Docenten

Mark Droogers

Mark Droogers 20 opleidingen 3 masterclasses 4 events Uitgelichte spreker

Mark is Adviseur & bedrijfsarts en eigenaar van De Werkvermogen Oplossing

De werkvermogen oplossing bouwt op wat goed en bewezen is en breidt dat uit met een moderne kijk op mensen en organisaties, op fysiek & mentaal welzijn en werk. In de werkvermogen oplossing draait het om de bereidheid van werknemer en werkgever om te veranderen in het licht van werk. Op zoek naar het makkelijkste haakje voor die eerste stap op weg naar duurzame inzetbaarheid voor de werknemer, voor een team of een organisatie. Natuurlijk is iedere situatie uniek, door de mensen, de omgeving, wat er aan vooraf ging en waar het naartoe gaat. Toch kent iedere situatie ook vaste patronen. Zo'n patroon helpt om, ondanks de verschillen, situaties beter te begrijpen. En de kans groter te maken dat de beste oplossing boven komt.

Mark werkt bij verschillende arbodiensten en werkgevers als bedrijfsarts en stafarts, maar is ook betrokken bij nieuwe initiatieven op het gebied van e-learnings en AI-toepassingen. 


Paul Lammerts

Paul Lammerts 12 opleidingen 9 masterclasses 4 events Uitgelichte spreker

Paul is werkgeversadviseur en jurist sociale zekerheid met uitgebreide expertise op het gebied van eigenrisicodragerschap voor Ziektewet en WGA en schadelastbeheersing voor werkgevers.

Hij is gespecialiseerd in bezwaar-  en beroepszaken in het kader van de Ziektewet en de Wet WIA. Hij is buitengewoon actief op social media en als kennisdeler op LinkedIN. Paul schrijft regelmatig voor Ensie.nl, zie https://www.ensie.nl/paul-lammerts.

Hij is een expert die de materie met gevoel voor humor voor het voetlicht brengt.


Annemarie Busse

Annemarie Busse 11 opleidingen 10 masterclasses Uitgelichte spreker

Mr. Annemarie Busse, advocaat bij WVO Advocaten in Loenen (Gld), heeft 15 jaar proces- en advieservaring op het gebied van het arbeidsrecht en medezeggenschapsrecht. Zij adviseert zowel werknemers als werkgevers op alle vlakken van het arbeidsrecht. Ook staat zij bestuurders en ondernemingsraden bij wanneer er vragen op het gebied van het medezeggenschapsrecht spelen.


Robert van den Boogard

Robert van den Boogard 12 opleidingen 5 masterclasses 2 events Uitgelichte spreker

“Ik streef naar perfectie maar hoop het nooit te bereiken.“

“Je bent als mens en zeker als organisatie nooit af. In feite ben je permanent in revisie en dat maakt het duidelijk dat je je moet blijven ontwikkelen en bijscholen. Andere mensen inzichten geven, leren van elkaar, betekenisvol zijn voor elkaar is voor mij de ‘meaning of life’. Dat is ook de reden geweest om ZeneZ op te richten. Dienstverlening die bijdraagt aan het herstellen en versterken van inzetbaarheid van mensen en organisaties. Niet je consult doen en een rapport typen… maar trachten echt iets te betekenen voor mensen, dat is wat mij voldoening geeft. Ik zie dat mensen vaak meer dan medicijnen en therapie nodig hebben. Zelfvertrouwen, veiligheid en succeservaringen in re-integratie zorgen ervoor dat er weer groei en verbinding ontstaat. Als we door goede analyses en slimme keuzes ook nog bijdragen aan een lonkend perspectief voor mensen, is het herstellen meer dan het ‘niet meer hebben van ziekte’.”

Robert is directeur, bedrijfsarts en verzekeringsarts bij ZeneZ.


Wendel Slingerland

Wendel Slingerland 13 opleidingen één masterclass één online één event Uitgelichte spreker

Bijna 25 jaar geleden afgestudeerd als arts. Daarna bewogen en zoekende jaren als keuringsarts bij de politie, medisch manager bij een farmaceut, docent medische kennis bij een ROC en redacteur/verslaggever/programmamaker medische programma's radio en TV in Kenia en Nederland.
Sinds 2002 bestemming gevonden en met veel plezier werkzaam als bedrijfsarts-adviseur. Mijn ultieme doel is dat het jou lukt om je eigen regie te pakken en je eigen invloed te gaan uitoefenen op je gezondheid en kwaliteit van leven.

Een pad ontstaat door erop te lopen...


Marcel Bos

Marcel Bos 7 masterclasses 4 events één online Uitgelichte spreker

Wie Marcel Bos zegt, zegt ‘de werking van het brein’. En niemand kan beter uitleggen hoe ons brein functioneert dan hij. Dat ons brein ons dagelijks ontelbare keren fopt, dat mensen ja zeggen en nee doen, dat we na 8 seconden al besloten hebben dat deze sollicitant het niet gaat worden, maar ook dat wij niet goed luisteren naar ons brein, bijvoorbeeld als het overbelast wordt en we op een burn-out afstormen. Marcel maakt je op speelse wijze deelgenoot van allerlei patronen in ons gedrag die te herleiden zijn tot wat hij noemt: de universele hersenwetten.

Onze cursisten hangen aan zijn lippen niet alleen vanwege zijn duizelingwekkende kennis van het vakgebied, maar ook vanwege het gemak waarmee hij zijn kennis vertaalt naar praktische oplossingen. Of dat nou op individueel niveau is of op teamniveau. Het brein maakt in 99% van de gevallen keuzes uit luiheid, maar dat betekent tegelijkertijd dat het brein ook weer geactiveerd en aangepast kan worden. We kunnen als het ware nieuwe wegen aanleggen in ons brein waardoor ons gedrag structureel verandert. Er is hoop.

Uiteraard kan dit innovatieve verhaal alleen overkomen met de nodige humor en relativering. Het is een fascinerend nieuw vakgebied, maar voor velen nog een blackbox. En soms wordt het controversieel ervaren bijvoorbeeld door mensen die psychologisch onderlegd zijn. Marcel pareert het ogenschijnlijk zonder moeite.

Onze cursisten ervaren het als een enorme verrijking van hun kijk op zichzelf en de mensen om hen heen. Het geeft baanbrekend nieuwe handvatten. Ik kan onderschrijven wat een cursist ooit schreef na een Masterclass van Marcel schreef: “Er is een leven voor en na de Masterclass”. Soms zijn dingen verrassend simpel, maar je moet het willen zien. 


Gert-Jan Aleman

Gert-Jan Aleman 7 opleidingen 4 events Uitgelichte spreker

Gert-Jan Aleman is na een carrière bij Randstad en de NS en een masterstudie Strategisch HR in 2014 begonnen als manager van het Arbo Centrum van de Gemeente Den Haag. Samen met zijn enthousiaste team probeert hij de Gemeente te begeleiden bij het verhogen van de inzetbaarheid van de medewerkers en het vitaler krijgen van de organisatie.

In 2016 won hij de landelijke Gezond in Bedrijf verkiezing tot Vitality Manager of te year 2016. Naast dat hij dit een 'life-changing event' vond, heeft hij op zeer natuurlijke wijze een rol als duurzaam inzetbaarheidsambassadeur op zich genomen. Zowel binnen de Gemeente Den Haag als daar buiten! Hij is een begeesterd spreker die zich zelf iedere keer weer weet te overtreffen en dat overbrengt op de cursisten.

Aleman is 44 jaar en woont in Rijswijk. Hij sport 4 keer per week en zet minimaal 8000 stappen per dag. 


Rik-Jan Modderkolk

Rik-Jan Modderkolk 8 opleidingen 2 events Uitgelichte spreker

Rik-Jan Modderkolk (1965) tot voor kort Health Manager bij Pon Holdings zet zich in voor inzetbaarheid op het werk, zodat mensen met veel plezier en in goede gezondheid tot aan 67e of misschien wel 72e werkzaam kunnen zijn.

Dit vraagt anders denken en verschuiven van aandacht. Bijvoorbeeld van genezen van ziekte naar investeren in gezondheid. Ook vraagt dit samenwerking tussen diverse betrokkenen, zowel intern als extern. Uiteindelijk zijn de financiële revenuen dusdanig groot dat investeren in gezondheid geld oplevert.

In zijn rol als hoofddocent van de opleiding Programma Manager Duurzame Inzetbaarheid is hij een motiverend gesprekspartner voor alle cursisten. Hij geeft vertrouwen en draagt bij aan reflectie. Waarom doe je het? Wat wil je? En hoe ga je het doen!?

Rik-Jan Modderkolk heeft zijn eigen bedrijf X-fit, voor een totaal inzetbaarheidsprogramma. Hij werd in 2011 “Health manager van het jaar” op het Gezond in Bedrijf Event. 

Rik-Jan is daarnaast een enthousiast fietser. Zo reed hij op 14 juni 2021 de Cycling4climate Challenge van Breda naar Groningen.


Michael Portzky

Michael Portzky 4 masterclasses 5 events Uitgelichte spreker

Michael Portzky studeerde af aan de Universiteit Gent als klinisch psycholoog met een dubbele maior binnen de richting Psychoanalyse en Experiëntiële Psychologie, doch ging daarna verder als diagnosticus en neuropsycholoog. Voor zijn toenmalige werkzaamheden in Nederland verwierf hij tevens de erkenning als Gezondheidszorgpsycholoog.
Hij is hoofd Diagnostiek van het Psychiatrisch Centrum Gent-Sleidinge campus Gent, werkt deeltijds als psycholoog van het Palliatief Dagcentrum De Kust te Oostende, is vrij docent diagnostiek aan meerdere Hoge Scholen alsook binnen het Postgraduaat Psychodiagnostiek bij Volwassenen, en is een  ‘Op de Rol Erkend’ Gerechtsexpert voor Psychodiagnostiek.
Hij is tevens gekend als auteur van het boek Veerkracht, alsook van alle Nederlandstalige genormeerde vragenlijsten om mentale veerkracht te meten en/of het ‘palliatieve palet’.


Katja Wouters

Katja Wouters 7 opleidingen één event Uitgelichte spreker

Katja is sinds juli 2016 Programma manager Duurzame Inzetbaarheid bij DAF Trucks NV.

Ze is verantwoordelijk voor projecten en oplossingen op het gebied van 'employability', sociale innovatie, mobiliteit, vitaliteit en gezondheid. Zij wordt door haar collega's op handen gedragen. Bij de verkiezing van de Vitality Manager van 2018 waar zij tweede werd kwam menig DAF Trucks collega 'ons Katja' ondersteunen.  

Katja heeft gestudeerd aan de Technische Universiteit Eindhoven en is afgestudeerd Master of Science, Industrial Engineering and management science.


Alexander van Eekelen

Alexander van Eekelen 4 events 2 masterclasses Uitgelichte spreker

Dr. Alexander van Eekelen is afgestudeerd in fysiologische psychologie en gepromoveerd op circadiane ritmiek en slaap. Alexander werkt ruim 20 jaar met mensen in ploegen- en wisseldiensten. 

Een cursist over Alexander: 
‘‘Complimenten aan Alexander! DE BESTE BIJSCHOLING VAN AFGELOPEN JAREN!’


Muriël Thijssen

Muriël Thijssen 6 opleidingen Uitgelichte spreker

Muriël is bedrijfsarts en reeds enige jaren Director DSM Fit. Daarvoor heeft zij als manager haar sporen verdiend bij ArboUnie.

Zij is een deskundig en gedreven manager en bedrijfsarts, die vanuit haar passie: “streven naar gezondere werknemers”, organisaties weet te prikkelen om stappen te maken richting het sturen op inzetbaarheid.

Het mooie is dat zij dit niet alleen vanuit medisch perspectief doet, maar ook vanuit Leiderschap en Cultuur. En daar is misschien wel de grootste winst te halen. Zij doet dit met een team enthousiaste professionals. In 2017 won zij de landelijke Gezond in Bedrijf verkiezing tot Vitality Manager van het jaar.


Yvonne van den Berg-Hilbers

Yvonne van den Berg-Hilbers 2 events 3 opleidingen Uitgelichte spreker

Het werkzame leven van Yvonne van den Berg laat zich kenschetsen als een ontdekkingsreis. Yvonne heeft een brede belangstelling op HR-vlak en ze volgt alle ontwikkelingen op de voet.

Haar leergierige karakter heeft haar een schat aan kennis van het HR-vak bezorgd. Ervaring deed ze op bij bij Signify (Philips Lighting) in haar rol als Director Social Innovation & Health.

Communicatie is key in haar opvatting en ze verrast steeds weer met vernieuwende concepten en aanpakken. Zij profileert zich als een echte HR-marketeer. 

Aan het begin van 2021 is Yvonne gestart als zelfstandig ondernemer met haar bedrijf Vitality Counts. Ze heeft hiervoor gekozen omdat ze erin gelooft dat ze haar blikveld, kennis en ervaring nog verder kan verruimen door ook bij andere bedrijven/opdrachtgevers in de keuken te mogen kijken. Goed voor haarzelf en voor haar klanten!


Frans van Loef

Frans van Loef 5 events Uitgelichte spreker

Voormalig CEO met ruim 20 jaar ervaring in Business Model vernieuwing en implementatie. Drijvende kracht achter succesvolle herpositioneringen in verschillende bedrijfstakken. Ondernemer met 3 MBO ervaringen in samenwerking met Private Equity.

Frans is oprichter van Freecapacity. Als expert op het gebied van organisatie effecitiviteit, ondersteunt hij organisaties in het aanscherpen van hun focus en het optimaal benutten van de beschikbare organisatie capaciteit, door met activiteiten te stoppen in plaats van te blijven stapelen (toevoegen) en door het effectief managen van schaarse managementtijd. Met behulp van een no-nonsense aanpak  kan zowel de vrij gemaakte capaciteit extra worden ingezet voor top prioriteiten als kan werkdruk reductie worden gerealiseerd. Werkt binnen verschillende bedrijfstakken. Auteur managementboek “Stoppen met stapelen”.

Daarnaast spreker, (top)managementcoach  en workshop organisator.


Merel van Dorp

Merel van Dorp 5 opleidingen Uitgelichte spreker

Merel is 6 jaar geleden begonnen als casemanager verzuim op het hoofdkantoor van FrieslandCampina en een aantal fabriekslocaties in het land. In de vacature werd gemeld dat er niet alleen affiniteit met verzuim moest zijn maar juist ook met het thema inzetbaarheid/vitaliteit.

Vitaliteit en inzetbaarheid ging steeds meer aandacht vragen. Er kwamen bijvoorbeeld projecten bij als ‘Boest your Mind’, het maken van een doorlopende campagne rondom mentale kracht als aanvulling op het Boest vitaliteitsprogramma. Maar ook de implementatie van een DI budget dat medewerkers zelf kunnen inzetten voor het kopen van interventies/training/coaching of vrije tijd. Als vitality manager heeft zij zich de afgelopen 2,5 jaar volledig gericht op vitaliteit.

Het afgelopen jaar is daar steeds meer een global scope bij gekomen en heeft zij samen met het learning & development team een programma gemaakt rond het thema vitaal hybride werken. 

Een route van heel lokaal en specifiek op verzuim, naar de wereld over met vitaliteit.

Op 28 september 2021 werd Merel uitgeroepen tot Vitality Manager van het Jaar.


mr. Dirk Thuijs

mr. Dirk Thuijs 4 masterclasses Uitgelichte spreker

Dirk Thuijs is partner bij SUEZ advocaten te Amsterdam. Zijn praktijk bestaat in hoofdzaak uit arbeidsrecht en sociaal verzekeringsrecht in de meest brede zin van het woord. Hij is lid van de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Amsterdam e.o. alsmede van de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland.

Dirk Thuijs studeerde in 1996 af aan de Universiteit van Amsterdam. Hij is na zijn studie eerst als procesjurist gaan werken voor het UWV om vervolgens over te stappen naar de advocatuur. In 2004 heeft hij de Postacademische Leergang Arbeidsrecht succesvol afgerond. Naast publicaties voor onder meer Euroforum Uitgeverij B.V. en het Juridisch Zakboek Arbeidsrecht van SDU Uitgevers, verzorgt hij diverse trainingen en cursussen voor Gezond in Bedrijf op arbeidsrechtelijk/sociaalzekerheidsrechtelijk gebied.


Aart Bontekoning

Aart Bontekoning 4 events Uitgelichte spreker

Generatie-expert en organisatiepsycholoog Aart Bontekoning onderzoekt al twintig jaar ‘generaties in organisaties.’ Hij is geboren op een boerderij, maar hij verdiepte zich in cultuurverandering vanuit de kracht van opvolgende generaties. In 2007 promoveerde hij daarop, nog steeds als enige in de wereld.

Zo’n 85% van de Nederlandse en Europese organisaties vergrijst spectaculair, tot 2035! In vrijwel alle branches. Om met een vergrijzende organisatie bij de tijd te blijven wordt een flinke uitdaging.
Zijn stelling: ‘De sociaal, economische en ecologische toekomst van Nederlandse (vergrijzende) organisaties is afhankelijk van de jeugdigheid van alle werkende generaties, van de oudste tot de jongste’. Die jeugdigheid zit in het gebied waar een generatie de meeste werkenergie van krijgt. Doen waar je de meeste werkenergie van krijgt is ook van belang voor alle professionals die langer gaan werken. Dan laad je de eigen ‘energie-batterij’ voortdurend op en gaat die langer mee.

In zijn laatste boek ‘Nieuwe generaties in vergrijzende organisaties’ beschrijft hij wat iedere werkende generatie kan doen om zelf vitaal te blijven en de eigen organisatie bij de tijd te houden.


Siebke Kaat

Siebke Kaat één masterclass 3 events Uitgelichte spreker

“Vitale organisaties en teams vormen de ondergrond waarop mensen kunnen floreren”

Siebke richt zich vanuit haar bedrijf (Pragmavision) op de schaduwkanten van het werk: pesten en ongewenste omgangsvormen, opvang na schokkende gebeurtenissen, contact met suïcidale personen, en hardnekkige team- en organisatiepatronen. Zij wil graag bijdragen aan een werk-context waarin de organisatie en het team weer ervaren worden als een voedingsbodem voor groei en vernieuwing.

Als organisatie-psycholoog heeft zij zowel voeling met het individu als met de organisatie als systeem, waarbij zij de inzichten vanuit de traumapsychologie, groepsdynamiek en systeemdynamiek combineert.

Al meer dan 20 jaar is zij coördinator van alle trainingen ‘opvang en nazorg’ die onder andere voor de NS verzorgd worden. Daarnaast is zij de projectleider van de cursus ‘contact met suïcidale personen in de spooromgeving’. Een opleiding van ProRail en NS waar reeds meer dan 4.000 mensen in de spoorsector aan deelgenomen hebben. Zij schreef samen met Anton de Kroon het boek ‘Systemisch Adviseren’, waarin zij beschrijft wat organisaties en teams nodig hebben om vitale, voedende systemen te zijn.


Chantalle Weemaes

Chantalle Weemaes 3 events één masterclass Uitgelichte spreker

Chantalle Weemaes is een veelgevraagde spreker en trainer. Ze traint al vele jaren ondernemende professionals en bedrijven die continu op hoog niveau presteren. Het is haar missie om zoveel mogelijk medewerkers en organisaties in hun ‘TopState’ te brengen om zo veerkrachtig en vitaal te kunnen presteren. Chantalle is een expert op het gebied van de achterliggende systemen in je lichaam die verantwoordelijk zijn voor de hoeveelheid energie en succes. Ze weet als geen ander hoe je op een doelgerichte manier je brein en biochemie kunt beïnvloeden, waardoor je kunt excelleren.  


Prof.dr. Christina M. van der Feltz-Cornelis

Prof.dr. Christina M. van der Feltz-Cornelis 2 events één opleiding Uitgelichte spreker

Prof.dr. Christina M. van der Feltz-Cornelis is hoogleraar Sociale Psychiatrie bij het dept. Tranzo aan de Universiteit van Tilburg. Deze bijzondere leerstoel is ingesteld vanwege GGZBreburg, waar zij inhoudelijk leidinggevend psychiater is van het Topklinisch Centrum voor Lichaam, Geest en Gezondheid.
Christina van der Feltz-Cornelis probeert wetenschap en de praktijk van de klinische zorg te verbinden door innovatief onderzoek gericht op verbetering van diagnostiek en behandelmethoden van psychische stoornissen en comorbide lichamelijke ziekten of lichamelijk onverklaarde klachten, en werkhervatting bij psychische stoornissen. Zij leidde de taskforce voor clinical research in ROAMER, een door de EU gefinancierd project gericht op het opzetten van een onderzoeksagenda voor mental health in Europa.


Willem van Rhenen

Willem van Rhenen 2 events één opleiding Uitgelichte spreker

Prof. dr. Willem van Rhenen is sinds september 2017 Chief Health Officer, Raad van Bestuur ArboUnie en hoogleraar Engagement & Productivity aan de Business Universiteit Nyenrode.

In 2008 publiceerde Willem van Rhenen zijn proefschrift getiteld 'Van stress naar bevlogenheid" hetgeen verder is uitgewerkt in zijn oratie met de titel “bevlogenheid en productiviteit, elke dag belangrijk”.

Een groot gedeelte van zijn werkzame leven heeft hij gefunctioneerd als arts in de tropen, de kliniek en het bedrijfsleven. Vanuit die functies heeft hij veel mensen met stress gerelateerde klachten behandeld.

Voor zijn overstap naar ArboUnie heeft Willem gewerkt bij ArboNed. Sinds 2009 is Willem van Rhenen ook lid van de Nederlandse Kamer van Sociale Geneeskunde en lid van meerdere taakgroepen op het gebied van werk en gezondheid. Willem studeerde geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam.

Hij is (co-) auteur van talrijke wetenschappelijke artikelen en gastdocent (geweest) aan CorVu (AMC), NSPOH, Zorg & Cure, PSW, Universiteit Utrecht, Erasmus Universiteit en voor Gezond in Bedrijf.


Esther Raaijmakers

Esther Raaijmakers één opleiding 2 events Uitgelichte spreker

Esther Raaijmakers helpt in haar rol als manager Rewards & HR Analytics de Randstad Groep voorop te laten lopen in de markt op het gebied van arbeidsvoorwaarden en performance management. Ze is nauw betrokken geweest bij de totstandkoming van de eerste bedrijfscao bij Randstad. Hiervoor werkte ze als HR Business Partner bij Randstad Nederland.


Roos Abelman

Roos Abelman 3 events Uitgelichte spreker

Roos werkt als presentator/journalist voor uiteenlopende opdrachtgevers. Eerst bij verschillende radio- en tv-programma’s van o.a. VARA, AT5, RTVNH. Vanaf 2018 presenteerde zij de dagelijkse nieuwsshow in de middag van BNR Nieuwsradio (eerst 'Spitsuur' en daarna ‘In de middag'), waarin zij het laatste nieuws uit binnen -en buitenland besprak met de meest uiteenlopende gasten. Sinds maart 2022 is zij te horen als presentatrice van Spraakmakers (KRO-NCRV) op Radio 1.

Een ding heeft al dat werk gemeen en dat is wat het voor Roos zo fantastisch maakt: het draait om mensen en (hun) verhalen vertellen. Roos is nieuwsgierig, gedreven en heeft een flinke dosis humor. Ze draait haar hand nergens voor om en interviewt iedereen, van minister-president, tot ondernemer en paradijsvogel.


Carien Karsten

Carien Karsten 2 masterclasses één event Uitgelichte spreker

Carien Karsten is afgestudeerd als jurist en psycholoog en heb gewerkt aan de universiteit, hogeschool, in de GGZ en het bedrijfsleven. In 1993 is zij aan de Universiteit van Amsterdam gepromoveerd op: Female harddrug-users in crisis: Childhoodtraumas and survival strategies.

Vanaf 2002 heeft Carien een eigen onderneming, StroomQ. Daarin richt zij zich op coaching, training en workshops. Carien is ben BIG geregistreerd psychotherapeut en GZ-psycholoog. Eveneens NIP-psycholoog, EMDR-practitioner en erkend Flashtherapeut.  Ze heb een tiental boeken geschreven, waarin zij wetenschappelijke en innovatieve ontwikkelingen in de psychologie toegankelijk maakt voor een breed publiek. Haar laatste boek ‘Hoe swipe je een trauma weg’ verscheen in 2020 en gaat over snelle traumatherapie bij trauma’s en burn-out. Ze is columnist voor EMDR Magazine, schrijft over actuele onderwerpen voor Intermediair.nl en recenseert de nieuwe psychologieboeken voor Psychologie Magazine. Zie ook www.carienkarsten.nl.

 


Luuk Simons

Luuk Simons 2 opleidingen één event Uitgelichte spreker

'Ik hoop mensen te inspireren tot gezondheid, vitaliteit en meer halen uit hun leven. Als HCP-directeur, als TU Delft senior fellow, en als co-founder Medical Delta Institute for eHealth en Self-Management (MDIES).'

Luuk is een buitengewoon prettig mens die gezondheid, vitaliteit en duurzame inzetbaarheid weet te vertalen naar performance verbetering. Zowel voor de factor mens als de organisatie. Hij zet zijn wetenschappelijke blik in om mensen en bedrijven te helpen om de juiste richting op te gaan.


Allard Droste

Allard Droste 2 events Uitgelichte spreker

Allard Droste is ondernemer, investeerder, bestseller auteur, spreker en professioneel dromer. Zijn doel: bedrijven en mensen helpen hun dromen om te zetten in actie. Nodig Allard uit bij een bedrijf of organisatie, en hij zal je laten zien waar de energie verloren gaat. “Vaste bedrijfsstructuren en managers zijn absoluut overbodig voor een gezonde onderneming”. Allard bewijst dat plezier en effectiviteit hand in hand kunnen gaan en hoe alle medewerkers weer mede-ondernemers worden.

Semco in de Polder
Allards boek “Semco in de Polder” is genomineerd als managementboek van het jaar. Zijn anekdotes en ervaringen haalt hij uit zijn directe werkomgeving.

In 2007 is hij, als eigenaar, ingestapt in het metaalbewerkingsbedrijf Aldowa te Rotterdam. Hier heeft hij een grote cultuuromslag gerealiseerd, van hiërarchisch naar samensturend. Van directief naar organisch. Een omslag van een algemene toeleverancier naar een projectorganisatie voor de gevelbouw. Van 2,5 naar 12 miljoen omzet. Van een ziekteverzuim van rond de 7% naar de 2%. Een bewijs dat anders werken mogelijk is in de keiharde praktijk. Uiteraard met alle ups-and-downs.

Het Kan eenvoudig en dat IS niet eenvoudig
In 2012 heeft Allard de pen in handen genomen om zijn eerste bestseller te schrijven, over zijn praktijkervaringen, met de prikkelende titel “Semco in de Polder”. Hij laat in zijn boek zien hoe het anders kan. Met vertrouwen, loslaten en durf kunnen mensen veel meer dan ze denken. ManagamentPro omschreef Allards boek als een prachtige bijdrage aan het denken over en implementeren van nieuw leiderschap.

Allard is gek op hardlopen, dromen en variatie. Zijn vrije tijd besteedt hij aan zijn zoons Maas en Duco.

Dosis Droste
Ook een Dosis Droste nodig, dat kan. Direct met Allard in contact, bel dan via 06-46724345 of stuur een email naar allard@hetkaneenvoudig.nl


Arjella van Scheppingen

Arjella van Scheppingen één event één opleiding Uitgelichte spreker

Arjella is zelfstandig onderzoeker, adviseur en docent en werkt in het brede vakgebied van werk, gezondheid en psychologie. Organisatie vitaliteit is daarbij hét thema waar zij zich op richt. Aspecten als zelfregulering, sociaal kapitaal, intrinsieke motivatie, vitaliteit en veerkracht hebben daarbij haar bijzondere belangstelling. Haar specialisme is de wijze waarop de genoemde
thema’s kunnen worden bevorderd. Hierbij put zij uit jarenlange werkervaring en haar promotie onderzoek dat ze vanuit TNO verrichtte en in 2014 afrondde.

Haar proefschrift ‘Fostering self-regulation in health in organisations’ is geheel gewijd aan het bevorderen van zelfregulatie ten aanzien van gezondheid en sociaal kapitaal in organisaties. Het leverde niet alleen een effectieve interventie op bij het bedrijf
waar zij onderzoek deed, maar vooral ook inzicht in ‘werkzame principes’ om zelfregulering te bevorderen. Individuen, teams en organisaties kunnen hiermee zelf hun zinvolle next step gaan formuleren en vorm geven.

Arjella’s ambitie is om bij te dragen aan een zelfregulerende beweging waarin mensen en organisaties duurzaam gezond en optimaal kunnen blijven functioneren, vanuit de overtuiging dat zowel mens als organisatie en de maatschappij als geheel hiervan gaan profiteren.


Maaike Thijssen

Maaike Thijssen één opleiding één event Uitgelichte spreker

Maaike richt zich als HR professional al ruim 20 jaar op het inzetbaar houden en beter laten presteren van medewerkers in organisaties. Zij werkte in verschillende internationale HR rollen bij bedrijven als Philips, VolkerWessels, Essent, Interpolis, Draka en ASML.

In 2012 heeft Maaike zich als Corporate Vitalitymanager bij ASML gespecialiseerd in het thema ‘vitaliteit als strategisch instrument voor duurzame inzetbaarheid’ en werd voor haar innovatieve aanpak in 2014 verkozen tot Vitaliteitsmanager van het jaar.

Sindsdien heeft Maaike een netwerk van zelfstandige professionals op het gebied van verzuim, vitaliteit en inzetbaarheid om zich heen verzameld  met wie zij samenwerkt om invulling te geven aan integraal vitaliteitsmanagement bij diverse grote organisaties.

Maaike is ervaringsdeskundige als het gaat over vitaal en bevlogen aan het werk zijn. Haar missie is het creëren van zoveel mogelijk vitale organisaties waar medewerkers mentaal en fysiek fit zijn voor de job, talenten optimaal benut worden en iedereen met plezier aan het werk blijft.

Voor meer informatie www.corporatevitalityexperts.nl


Aukje Nauta

Aukje Nauta 2 opleidingen Uitgelichte spreker

Aukje Nauta (1967) is arbeids- & organisatiepsycholoog en mede-eigenaar van Factor Vijf Organisatieontwikkeling en bijzonder hoogleraar 'Enhancing individuals in a dynamic work context' vanwege Sioo aan de Universiteit Leiden.
Tot 2016 was ze bijzonder hoogleraar 'Employability in werkrelaties' vanwege de Nederlandse Stichting voor Psychotechniek aan de Universiteit van Amsterdam, en kroonlid SER. Aukje studeerde organisatiepsychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Promoveerde op conflicthantering in organisaties. Werkte achtereenvolgens bij TNO en Randstad.

Interessegebieden: duurzame inzetbaarheid, vernieuwing van arbeidsrelaties, conflicthantering en organisatieontwikkeling.

Aukje is één van de docenten van de Opleiding De Vitality Manager. 


Prof. dr.Manu Keirse

Prof. dr.Manu Keirse 2 events Uitgelichte spreker

Prof.dr. Manu Keirse (1946, Dudzele, België) is klinisch psycholoog en specialist in het omgaan met verlies en verdriet. Hij is emeritus hoogleraar aan de faculteit geneeskunde van de Katholieke Universiteit Leuven. Van 1999 tot 2003 was hij kabinetschef op het Belgische ministerie van volksgezondheid. Zijn eerste boek ‘Helpen bij verlies en verdriet. Een gids voor het gezin en de hulpverlener’ (1995) werd een bestseller. Daarna volgden nog diverse boeken als ‘Afscheid van moeder’, ‘Van het leven geleerd’ en ‘Zie de mens’. In totaal verkocht Keirse 300.000 boeken. Hij is getrouwd, heeft vier kinderen en negen kleinkinderen. Manu heeft o.a. het boek ‘Helpen bij verlies en verdriet geschreven’.

Boek Manu.jpg: JPEG afbeelding (43 KB)


Danielle Krekels

Danielle Krekels één masterclass één event Uitgelichte spreker

Hoe worden mensen hun EIGEN Human Being Manager? Hoe zet je ze in hun kracht én activeer je hun, soms nog verborgen, potentieel om meester over hun eigen ‘wellbeing’ te zijn?

Danielle Krekels heeft >30 jaar ervaring in HR en won in 2015 de Mensa Fonds Award voor haar ontdekking van de 23 universele kerntalenten, die zelfs de complexiteit en nuances van hoogbegaafden omvatten.

Ze schreef er 3 boeken over. Van haar laatste boek krijgt iedereen een exemplaar.

Wellbeing betekent iets anders voor elk van ons. Wat dat is, hangt samen met jouw eigen kerntalentenprofiel als één uit 94 miljard. Neen, jij bent geen ‘type’ en hoort zeker niet in een hokje: weg met die onzin!

Wist je dat je jouw Karakter én je Talenten én je Motivatie onbewust verraadt door je kinderspelvoorkeuren? Jouw favoriete bezigheden in je kindertijd verraden je aard, je potentieel en je intrinsieke motivatie - los van je omgeving. Ze leiden naar de 23 universele kerntalenten, die elk uit verschillende componenten bestaan. Zo weet een erkend Coretalents-analist die alles kan combineren heel precies wat jouw energiegevers en -vreters zijn, en wat JIJ nodig hebt om je goed in je vel te voelen op alle fronten.

Hoe dat werkt ontdek je zelf, want je gaat naar huis met al minstens drie van jouw eigen kerntalenten.


Lizzy Prins

Lizzy Prins één masterclass één event Uitgelichte spreker

Lizzy is de drijvende kracht achter Growth Consultancy en High Potential Factory en Spreker & trainer op het gebied van Leiderschap, softskills en de toekomst van werk. Ze is niet zomaar een ondernemer, maar een ware visionair met een missie.

Ze is een ware meester in het ontrafelen van complexiteit, het verbinden van talent met organisatiedoelen en het omzetten van gedurfde concepten naar tastbare resultaten. Lizzy schroomt niet om de status quo uit te dagen en is ervan overtuigd dat technologische ontwikkelingen de sleutel zijn tot succes. Volgens Lizzy vormen technologie en menselijkheid een onverslaanbaar powerduo.

Al van kinds af aan droomde ze van een persoonlijke robot. Diepgeworteld in haar carrière als HR-professional en later als HR-directeur, was ze voortdurend op zoek naar innovatieve tools om slimmer te werken. Haar passie voor technologie heeft haar een scherpe intuïtie gegeven voor wat echt belangrijk is namelijk: technologie als middel om meer ruimte te creëren voor menselijke interactie en betrokkenheid.

En ze voorspelt vol overtuiging: ontwikkelingen zoals AI en ChatGPT zijn geen hype, maar de toekomst.


Paulien Bongers

Paulien Bongers één event Uitgelichte spreker

Prof. Dr. ir. Paulien Bongers werkt bij TNO. Haar aandachtsgebieden zijn werk, gezondheid, preventie, arbeidsproductiviteit en participatie. Zij is tevens verbonden aan het VU Medisch Centyrum als bijzonder hoogleraar Werk en Gezondheid. 


Hester de Vries

Hester de Vries één event Uitgelichte spreker

Hester de Vries is een van de vooraanstaande Nederlandse deskundigen op het gebied van de wetgeving ter bescherming van persoonsgegevens.

Voorafgaand aan haar indiensttreding bij Kennedy Van der Laan in 2000 werkte Hester als onderzoeker bij het Instituut voor Informatietechnologie en Recht van de Vrije Universiteit van Amsterdam waar zij haar dissertatie voorbereidde over de juridische aspecten van telewerken en elektronische consumentendiensten. Na haar doctoraat werkte ze bij de Universiteit van Amsterdam waar zij een deskundig lid was van de SER-commissie die de Nederlandse regering adviseerde over personeelsinformatiesystemen. Daarna werd ze senior beleidsmedewerker bij – toen nog – de Registratiekamer, nu de Autoriteit Persoonsgegevens, waar zij o.a. een groot project begeleidde met betrekking tot gegevensverwerking in de financiële sector.

De praktijk van Hester richt zich op de vele aspecten van gegevens-beschermingsrecht en technologie in diverse sectoren, waaronder bijv. de gezondheidszorg en de financiële sector. Recent trad Hester op voor de Vereniging van Zorgaanbieders voor Zorgcommunicatie (VZVZ) in de civiele bodemprocedure die werd aangespannen door de Vereniging van Praktijkhoudende Huisartsen tegen het Landelijk Schakelpunt (LSP), de private doorstart van het landelijk EPD. Hester adviseert veel bedrijven over privacycompliance projecten en de implementatie van de Algemene verordening gegevensbescherming. Daarbij gaat het vaak om de rechtmatigheid van gegevensverwerking, waaronder de rechtmatigheid van personeelsvolgsystemen, biometrische toepassingen, waarschuwingsregisters, bewaartermijnen, maar ook om klantenprofilering en internationale doorgifte van persoons-gegevens.

Hester spreekt en schrijft regelmatig over het onderwerp. Zij is redacteur van het tijdschrift Privacy & Informatie en van Tekst&Commentaar Privacy- en telecommunicatierecht. Daarnaast is zij voorzitter van de Vereniging Privacy Recht.


Beatrice van der Heijden

Beatrice van der Heijden één event Uitgelichte spreker

Prof. dr. Beatrice van der Heijden is hoogleraar Business Administration, in het bijzonder Strategic Human Resource Management bij de Faculteit der Managementwetenschappen, Institute of Management Research, aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Daarnaast is ze tevens als hoogleraar Strategisch HRM verbonden aan de Open Universiteit Nederland. en aan Kingston University, London, UK. 

Zij studeerde Psychologie van Arbeid en Organisatie aan de Radboud Universiteit Nijmegen en voltooide de opleiding in 1990. In 1998 promoveerde ze aan de Universiteit Twente op een onderzoek naar het meten en de ontwikkeling van professionele expertise gedurende de loopbaan. De dissertatie werd bekroond met de NITPB-prijs 1998 (Noordelijk Instituut voor Toegepaste Psychologie en Bedrijfspsychologie).

In 2000 verkreeg zij een NWO Aspasia grant en coordineerde vervolgens twee grootschalige Europese cross-culturele onderzoeken op het gebied van loopbaansucces. Haar expertise concentreert zich met name rond loopbaanontwikkeling, employability, leeftijdsstereotypering, en ouder worden in het werk. Beatrice is Associate Editor van het European Journal of Work and Organizational Psychology, van het German Journal of HRM, en van het tijdschrift Gedrag en Organisatie en heeft gepubliceerd in, onder andere, Journal of Vocational Behavior, HRM, Journal of Occupational and Organizational Psychology, and Career Development International.

 


Elly Kaldenberg

Elly Kaldenberg één event Uitgelichte spreker

Na een uitgebreide paramedische werkervaring als diëtist/voedingskundige heeft Elly enigszins een switch gemaakt naar de preventieve kant van voeding. Binnen haar adviesbureau SanAvis richten zij zich op voeding en leefstijl in de breedste zin van het woord. Gezond eten, het klinkt heel gemakkelijk maar wat is gezond eten eigenlijk? Is dat voor iedereen hetzelfde? Elly geeft antwoord op deze vraag en op de vele andere vragen over voeding. Voor consumenten, ouders, kinderen, sporters, professionals maar vooral voor bedrijven en werknemers. Gezonde werknemers, dat is mijn passie en uitdaging.

Specialties:
- Het ontwikkelen van voedingsprogramma's voor bedrijven met de gezonde werknemer als uitgangspunt en specifiek     
  werknemers met onregelmatige diensten en frequent flyers.
- Het geven van workshops en presentaties.
- Het overbrengen van de ' ingewikkelde' voedingsboodschap in begrijpelijke taal voor diverse doelgroepen en media.
- Personal (en executive) coaching.


Kilian Wawoe

Kilian Wawoe één event Uitgelichte spreker

Kilian Wawoe (1972) studeerde af in Human Resources management aan de vakgroep organisatiepsychologie van de Universiteit Utrecht. Hij startte als management trainee bij ABN-AMRO, werkte bij die bank in verschillende Senior Human Resources functies in Nederland, België, Monaco en India. Naast zijn werk bij ABN-AMRO werkte Wawoe aan een proefschrift over prestatieverbetering bij teams aan de Vrije Universiteit, waarop hij in 2010 promoveerde.

Hij verliet de bank wegens onvrede met de bonuscultuur, een concept waar hij op dat moment onderzoek naar deed. In zijn boek ‘Bonus’ (2010) vertelt hij over zijn opgedane kennis over bonussen binnen het bankwezen.

Kilian Wawoe is momenteel docent Human Recources Management aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Kilian is verder bekend van het populaire TV-programma ‘Wat verdien je?’ dat het laatste taboe van Nederland bespreekbaar maakt, namelijk je salaris. Meer dan 1,2 miljoen mensen kijken wekelijks naar dit programma, met deskundig commentaar van Kilian Wawoe, beloningsexpert en auteur van het recent verschenen boek ‘Het Nieuwe Belonen’.


Frank Schurink

Frank Schurink één event Uitgelichte spreker

Frank (1961) heeft de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag gedaan. Hij is sinds 1987 eigenaar van Okapi Corporate Identity Atelier en eigenaar van het bedrijf Gedoemanagement.nl.Hierover heeft hij ook een bestseller geschreven.

Frank was 11 jaar Internationaal partner/consultant bij Aprais.com.  Ook heeft hij de 3 eerste Neuromarketing congressen in Nederland georganiseerd samen met Erasmus Universiteit en Universiteit van Amsterdam. Hij is een veel gevraagd spreker/trainer/coach.

Verder is hij voorzitter van een ondernemersvereniging, een volkstuinvereniging en heeft als hobby scherpslijper.nl opgezet.

 


Daniëlle de Jonge

Daniëlle de Jonge één event Uitgelichte spreker

Daniëlle de Jonge is expert in eigentijdse klantrelaties. De stijl van haar presentaties, workshops en boeken is nuchter, heel erg praktisch en met humor.

Het doel: klanten helpen zich onderscheidend te profileren en op doeltreffende wijze (interne) klantverwachtingen te overtreffen. Op die manier helpt zij met een praktische en inspirerende aanpak professionals om zakelijk onweerstaanbaar aantrekkelijk te zijn.

 


Nadja Jungmann

Nadja Jungmann één event Uitgelichte spreker

Nadja Jungmann is lector Schulden & Incasso aan de Universiteit van Utrecht 

'Ik hou mij met mijn team met bezig met de vraag hoe de schuldenproblematiek in Nederland (fundamenteel) aangepakt kan worden. Ons onderzoek vindt plaats in een interdisciplinair onderzoeksprogramma waarin wetenschappelijke disciplines zoals de neurowetenschappen, sociaal-psychologie, bestuurskunde en het recht samen komen. De diversiteit van ons onderzoek is breder dan hier beschreven kan worden.

Thema's waar wij ons onder meer mee bezig houden zijn: de impact van schulden op gedrag, de relatie tussen enerzijds schulden en anderzijds re-integratie, psychische en fysieke gezondheid en opvoeding, de opgave waar wijkteams en andere generalisten voor staan om schuldenproblematiek op een adequate wijze op te pakken, de ontwikkeling van het (rijks)incassobeleid en de wetgeving die daarop van toepassing is en de toepassing van de Algemene Wet Bestuursrecht op de schuldhulpverlening.De onderzoeken voer ik uit met collega lector Schuldpreventie & Vroegsignalering Tamara Madern en ons onderzoeksteam'.


Carla Wassenaar

Carla Wassenaar één masterclass Uitgelichte spreker

“Carla maakt graag het verschil voor mensen en in organisaties. Door haar drivé, enthousiasme en doorzettingsvermogen weet zij mensen en organisaties in beweging te zetten. Met focus op verbinding, met oog voor de mens en het zakelijke belang weet zij gezamenlijk met haar team doelen te bereiken. Vanuit haar ervaring van de uitzendbranche (Randstad) en arbodienstverlening (Arbo Unie en A-REA) heeft zij brede en vernieuwde visie op mobiliteit. Hierdoor is zij is staat om bij Amplooi samen met Carola van Marrewijk te werken aan competentie en wendbaarheid van mens en organisatie. Deze vernieuwde visie op mobiliteit zorgt ervoor dat mensen en organisaties klaar zijn voor de toekomst.”


Marius Touwen

Marius Touwen één event Uitgelichte spreker

Hij (1950) is veel geroemd ondernemer, sportsponsor, ervaringsdeskundige in gezondheidsproblemen, filantroop én nuchtere Fries die vooral op de achtergrond blijft. “Bepalend voor wat ik doe is mijn maatschappelijk handelen.”

Touwen is founder van Zorg van de Zaak, het netwerk van arbodienstverlening. Maar ook netwerk van expertisebedrijven voor verslavingszorg, schuldhulpverlening, psychologische hulp, re-integratie, jobcoaching en training. “Van werken word je gelukkiger”.

Idealen zoals over duurzame inzetbaarheid zijn volgens hem alleen te bereiken wanneer werknemer en werkgever ontstane problemen met elkaar bespreken en ze gezamenlijk naar oplossingen zoeken.


Paul van Hoek

Paul van Hoek één event Uitgelichte spreker


Annet de Lange

Annet de Lange één event Uitgelichte spreker

Annet de Lange is lector Human Resource Management bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en is visiting professor bij de Universiteit van Stavanger in Noorwegen. Ook is zij bijzonder hoogleraar "succesvol ouder worden op het werk" bij de Open Universiteit. Haar expertise spitst zich toe op transitiemanagement naar langer doorwerken in de zorg, het onderwijs en het bedrijfsleven. Ook schreef zij het boek: Een leven lang inzetbaar.


Tessa Kouwenhoven

Tessa Kouwenhoven één event Uitgelichte spreker

Tessa Kouwenhoven-Pasmooij is gepromoveerd bedrijfsarts en TEDx spreker, met zowel de Nederlandse als de Australische nationaliteit. VitAll heb ik opgericht, omdat ik geloof dat iedereen vitaal kan werken door aandacht voor leefstijl en werk. Ik richt mij specifiek op vitaliteit en veerkracht van zorgprofessionals en leiders in de zorg.

De ‘way of life’ in Australië zal altijd een inspiratiebron blijven. Het is mijn tweede thuisland en een deel van mijn geneeskunde opleiding vond daar plaats, onder andere bij de Royal Flying Doctors’ Service. 

Mijn ruime ervaring als bedrijfsarts in zowel een academisch als perifeer ziekenhuis hebben doen inzien wat ziekte en werk betekenen voor de mensen. Gezondheid is het fundament van ons bestaan en de impact van ziekte is enorm. Mijn inzichten werden verscherpt toen ziekte ook mijn eigen gezin trof. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik het meer dan ooit iedereen gun om optimaal vitaal te zijn en te blijven, zowel in het werk als daarbuiten. 

In mijn praktijk geloof ik in meer aandacht voor leefstijl. Mensen voelen zich beter, energieker en pakken weer de regie over hun eigen gezondheid en werk. Ik doe dit op basis van ongeveer twintig jaar praktijkervaring en op basis van mijn proefschrift PerfectFit@Work. Ik richt mij zowel op de individu als op de werkomgeving voor de synergie tussen beiden. Mijn coachende stijl is preventief, proactief en creatief. Waar nodig zet ik mijn brede netwerk in. Ik blijf weg van de vitaliteitshype, ga buiten de gebaande paden en sta voor een onderbouwde duurzame aanpak.


Godelieve Meeuwissen

Godelieve Meeuwissen één event Uitgelichte spreker

Godelieve Meeuwissen (1973) is oprichter van Waal&Linge training & advies – voor inspirerend leiderschap en sterke teams. Als enthousiaste trainer en coach heeft zij al vele leidinggevenden geholpen om zélf de beste coach en inspirator te worden voor hun team. Ze studeerde bedrijfskunde aan Universiteit Nyenrode en haalde daarna haar master Bedrijfseconomie aan de Universiteit van Amsterdam. Ook deed zij een driejarige opleiding voor toegepaste psychologie en veranderkunde.

Ze is auteur van het boek ‘Inspirerend leiderschap op afstand’ (2020) en van ‘Zin houden in je werk’ (2017)


Arjen Banach

Arjen Banach één event Uitgelichte spreker

Arjen Banach is veelgevraagd spreker op het gebied van verandering en innovatie, leiderschap, duurzame inzetbaarheid en werkgeluk. Met zijn vernieuwende en innovatieve kijk op hoe winnende organisaties in de wereld van morgen zijn georganiseerd staat hij wekelijks op het podium om professionals door heel Nederland te inspireren. In november 2019 verscheen zijn boek 'Organisatievibe' over het creëren van een toekomstgerichte en inspirerende organisatiecultuur. In 2018 werd hij uitgeroepen tot een van de meest veelbelovende sprekers van Nederland.

Zijn recente boek Remote leiderschap schetst de toekomst van ons werk. Thuiswerken op grotere schaal dwingt organisaties om hun manier van werken drastisch te veranderen. Cultuur en leiderschap spelen daarbij een belangrijke rol. 


Saron Petronilia

Saron Petronilia één event Uitgelichte spreker

De overgang is niet het moment dat alles minder wordt maar juist hét moment om in je vrouwelijke leiderschap verder te groeien!

Petronilia Coaching is gespecialiseerd in #Overgang en Werk

Biedt programma’s ‘De kracht van de overgang’ voor bedrijven en organisaties. En individuele programma’s voor vrouwelijke managers (40-60 jaar)

Gratis workshop over #Overgang en Werk voor hrm-ers en leidinggevenden.(schrijf je in via www.petronilia.nl/bedrijven of https://www.e-act.nl/ah/site?a=235&p=289736)

Saron Petronilia Publiceerde ‘Alles over werken tijdens de overgang’ (gepubliceerd maart 2017) en Alles wat je moet weten over de overgang' (5e oplage).
 


Mariëtte Hamer

Mariëtte Hamer één event Uitgelichte spreker

Mariëtte Hamer is tot 1 april 2022 SER-voorzitter en vanaf 1 april is zij Regeringscommissaris seksueel grensoverschrijdend gedrag en seksueel geweld. Met de nieuwe regeringscommissaris wil het kabinet meer doen aan bewustwording en een veilige cultuur, want intimidatie en misbruik horen niet thuis in Nederland. 

Eén van haar belangrijkste drijfveren is om een ieder beter op de arbeidsmarkt en in de samenleving te laten participeren.

Voorzitter van de Sociaal-Economische Raad is zij sinds september 2014. Van 1998 tot september 2014 was zij lid van de Tweede Kamer voor de fractie van de Partij van de Arbeid. Van januari 2008 tot mei 2011 leidde ze deze fractie als voorzitter. Verder was ze onder meer voorzitter van de Vaste Kamercommissie voor Economische Zaken, Landbouw en Innovatie en woordvoerder op het terrein van sociale zaken, arbeidsmarkt, arbeidsverhoudingen, arbeid en zorg, onderwijs en kinderopvang. 

Op 12 mei 2021 werd Hamer benoemd tot informateur voor de kabinetsformatie van dat jaar. Haar eerste eindverslag met diverse inhoudelijke documenten bracht ze uit op 22 juni. Op 23 juni verstrekte de Tweede Kamer haar een vervolgopdracht tot informateur. Op 7 september presenteerde ze haar eindverslag aan de Tweede Kamer.

Voor haar politieke loopbaan was ze onder andere hoofd van de afdeling Strategisch Beleid en Beleidsverkenningen bij de directie Hoger Beroeps Onderwijs van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen en directeur van een instelling voor volwassenenonderwijs in Zuid-Holland. Hamer was in 1984 de oprichter en eerste voorzitter van de Landelijke Studenten Vakbond, de LSVb. Zowel de relatie tussen onderwijs en arbeidsmarkt als emancipatievraagstukken zijn in al haar werkzaamheden belangrijke thema’s. Direct bij haar aantreden heeft zij het initiatief genomen tot de oprichting van het SER-Jongerenplatform. Zij studeerde aan de lerarenopleiding van de VU Nederlands en Omgangskunde. Aan de UVA behaalde ze haar doctoraal Algemene Taalwetenschap.

Mariëtte Hamer is ook kroonlid. 


Jan de Visch

Jan de Visch één event Uitgelichte spreker

Jan is een innovatieve en praktisch denkende geest. Hij doet dat vanuit drie verschillende rollen.

Hij is Hoogleraar Human Capital Management aan Flanders Business School (KU-Leuven). Hij onderzoekt interventies kritisch en vanuit verschillende wetenschappelijke benaderingen. Hij is (mede) auteur van 10 boeken waarin hij veronderstellingen in wat werkt binnen het human resources domein kritisch bevraagt en alternatieve aanpakken voorstelt. Zijn laatste boek heet: Geen samenwerken, zonder samendenken.

Als managing director van de adviesorganisatie Connect & Transform, heeft hij meer dan 30 jaar ervaring in het managen van organisatieontwikkelingsprojecten. Hij ondersteunt met succes de ontwikkeling van werkwijzen die klanten toelaten om een duurzamer zakelijk model te ontwikkelen. Voor investeringsfondsen beoordeelt hij het organisatorische opzet van scale-ups, waarbij hij via een impact audit inschat of ze al dan niet in staat zullen zijn om hun businessplannen waar te maken.

Onder invloed van zijn klanten en studenten ontwikkelde hij een hele reeks hulpmiddelen om bedrijven te helpen de kwaliteit van hun organisatieopzet in kaart te brengen en medewerkers te ondersteunen in hun identiteits- en denkkrachtontwikkeling. De belangrijkste is de Dynamic Collaboration Applicatie (https://dynamiccollaboration.app), een digital hulpmiddel om waardecreatie te stroomlijnen en te versterken en ontwikkeld met steun van het Vlaams Agentschap voor Innovatie en Ondernemen (Vlaio). De applicatie is een dialogisch hulpmiddel dat helpt om rollen te herdefiniëren, om perspectiefinname van medewerkers en teams te objectiveren en neerwaartse en opwaartse dynamieken in teams gericht aan te pakken.


Sanne Lemmers

Sanne Lemmers één event Uitgelichte spreker

“Met aandacht voor wat er is en met het oog op wat kan zijn, beweeg ik me sinds enkele jaren in het mooie werkveld van arbeids- & organisatiepsychologie. Een bijzondere interesse in positieve psychologie en mijn oprechte geloof in het menselijk lerend & herstellend vermogen, maken dat ik graag met mensen aan de slag ga vanuit hun talent. Talent dat soms van verre moet komen en pas tot bloei komt na meer of minder intensieve inspanning en zelfsturing. Mijn ervaringen in de tennissport, politiek, universitaire studie & corporate loopbaanontwikkeling hebben mij gevormd tot een veelzijdige A&O-psychologe, trainer & coach.”


Lammert Kamphuis

Lammert Kamphuis één event Uitgelichte spreker

Lammert Kamphuis is een bekende filosoof, bestsellerauteur en spreker. Het is zijn missie om zoveel mogelijk mensen te laten ervaren hoe filosofie ze kan helpen in het dagelijkse leven. Lammert is een veelgevraagd spreker in het bedrijfsleven, sprak meerdere malen voor volle zalen op Lowlands, is hoofddocent bij The School of Life Amsterdam en was huisfilosoof bij 5 Uur Live op RTL4. In 2018 kwam ‘Filosofie voor een weergaloos leven’ (De Bezige Bij) uit en werd al snel een bestseller. De vertaalrechten zijn inmiddels verkocht aan Duitsland, Zuid-Korea en Spanje. Nouveau noemde hem “een van de meest inspirerende sprekers van het moment.” Zijn nieuwste boek heet: 'Verslaafd aan ons eigen gelijk' 2023.


Pieter Versteeg

Pieter Versteeg één event Uitgelichte spreker

Pieter Versteeg is sinds 2020 CHRO voor Sodexo Nederland. Groei van medewerkers staat bij Sodexo centraal. Daardoor voelt Pieter zich enorm thuis bij deze multinational. Als CHRO praat hij op board niveau mee en laat hij belangen van medewerkers meewegen in de besluiten.

Pieter heeft een gevarieerde achtergrond bij verschillende bedrijven en in verschillende rollen. Hij deed diverse ervaringen op bij de Politie Rotterdam, WTS advocaten, Eneco en PostNL. Bij Sodexo groeide hij door naar de rol van CHRO vanuit zijn rol als leidinggevende voor de teams Employment Law, HR M&A en Recruitment.

Met zijn HR team heeft hij een slag gemaakt om meer dynamiek en groei in de organisatie te krijgen. Zo is er bijvoorbeeld een ontwikkelprogramma voor high potentials neergezet en zijn er zes HR IT-systemen vervangen door één systeem. En verschillende arbeidsvoorwaardensystemen heeft hij gebundeld tot één CAO voor de hele organisatie.

Daarnaast zie je aandacht voor de medewerker onder meer terug in:

• Opleidingen, loopbaanpaden en interne doorgroei(cijfers): medewerkers (mogen) groeien!   
• Ondersteuning bij een veilige en vitale werkomgeving in het kader van vitaliteit, inzetbaarheid en arbeidsgeschiktheid;
• Cultuur Workshops voor alle medewerkers  voor de uitrol van vier kerncompetenties als pijlers onder de strategie: 
   ondernemerschap, verantwoordelijkheid, flexibiliteit en positieve energie
.

Pieter is ook actief in diverse commissies van o.a. de Erasmus Universiteit Rotterdam, de AWVN en de Vereniging Nederlandse Cateraars (Veneca).

 


Succes vraagt om emotioneel intelligente en creatieve mensen die over sociale en emotionele vaardigheden beschikken en mentaal gezond zijn. In de 21ste eeuw worden visie, beïnvloeding en het vermogen om waardevolle relaties aan te gaan steeds belangrijker. Het zijn de zachte succesfactoren die je helpen om jezelf te kunnen leiden om te ontwikkelen en te groeien. En het zijn dezelfde factoren die grote impact hebben op mensen die je tegenkomt in je werk en daarbuiten.

In mijn trainingen, workshops, presentaties en sessies gaat het in essentie over JOU ... in relatie tot je team, je taak en je (werk)omgeving. Daarin gaat het over mindset en gedrag, passie en daadkracht.

Vergroot de kwaliteit van je denken, handelen en communiceren.

  • Leer moedige gesprekken te voeren vanuit vertrouwen.
  • Leer met andere ogen te kijken naar problemen en onverwachte oplossingen te bedenken.
  • Leer met de ogen van anderen naar jezelf te kijken en word je bewust van je onbewuste opvattingen en gedrag.

Sanne heeft gezondheidswetenschappen gestudeerd in Maastricht en zich in de loop der jaren steeds meer verdiept in verzuim. Vanuit het perspectief van de mens, maar ook vanuit de organisatie.

Sanne is een analyticus met visie in huis. Haar intuïtie laat haar zelden in de steek, al onderbouwt zij die graag met feiten. Haar klanten noemen haar eerlijk en zeggen ‘what you see is what you get’.

Haar kennis van relevante wet- en regelgeving is bovengemiddeld. Maar ook voor het (financiële) rekenwerk rondom verzuim en arbeidsongeschiktheid deinst zij niet terug.

Haar werkstijl? Warm waar het kan en zakelijk waar het moet.


De rode draad in de loopbaan van Eliane is het begeleiden van mensen op en naar de arbeidsmarkt. Inmiddels heeft zij al veel ervaring opgedaan in diverse functies zoals project manager werkgelegenheid, operationeel manager van een opleidingscentrum, HR manager en loopbaan- en mobiliteitsadviseur.

De laatste jaren is zij werkzaam als sociaal bedrijfskundig adviseur. Zij draagt daarmee bij aan de verdere professionalisering van inzetbaarheid binnen organisaties in de breedste zin van het woord. Door haar brede kennis van re-integratie, inzetbaarheid en sociale zekerheid, is Eliane een serieuze gesprekspartner. Tot haar werkzaamheden horen onder andere het monitoren, onderzoeken en beoordelen van (organisatie brede) inzetbaarheidsvraagstukken en het (on)gevraagd adviseren van directie op dit gebied.

Onlangs heeft zij het boek In 10 stappen een succesvolle 2e-spoorcoach geschreven. Waarin het 2e spoor een positieve lading krijgt en voor werknemer en werkgever een route is met een zonnig doel. 


Pascal Willems is als eigenaar van WVO Advocaten evenveel ondernemer als advocaat. Dat Pascal op het recht nooit is uitgekeken, is niet zo gek: zijn specialisme varieert van arbeidsrecht en sociaal verzekeringsrecht (met de nadruk op ziekte en verzuim) tot incassozaken. Dat maakt hem bij uitstek tot een advocaat voor ondernemers én voor hun medewerkers. Ook als er bij overnames of reorganisaties complexe appeltjes zijn te schillen heeft Pascal zijn mes geslepen en al voor u klaarliggen. Verder staat Pascal beroepsbeoefenaren bij als het tuchtrecht in het geding is.
Pascal geeft lezingen en trainingen en klimt hij graag in de spreekwoordelijke pen om een artikel te schrijven. Zo publiceert hij o.a. in het vakblad ‘TBV (Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde), voor diverse tijdschriften van Kluwer en Vakmedianet en is hij mede-auteur van het boek Arbowetgeving voor P&O’ers.
Pascal is lid van de Vereniging voor Arbeidsrecht Advocaten Resort Arnhem (VAARA) en van de Vereniging voor Arbeidsrecht (VVAR).


 “Emile van der Linde is na zijn Hotelschool studie en loopbaan in hospitality en evenementen in 1998 gestart in de sociale zekerheidsbranche. Is (mede-) oprichter van meerdere arbodiensten, casemanagement- en re-integratie projecten .

Emile is als gastdocent verbonden aan meerdere instituten en een hogeschool rond arbeid en gezondheid vraagstukken.

Hij houdt zich bij voorkeur bezig met strategie- en propositie ontwikkeling waarin hij meerdere (aankomend-) ondernemers adviseert en soms ook participeert.”


Anya van der Linden (1964) is Cognitief Gedragstherapeut en sinds 1999 werkzaam in haar eigen praktijk; Praktijk de Leidraad.

Daarvoor was zijn als maatschappelijk werkende werkzaam in de psychiatrie.

Als cognitief gedragstherapeut is Anya werkzaam voor bedrijven en organisaties en helpt zij werknemers herstellen uit stress en burn-out klachten. 

Werk is anno 2021 vooral een mentale kwestie geworden. Het goed kunnen stellen van grenzen, het op orde houden van een prettige work-life balance en goede communicatieve vaardigheden zijn een must geworden om ons goed staande te kunnen houden. 


Na verschillende functies als HRM manager, HR consultant en innovatiemanager helpt Guido als Gids en Startmotor Duurzame Inzetbaarheid bedrijven bij het realiseren van DI op organisatie- en medewerker-niveau. Als directeur en adviespartner van het NPDI zet hij bij analyse, advies en programmamanagement kennis, online tooling (o.a. de DIX, organisatiescans en Kosten Baten tool duurzame inzetbaarheid (KOBA-DI tool) van TNO in. 

Ook is Guido ontwikkelpartner en trainer van de KOBA-DI tool. Inmiddels zijn er meer dan 250 adviseurs en HR functionarissen in het gebruik van de tool getraind.

Uit zijn koker komt de observatie: Duurzame Inzetbaarheid is 'not a straight way, but a hilly course!'.


Na zijn studie Verzekeringsrecht is Hendrik Jan van Pelt sinds 1990 in de verzekeringsbranche werkzaam op het gebied van inkomensverzekeringen.

Als specialist verzuim- en arbeidsongeschiktheidsverzekeringen werkte hij bij NieuwRotterdam, UAP-NieuwRotterdam en AXA. Van 2006 tot 2010 adviseerde hij het grootbedrijf als senior consultant bij Mandema & Partners. Vanaf augustus 2010 tot maart 2017 was van Pelt als mede-oprichter, -eigenaar en directeur werkzaam voor ENgage Werkgeversadvies.

Sinds maart 2017 werkt Hendrik Jan als Division Director Advance B.V. Een gespecialiseerd bureau op het gebied van SV en arbo.

Hij is als vaste columnist verbonden aan De Financiële Telegraaf. Als geen ander weet Hendrik Jan inzicht te geven in de risico’s en kosten van arbeidsongeschiktheid.


Herman is  sinds 1992 werkzaam in de wereld van verzuim, activering, re-integratie en inzetbaarheid. En heeft ruime ervaring in de inkomensverzekeringen, arbodienstverlening en casemanagement. Hij ontwikkelde de methodiek 'De Sociaal Accountant' waarmee de vraagstukken altijd vanuit de sociale en zakelijk kant worden belicht. Herman is docent aan meerdere opleidingen en auteur van diverse boeken zoals 'verzuim is uit, activering is in', 'Activeringsgesprekken' en 'Inzetbaarheid als service'. Herman heeft veel gewerkt voor organisaties waar met Lean wordt gewerkt en deze werkwijze ook vertaald naar verzuim en arbodienstverlening.

Vanaf 1998 is Herman als zelfstandige werkzaam vanuit zijn bedrijf Evident bv.


Erwin Napjus werkt sinds 2002 als arbeids- en organisatieadviseur en veiligheidskundige bij Human-Invest). Daar begeleidt hij organisaties op de gebieden veiligheid, gezondheid en duurzame inzetbaarheid binnen verschillende branches (van zorg en overheid tot productiebedrijven). Erwin is er vooral op gericht om de balans tussen productiviteit en werkplezier van medewerkers verder te optimaliseren.       
Naast de uitvoering van risico-inventarisatie en –evaluaties, werkplekonderzoeken en gezondheidsvoorlichting verricht hij ook innovatieve diensten. Voorbeelden hiervan zijn: vitaliteitsscans, training verzuimcommunicatie, zorgcontinuïteit, ISO 9001, 14001 en VCA en leefstijl- en inzetbaarheidsprogramma’s.
Verder is Erwin verbonden aan het PHOV als docent van de opleiding tot Hogere Veiligheidskunde en is hij actief lid van de Orde van Organisatieadviseurs.
Erwin houdt ervan om complexe vraagstukken simpel te maken. Dat doet hij door een praktische insteek te kiezen met een hoge focus op toegevoegde waarde. Geen dingen doen om het doen, maar telkens nagaan wat het de organisatie opl


VédéVé Legal is de naam waaronder Mr. Liane van de Vrugt sinds 15 april 2005 zelfstandig haar werkzaamheden als advocaat verricht. Van 1996 tot april 2005 werkte Liane als advocaat/salary partner bij Wouters Advocaten & Notarissen/Andersen Legal dat in 2002 fuseerde met AKD.

Daarvoor werkte Liane als beambte bezwaar en beroep bij UWV. Zij is werkzaam op het gebied van het arbeidsrecht, loonbelasting, sociale zekerheid en pensioenen in nationale en internationale context.

Liane heeft tevens ruime ervaring als docent. Zij verzorgt onder meer trainingen en workshops op het gebied van het arbeidsrecht, sociaal zekerheidsrecht en de Wet Verbetering Poortwachter.

Liane draagt bij aan het “Holland Handbook” en de “Doing Business” gids van de World Bank.


Thimo loodst vanuit zijn bedrijf Kooiman Konnekt mensen, teams en organisaties door groei, verandering en transitie, zodat beweging ontstaat. 

Beweging in mensenwerk realiseert hij door zijn inzet als coach, teamcoach, procesbegeleider en trainer. 
Het is zijn doel om ervoor te zorgen dat mensen krachtig en met plezier positie in kunnen nemen. Leiderschap en dialoog zijn daarbij sleutelwoorden voor hem.

Hij heeft meer dan 25 jaar ervaring als leidinggevende, project/programmamanager en adviseur op het snijvlak van organisatie- en mensontwikkeling. 

Daarnaast is hij associate bij Factor Vijf en Go4People.


Irma is mede-eigenaar van AnalitiQs en expert in HR Analytics.

Zij heeft veel ervaring in het geven van workshops en het helpen van bedrijven om meer uit hun personeelscijfers en -data te halen. ‘Turning data into profit’ is haar passie.

In deze data liggen nieuwe inzichten en kansen verborgen waarmee bedrijven hun inzetbaarheid en bottom-line resultaten kunnen verbeteren.

De aanpak van Irma in projecten én trainingen wordt gekenmerkt door passie en resultaat. De combinatie van strategisch denken en hands-on uitvoering is haar favoriete manier van werken; de combinatie van theorie met cases en oefeningen is haar favoriete trainingsmethode.

Maar bovenal weet zij op een leuke manier cijfers tot leven te brengen.


Als partner van DEXIS Arbeid is Gaston al zo'n dertig jaar bezig om werken prettiger, leuker én effectiever te maken. Werk is immers een manier om ertoe te doen en van waarde te zijn voor anderen. Rode draad hierin is zelfregie van medewerkers, werken vanuit vertrouwen en vooral ook dat (samen) werken zin geeft aan het leven van mensen. Om te komen tot waardetoevoeging in werk, hecht ik groot belang aan wederkerigheid in arbeidsrelaties, bijvoorbeeld door naast werk ook inzetbaarheid te contracteren. Maar ook om bedrijfskundige concepten als Lean toe te passen op inzetbaarheid. Hij heeft meerdere boeken en artikelen over dit thema gepubliceerd. Daarnaast is hij al jarenlang als kerndocent verbonden aan Avans+.


Rob’s missie is om mensen en organisaties letterlijk en figuurlijk in beweging te brengen. Te beginnen bij zichzelf. Hij is een gedreven en vernieuwende organisator die met veel energie de gezondheid van bedrijven en netwerken probeert te vergroten. Hij is daarin ambitieus, ondernemend en steeds uit op samenwerking. Eerst deed Rob dit als adviseur vanuit een arbodienst (KLM Health Services), later als health/HSE manager vanuit verschillende bedrijven (KLM en Essent) en nu als manager Gezond Ondernemen vanuit een zorgverzekeraar (Zilveren Kruis). Dit maakt dat hij een brede blik heeft op het speelveld van arbeid en gezondheid.  

Rob geeft sinds 2022 leiding aan het team Gezond Ondernemen van Zilveren Kruis. Een team met consultants en deskaccountmanagers die klanten met een collectief zorgcontract adviseren hoe zij de volgende stap kunnen zetten in gezondheid en wellbeing. Het team speelt een belangrijke rol in de ambitie van Zilveren Kruis, namelijk om Gezondheid dichterbij te brengen voor iedereen.

In 2018 won Rob de landelijke Gezond In Bedrijf verkiezing tot Vitality Manager van het jaar.


Wim Haringsma is afkomstig uit het Friese Balk en heeft ruim 20 jaar ervaring in de verzekeringswereld.  Met zijn gecombineerde kennis als Register Casemanager en bedrijfskundig adviseur is hij voor elke partner een meerwaarde op operationeel en strategisch niveau. Wim is een gedreven inzetbaarheidsprofessional met passie voor trends in zijn vak. Hij rent net zo hard voor zijn klanten als in zijn vrije tijd.


Wendij is dé specialist op het gebied van de Ziektewet. Van 2002 tot 2016 is Wendij werkzaam geweest bij UWV. Door haar ervaring in diverse functies binnen de Ziektewet UWV  heeft zij veel praktijkkennis opgedaan als uitvoerder van de Ziektewet. Wendij was betrokken bij de Ziektewetadministratie, Ziektewetclaimbeoordelingen, verzuimbegeleiding en re-integratiebegeleiding in de Ziektewet. Als mentor heeft zij intern bij UWV veel mensen opgeleid, trainingen en presentaties gegeven en was zij veelal betrokken bij werkgroepen om beleid te bepalen.

Sinds 2016 is Wendij werkzaam in de private sector en vervult zij de functie Casemanager ZW voor de eigenrisicodragers. Vanaf maart 2019 is zij werkzaam bij Advance BV als Inzetbaarheidsspecialist/Casemanager ZW.


Mr. Suzanne Meijers is arbeidsrechtadvocaat en auteur van het boek 'Geen gedoe met personeel - arbeidsrecht voor ondernemers'. In haar praktijk staat zij zowel werkgevers als werknemers bij in lastige arbeidsrechtelijke situaties. Daarnaast geeft zij regelmatig trainingen over het arbeidsrecht waarbij zij aan de hand van voorbeelden uit de praktijk direct bruikbare tips geeft over het voorkomen en oplossen van problemen op de werkvloer.


Désirée heeft zich vanaf 2001 gespecialiseerd in arbeidsmediation. Werkgevers en werknemers schakelen haar graag in wanneer er sprake is van een ziekmelding en re-integratievraagstukken, omdat haar tweede beroep arbeidsdeskundige is. De extra kennis (Wet Verbetering Poortwachter) die zij daardoor meebrengt is absoluut een pré bij mediation.

Mensen voelen zich snel veilig bij haar omdat zij vanuit een onafhankelijke positie, oordeelloos de mediationprocedure en de communicatie begeleid. Zij is een scherp observator, heeft een open houding, kan out of the box denken en luistert met  compassie en empathie. Gesprekken verlopen daardoor in een goede sfeer en tegelijkertijd wordt de zakelijke kant niet uit het oog verloren.


Annelies is sinds 2004 zelfstandig ondernemer op het gebied van personele vraagstukken. Sinds 2011 is zij aan de slag op het gebied van verzuim en re-integratie. Zij is in oktober 2014 afgestudeerd als register case- en caremanager.

Als onafhankelijk adviseur heeft zij oog voor de belangen van werkgever en werknemer en wijst werkgever en werknemer op de verantwoordelijkheden die beiden hebben in het verzuimproces. Ze gaat open en eerlijk te werk. Zij probeert oplossingen te vinden die niet standaard zijn. Zij stimuleert leidinggevenden het gesprek met medewerkers aan te gaan.

In december 2016 heeft zij het certificaat Taakdelegatie behaald. En werkt zij ook als Praktijkondersteuner van de bedrijfsarts. In  opdracht van de bedrijfsarts voert zij taken uit in verzuimbegeleiding en re-integratie.

Ze werkt met plezier samen met opdrachtgevers en hun medewerkers rond vraagstukken over belastbaarheid en werk. Belangrijke waardes hierin zijn: eerlijkheid, betrokkenheid, openheid, respect en luisteren. Haar levensmotto hierbij: Gisteren is geweest, morgen moet nog komen dus vandaag is de enige dag die we hebben om er iets van te maken!

Bezig zijn met haar vak geeft energie, daarom heeft zij meegewerkt aan de totstandkoming van de STECR werkwijzers arbeidstherapie en arbeidsconflicten.


Al sinds mijn jeugd spelen de onderwerpen rechtvaardigheid, begrip en gelijkwaardigheid een belangrijke rol. Hiervoor opkomen is niet altijd makkelijk en wordt niet altijd gewaardeerd. Iedereen heeft een eigen idee en perspectief over wat rechtvaardig is.

Deze waarden hebben een belangrijke rol gespeeld in het kiezen voor het beroep van mediator. Het verbinden van mensen die erg verschillend denken (neurodiversiteit) vind ik bijzonder inspirerend en is volgens mij erg belangrijk in deze tijd van polarisatie en te korten op de arbeidsmarkt.

Ik ben mediator sinds 1996, mede-oprichter van de Vereniging van Arbeidsmediators Nederland (VAN) en heb veel bemiddeld in conflicten op het werk voornamelijk gericht op herstel en re-integratie van werknemers.

Mijn focus ligt op het herstellen van de dialoog (samendenken) en het verschil overbruggen tussen mensen die op zeer verschillende wijze denken. Daardoor kan er vrijer en gelijkwaardig worden gesproken over een oplossing van het probleem.

Vanaf de eerste versie en nu versie 7 van de STECR Werkwijzer Arbeidsconflicten heb ik mij als lid van de kenniskring en als (inmiddels erelid en ex) voorzitter van de VAN. bezig gehouden met de rol van arbeidsmediation, preventie en de positieve aspecten van een arbeidsconflict.


Inge heeft jarenlange ervaring binnen de gemeentelijke overheid als leidinggevende van diverse afdelingen. Zelf zegt zij: "Ik ben een onderzoeker, een regelaar, hou van orde scheppen in chaos. Dit doe ik het liefst voor en met mensen die dit echt nodig hebben. Van mijn passie heb ik mijn beroep gemaakt".


Guus Wieringa is bedrijfsarts en eigenaar van arbodienst AcQ Arbo. AcQ Arbo helpt organisaties om het verzuim te reduceren en optimaal te managen. De insteek is om te sturen op gedrag en productiviteit en het verzuim te reduceren tot in ieder geval 3%, ongeacht de aard van de organisatie.

De bedrijfsartsen van AcQ Arbo zijn de beste bedrijfsartsen van Nederland. Zij hebben naast hun specialistische kennis ook aanvullende specifieke kennis van bedrijfsvoering, gedragssturing en resultaatsturing. De professionals staan voor korte lijnen, uitmuntende dienstverlening, flexibiliteit, kennis van de organisatie en resultaat.


Maarten de Winter (1962) is algemeen econoom, organisatieadviseur, schrijver en docent. 

Maarten geeft handvatten om te werken aan een positieve organisatiecultuur. Daarbij gebruikt hij korte verhalen, filosofie en paralellen met de natuur om aan het denken te zetten en te vereenvoudigen. Hij is auteur van twee boeken en docent strategisch HRM bij Avans+.

We werken volop aan verandering, maar pas op: wanneer taalgebruikers elkaar niet blijken te begrijpen, ontstaan in organisaties geen goede gedeelde verhalen. Als het complex wordt, is taal nodig die zowel feiten als mogelijkheden omvat en meningsvorming daarover kan ondersteunen. Een taal die de behoefte aan vakmanschap, autonomie en verbondenheid ondersteunt. Kunnen zelfstandige naamwoorden, werkwoorden en bijvoeglijke naamwoorden zowel de effectiviteit, zingeving als identiteit van de organisatie versterken? Laat je verrassen door met taal een gezamenlijk verhaal te maken.


Francis is slaapoefentherapeut bij kinderen en volwassenen en tevens psychosomatisch oefentherapeut.

Zij heeft zich in 2018-2019 bezig gehouden met de wetenschappelijke onderbouwing van CGT-i door oefentherapeuten Cesar en Mensendieck. Het onderzoek is sinds juli 2019 klaar en wordt in april 2020 gepubliceerd.

Naast haar eigen praktijk voor psychosomatiek en slaapproblematiek in Waalwijk geeft zij elke 14 dagen de wetenschappelijk geacccrediteerde scholing Slaaplessen (120 accreditatie punten) aan collega oefentherapeuten.

Francis is grondlegger van het Landelijk Netwerk Slaapoefentherapie wat in 2014 startte en nu 700 praktijken in Nederland rijk is.

In 2014 publiceerde zij haar boek "Slaaplessen vanuit de oefentherapie en psychosomatiek”. Een laagdrempelig geschreven en praktisch zelfhulpboek voor mensen met insomnia en bioritme problemen.

Inmiddels zijn er 4000 exemplaren verkocht waarmee het zich voor Nederlandse begrippen een bestseller mag noemen.


Ingrid Veraart is sinds 2018 HR Manager bij Kremer met de verantwoordelijkheid voor de duurzame inzetbaarheid van de medewerkers.

'Wij als organisatie focussen ons op de bevlogenheid van de medewerker. We zetten assessments in om te kijken waar talenten liggen, hoe iemand zich kan ontwikkelen en hoe hij of zij het beste kan worden ingezet binnen de organisatie.

Wij als organisatie willen samen werken aan een innovatieve toekomst. Dit doen we middels het duurzaam inzetten van de talenten van onze medewerkers.

We vinden het belangrijk dat een medewerker een persoonlijke groei kan maken, plezier heeft in zijn werk, vitaal is,  bevlogen is maar bovenal eigen ondernemerschap toont'.


André Fenneman is een communicatief zeer sterke stafarbeidsdeskundige bij het UWV. Hij heeft grote kennis van verzuim, re-integratie, de WIA, het deskundigenoordeel en de toetsing daarvan. André staat altijd open voor feedback en geeft op open en humorvolle wijze inzicht in de mechanismen van het UWV.

 


Richard Jongsma. Auteur van o.a.: ˜Demotie, het laatste taboe doorbroken & 'Demotieverhalen. Er was eens/oneens...', HR-professional, spreker en gastdocent HRM bij Stenden University.


Max Keulaerds is advocaat-partner bij BarentsKrans te Den Haag. Hij doceert regelmatig over arbeidsrechtelijke onderwerpen. Hij is onder andere voorzitter van de Werkgroep ontslagrecht van de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland (VAAN) en co-eindredacteur van de Notitie VAAN-VvA Werkgroep Internetconsultatie WAB.


Annet Hansma is sinds 2003 begeleider cliëntondersteuning binnen Stichting Philadelphia Zorg. Sinds maart 2012 ook lid van het Opvangteam van Philadelphia


Hans van der Heijden werkt bij Deloitte Human Capital als adviseur op het gebied van Total Reward. ‘Total Reward’ drukt Hans’ overtuiging uit dat ‘belonen meer is dan betalen’.
Daarvoor was hij Hoofd Arbeidsvoorwaarden & Regelingen bij Rabobank, waar hij ook de ‘corporate university’ leidde en hoofd Management Development was. Hij hielp bij de totstandkoming van zeven cao’s, drie sociale plannen en ingrijpende wijzigingen van de pensioenregeling. Met zijn overstap naar Deloitte is Hans teruggekeerd naar zijn oude liefde, de consultancy; hij was eerder werkzaam bij Twynstra Gudde als partner.
Hans studeerde rechten en psychologie (cum laude) aan de Universiteit Leiden en Duits recht in Tübingen. En hij diende trouw ons vaderland tijdens de verplichte militaire dienst.
Hans heeft er plezier in om zijn ideeën over HRM te delen. Hij is auteur van vele artikelen in de breedte van het boeiende vakgebied; van personeelsplanning, ontslag en demotie tot  ontwikkelassessments en arbeidsvoorwaarden. In zijn meest recente artikel droomt hij hardop over arbeidsvoorwaarden die de ‘Employee Value Proposition’ bekrachtigen en waarmee een werkgever zijn onderscheidende ‘signatuur’ kiest. De gedachte is ‘elke euro in beloning kan je maar één keer investeren en dan kan het maar beter lonen’.
Hans schreef 4 HRM-boeken. In zijn laatste boek ‘De WERKelijkheid van morgen’ schetste hij zeven megatrends die HRM op z’n kop zetten. Hij gaf over de trends lezingen en begeleidde workshops voor duizenden klanten, lijn- en HR-managers en leden van ondernemingsraden. In het voorjaar van 2017 verschijnt de langverwachte opvolger van de bestseller; ‘Zeven megatrends. De nieuwe WERKelijkheid van morgen’.


Willem de Jong is CMI gecertificeerd register loopbaanprofessional, coach en directeur van Cancer & Career. Deze organisatie is gespecialiseerd in herstel- en re-integratiebegeleiding bij kanker en ondersteunt bij veilige en tijdige terugkeer naar werk van werknemer en zelfstandige met kanker. De aanpak is gericht op werknemer en werkgever, is zorgzaam én zakelijk en leidt tot aanzienlijke beperking van onnodige pijn en schade.
Als dagvoorzitter is Willem degene die algemene vragen aangaande de re-integratie van een werknemer met kanker kan beantwoorden. Hij bewaakt het overzicht en weet de juiste specialist bij specifieke vragen in te schakelen..


Tiny van Houten is sinds 1996 begeleider cliëntondersteuning binnen Stichting Philadelphia Zorg en sinds begin 2019 ook lid van het Opvangteam van Philadelphia.


Test spreker



Paul Jansen studeerde Commerciële Beleidsvorming aan de Erasmus Universiteit. Deze marketingopleiding sloot goed aan bij zijn passie om in alles de klant-toegevoegde waarde centraal te stellen. Na zijn studie was daarom de verwondering groot dat in de financiële dienstverlening niet de klant maar het product centraal staat. De afgelopen 22 jaar heeft hij als doel om de vaak lastige en onoverzichtelijke materie helder te maken.  De klant in staat te stellen om bewuste financiële keuzes te maken met 100% onafhankelijk en objectief financieel inzicht-overzicht en uitzicht. Daarbij is het essentieel dat alle financiële zaken op elkaar zijn afgestemd: arbeidsvoorwaarden-wettelijke regelingen-persoonlijk financiën, persoonlijke situaties en wensen en doelstellingen.
 
Ruim 15 jaar geleden is hij EBC Nederland gestart met zijn twee compagnons Marcel van Leeuwen en Kees Swinkels met als doel om de wereld van Employee Benefits en Personal Finance aan elkaar te verbinden en transparant te maken. Mensen bewust maken van keuzes, pensioen, minder, meer werken, anders werken, eerder stoppen, maar ook medewerkers van bedrijven te faciliteren om zelf verantwoordelijkheid over hun financiën te nemen. Een verschuiving van overheid, werkgever naar het individu is op alle vlakken zichtbaar. Niet het verkopen van producten, maar inkomen en vermogen afstemmen op de echte doelen van mensen zorgen voor oprechte waardevolle relaties.
 
De praktijk leert dat veel mensen niet of te weinig in beweging komen omdat ze de financiële consequenties niet overzien. Duurzame inzetbaarheid, leeftijdsbewust personeelsbeleid en vrijwillige of gedwongen mobiliteit vragen om financieel inzicht van veranderingen en keuzes om de juiste acties te ondernemen. Paul zal tijdens deze lezing samen met HR-relaties praktijkcasussen van o.a. KPN, KLM en de Rabobank bespreken.


Cobi Oostveen is bedrijfsartsconsulent oncologie. De specifieke problematiek waarmee mensen met kanker te maken krijgen rondom het werk, vraagt om extra expertise. De bedrijfsartsconsulent oncologie (baco) kan deze expertise leveren binnen de multidisciplinaire teams van ziekenhuizen en revalidatieklinieken, arbodiensten of als zelfstandig specialist. De baco kan aanspreekpunt zijn voor patiënt, collegae, werkgevers en zorgverleners betreft het thema “kanker en werk”.
Cobi verzorgt presentaties op thema-avonden “Kanker en werk” voor patiënten en hun naasten. Ook geeft ze gastcolleges binnen enkele medische opleidingen over dit thema. Als voorzitter van het “Platform bedrijfsartsconsulenten oncologie” en lid van het bestuur van de NVKA (Nederlands vereniging van klinisch arbeidsgeneeskundigen) zet ze zich in voor de ontwikkeling van de positie van de baco.


Marion Smeekes is ruim 8 jaar re-integratie officer geweest bij de KLM. Haar enthousiasme verwoordt zij als volgt: "Gedreven en met oog, zorg en respect voor de gevoelens en behoeften van anderen, help ik mensen de weg te vinden en in balans te blijven".



Watze Monsma is vanaf 2010 gecertificeerd DOOR® Trainer & Coach bij DOOR Training & Coaching. Daarvoor is hij altijd werkzaam geweest in commerciële (management) functies. Van 2003 tot 2010 was Watze Monsma verantwoordelijk voor het commerciële beleid van Humannet, een organisatie die een web-based verzuimapplicatie exploiteert. In deze periode is Watze intensief betrokken geweest bij verzuimproblematiek, de aanpak van verzuim en de inrichting van verzuimbeleid. Als trainer werkt Watze veel met casemanagers van Arbodiensten en werkgevers met het  eigen regie model. Belangrijke onderdelen van de training zijn gedrag en gesprekstechniek. Waarbij het primair gaat om ‘medewerkers in beweging te krijgen en te houden’ en ‘het voorkomen van weerstanden in plaats van te veroorzaken’.
Daarnaast is Watze Monsma gesprekspartner voor managementteams daar waar het gaat over commercieel beleid en verandermanagement.


Ester Damen  studeerde In 2008 cum laude af aan de Universiteit Utrecht, met als masterrichting Recht en Onderneming. Sindsdien is zij met veel plezier als advocaat werkzaam bij Kennedy Van der Laan en onderdeel van de Teams Arbeid en Medezeggenschapsrecht.

Haar praktijk omvat alle aspecten van het arbeidsrecht, variërend van privacy aspecten in de werkgever-werknemer relatie tot individuele ontslagzaken en reorganisaties. 

Ester heeft een voorliefde voor medezeggenschapsrecht. Zij adviseert zowel werkgevers als ondernemingsraden over toepassing van de Wet op de Ondernemingsraden, geeft intern en extern cursussen over dit onderwerp en schrijft voor de tijdschriften OR Rendement en OR Informatie. 

Ester is lid van zowel de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Amsterdam (VAAA) als de Vereniging voor Arbeidsrecht (VvA).


Dr. Ellen Beem CDPO is werkzaam als Specialistisch Senior Adviseur Privacy bij de Dienst Justitiële Inrichtingen, Ministerie Veiligheid en Justitie. Ze heeft een ruime ervaring binnen het P-domein, onder andere als bedrijfspsycholoog en als senior consultant. Ze is directeur geweest van een adviesbureau met een specialisatie in het implementeren van IT in domein van HR. Daarna is haar aandachtsgebied langzaam verschoven naar “het leren omgaan” met persoonsgegevens. Bescherming van privacy is niet nieuw. Toch zullen de nieuwe ontwikkelingen binnen privacywetgeving een uitdaging vormen voor elke (HR) manager.


Pascal Verheugd (1974) is HR-directeur bij culinaire dienstverlener Hutten en won in 2014 de HRTop100 Award, die jaarlijks aan de beste HR-directeur wordt uitgereikt. Na het behalen van zijn middelbare schooldiploma ging Pascal Verheugd in 1996 naar de Christelijke Hogeschool Windesheim waar hij de Lerarenopleiding Lichamelijke Opvoeding (Calo) heeft gevolgd. In 2003 ontving hij zijn bachelordiploma personeel & arbeid (tegenwoordig Human Resource Management) aan de Hogeschool Utrecht. Enkele jaren later heeft hij bij Schouten & Nelissen een Post HBO opleiding op het gebied van psychologie gedaan. Naast zijn baan heeft Verheugd in 2011 tevens een 1-jarige leergang bedrijfskunde gevolgd aan de Rotterdamse Europoort business school. In 2014 is hij begonnen met het volgen van MBA modules aan de Nyenrode Business Universiteit.

Vanaf 1998 werkte Verheugd bij Adecco achtereenvolgens als consultant, campus recruiter corporate learning consultant en Human Resources business partner. In 2007 besloot hij over te stappen naar multinational Royal Imtech. Hier was hij vier jaar lang Human Resources Manager. Dat hield in dat hij eindverantwoordelijk was voor onder andere traffic, infrastructure en business partners.

In 2011 besloot Verheugd de software en ICT achter zich te laten en een andere weg in te slaan. Hij ging aan de slag als HR-directeur bij Hutten. Deze overstap lijkt weinig voor de hand liggend maar kwam voort uit een spontane ontmoeting tussen Verheugd en de directeur van Hutten. Verheugd was enorm geraakt door de passie en de visie van xx Richard Hutten. Sinds het aantreden van Verheugd als HR-directeur staat HRM  centraal bij Hutten. Verheugd is onder andere verantwoordelijk voor de professionalisering van HRM binnen de organisatie. Voor het bedrijf staan geluk en maatschappelijke relevantie voorop en is geld verdienen slechts een resultaat, geen uitgangspunt.

http://www.hrtop100.nl/visies/364-pascal-verheugd-vakjury-prijs-2014


Marinus Schroevers is sinds 2016 algemeen directeur bij ZLM Verzekeringen. Hij is begonnen bij ZLM in 1990 als schade behandelaar. ZLM is dit jaar uitgeroepen tot beste werkgever in 2016, Marinus hanteert in zijn organisatie het credo Gewoon doen.

Marinus is een duizendpoot. Voorzitter van het bestuur van 'De Vitale Revolutie', een bevlogen spreker; geeft gastcolleges bij Nyerode University over het Behavioral & Cultural Governance program. Hij is lid van de raad van Advies van de Hogeschool Zeeland en is Voorzitter van de Raad van Commissarissen van het zeeuws participatie Fonds.

 


JWInfotainment

‘Wie de spelregels kent, staat nooit buiten spel’

Sociale zekerheid en arbeidsrecht ingewikkeld en saai? Niet bij Jo Weerts. Wie eenmaal een enthousiasmerende masterclass of presentatie van Jo Weerts over sociale zekerheid en arbeidsrecht heeft bijgewoond, leert én onthoudt.

De talrijke anekdotes, metaforen en kwinkslagen maken de wet- en regelgeving rondom sociale zekerheid en arbeidsrecht glashelder en alles behalve taai!

U krijgt als het ware een kleurrijke kapstok aangeboden waar u alle opgedane kennis overzichtelijk aan op kunt hangen. Zodat lastige materie (be)grijpbaar wordt.

Jo Weerts heeft vele masterclasses en presentaties gegeven over sociale zekerheid en treedt op als (inhoudelijk) dagvoorzitter.


Eugène van ‘t Hooft (1973) is Principal Consultant bij Mercer Nederland B.V. Zijn loopbaan begon hij als adviseur Sociale Zaken/Volksgezondheid in de Tweede Kamer. Daarna is sociale zekerheid altijd de rode draad in zijn carrière geweest. ‘De sociale zekerheid moet zo worden vormgeven dat het een springplank naar werk is. Immers, het hebben van werk is de beste vorm van sociale zekerheid’.

Na de Tweede Kamer heeft Eugène onder andere gewerkt bij VNO-NCW en Fortis ASR. Namens VNO-NCW was hij nauw betrokken bij de totstandkoming van de Wet WIA. Ook zat hij in diverse commissies van De Sociaal Economische Raad en de Stichting van de Arbeid.


Jos Valks studeerde geneeskunde aan de Maastricht Universtiy. Na een arts-assistentschap interne geneeskunde kwam hij tijdens zijn militaire dienstplicht terecht op de afdeling verzekerings- en bedrijfsgeneeskunde van de staf Inspectie Geneeskundige Aangelegenheden van de Koninklijke Landmacht. Hier werd zijn interesse aangewakkerd voor de talrijke aspecten in de relatie mens en arbeid. De daarop volgende bijna 25 jaar is hij werkzaam geweest bij wat later na diverse fusies Arbo Unie werd, destijds de grootste landelijke arbodienst.

In deze periode heeft hij diverse managementfuncties bekleed als hoofd bedrijfsartsen, vestigingsdirecteur en landelijk branchemanager/corporate accountmanager voor de sectoren bouw, transport en gezondheidszorg. In deze laatste functie lag de focus  op het tot stand komen van grote landelijke branchecontracten op het gebied van de bedrijfsgezondheidszorg en het multidisciplinaire aanbod voor grote organisaties.

Op zoek naar een mooie balans tussen de inhoud van zijn vakgebied en management, gecombineerd met zijn interesse voor meer bedrijfskundige onderwerpen en leiderschap, is hij al weer ruim 5 jaar werkzaam bij Shell in de functie van bedrijfsarts/manager Shell Health Pernis en Moerdijk.

Zijn aandachtsgebied is altijd geweest de integrale benadering van de bedrijfsgezondheidszorg, in het bijzonder het ontwikkelen van concepten op het gebied van Duurzame Inzetbaarheid.  Elementen als Healthy Workplace, Human Performance & Care en Workability staan hierin centraal. Dat betekent aandacht  hebben voor mogelijkheden en voorwaarden van werknemers om in huidig en toekomstig werk met behoud van gezondheid en welzijn te blijven functioneren.  Vitaliteit, workability en employability spelen hierin een belangrijke rol. Het levert de werkgever competente, fitte en gemotiveerde werknemers op, die optimaal bijdragen aan een flexibele en productieve organisatie.


Bij de invoering van de Wet verbetering Poortwachter in 2002 maakte Jurgen van der Baan een vliegende start in verzuimmanagement. Intern opgeleid als casemanager bij de Facilicom-groep zag hij de resultaten die je als organisatie met het Eigen Regie-model kunt behalen. Door brede ervaring als (senior) casemanager bij grote werkgevers, een arbodienst, een inkomstenverzekeraar en een verzuimcentrale heeft Jurgen een goed beeld van trends en processen, maar vooral ook van werkzame modellen binnen verzuimmanagement. Sinds 2015 zet hij zijn kennis in als consultant bij TriageExpert. Daar levert hij inhoudelijke input voor de ontwikkeling van triages (beslisbomen), verzuimsystemen en projecten op het gebied van taakdelegatie.
In zijn vrije tijd deelt hij kennis en ongezouten meningen op het kritische platform ArboShock.nl en via artikelen op LinkedIn. Daar verbaast hij zich over ontwikkelingen in de arbowereld en sociale zekerheid en maakt hij zich af en toe oprecht kwaad. Vanuit zijn liefde voor het Eigen Regie-model heeft de botsing tussen strakke privacyregels en werkgeversverantwoordelijkheden zijn warme aandacht.


Dr. Erik (H.F.) Lanting ondersteunt individuen, teams en organisaties bij het vinden van richting en ontwikkeling
vanuit een leeromgeving en/of vanuit een werkomgeving. Anderen laten excelleren geeft hem plezier.
Onder de vlag van zijn eigen bedrijf Lanting Consulting voert hij enerzijds advies- en organisatieontwikkeling
opdrachten uit en aan de andere zijde verzorgt hij postdoctoraal en MBA onderwijs. De thema´s waar Lanting zich
mee bezighoudt zijn: duurzaamheid als integraal concept om een betere wereld te bereiken (dus duurzaamheid is
´overal´), mensen zien als talenten die willen floreren (goed, gezond en met plezier) en van daar uit mensen, teams
en organisaties te helpen bij hun keuzes over richting en ontwikkeling.
Erik Lanting heeft een academische signatuur, maar houdt van de praktijk. Door de combinatie van adviespraktijk
en academische achtergrond balanceert Erik Lanting op het snijvlak van kennis en praktijk, een terrein waar hij zich
bij uitstek thuis voelt. Erik Lanting studeerde sociale geografie te Groningen (kand.) en culturele antropologie te
Groningen en Kopenhagen (doctoraal). Hij promoveerde te Leiden in de sociale wetenschappen. Voor, tijdens en
na zijn studie verbleef hij o.a. in Noorwegen, Denemarken en Groenland. Zijn academische carrière startte in 1984,
sinds 1991 is hij ook als adviseur in het bedrijfsleven werkzaam.


Na zijn WO master Cultuur, organisatie & Management was Chiel Gezondheidsmanager en docent bij ‘De Talentenacademie van 2005 tot 2008. De talentenacademie is een jonge organisatie waar ervaren professionals uit bedrijfsleven en topsport, organisaties en individuen begeleiden, coachen en adviseren op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, gezondheid en talent ontwikkeling. Zijn verantwoordelijkheid lag op het gebied van projectmanagement van trainingen en langdurige trajecten in het bedrijfsleven en de (top) sport, ontwikkeling van trainingsmateriaal en het management van enkele topsportteams zoals het Nederlands Bobslee team en het Nederlands 800 meter team. 

Sinds 2008 is chiel Initiatiefnemer/eigenaar Adaptics. Dit bedrijf ondersteunt en adviseert organisaties en medewerkers bij het vormgeven van gezondheidsmanagement, -interventies en -beleid. Adaptics bevordert gezond gedrag van mens en organisatie. 
Senior Projectleider en accountmanager van projecten op het gebied van duurzame inzetbaarheid, vitaliteit en gezondheid. Verantwoordelijk voor de +500 mdw. Accounts


Brigitte Spee werkte jarenlang met veel plezier als manager en adviseur binnen de Nederlandse Spoorwegen (en nog). Zij gaf langdurig leiding aan grote groepen NS-ers, en specialiseerde zich daarna in leren en ontwikkelen. Al gauw kwam toen de fascinatie voor de vraag: “hoe leren (en veranderen) mensen nou eigenlijk?”

Vernieuwende antwoorden op die vragen ontdekte zij in de toepassing van nieuwe inzichten afkomstig uit de neurowetenschap. Ze werd daardoor zo gegrepen dat zij zelf spreekt van “verliefd zijn op het brein”. En zo vergaart zij nu al zo’n 12 jaar kennis over het brein, en ontwikkelt vanuit haar bedrijf Brainworks toepassingen op tal van gebieden: leren& ontwikkelen, leiderschap, vitaliteit, breinvriendelijk werken, crisisbeheersing, change, performance management.

Zij is van nature een inspirerend verhalenverteller, en heeft dan ook al een hoop mensen besmet met het breinvirus. De reden dat mensen haar regelmatig (terug)vragen om in bijeenkomsten over het brein te vertellen is, naast haar aanstekelijk enthousiasme, het feit dat ze zoiets ingewikkelds als kennis over de hersenen toepasbaar maakt op het dagelijks leven en werken. Die praktische en toegankelijke benadering is ook terug te zien in de bijdragen die zij leverde aan diverse boeken (o.a. De Canon van het Leren) en magazines. Haar missie en levenswerk zijn nog maar net begonnen; haar motto is: “ik vind dat iedereen de gebruiksaanwijzing van zijn hersenen moet kennen”.


Feikje Dunnewijk heeft 17 jaar ervaring in HR-Management, eerst bij Fabory Nederland en Olily BV en sinds 2008 bij ING. Zij gelooft dat door impact te hebben op de kern van mensen en organisaties deze tot verdere bloei kunnen komen.

Vanuit een natuurlijke focus op ontwikkeling en resultaat stuurt zij HR-teams aan en heeft zij grote veranderingen gerealiseerd, zoals een vooroplopend beleid op duurzame inzetbaarheid.

Ze werkt vanuit een intuïtieve balans tussen hoofd en hart. Met sprankelende aandacht en directe communicatie beweegt zij mensen. Graag draagt zij vanuit haar HR-rol bij aan “A great place to work” in een groeiende en innovatieve organisatie zoals ING.


Jan Tjerk Boonstra MBA is Principal consultant bij Human Capital Group, een van de grootste HRM-adviesorganisaties in Nederland en verantwoordelijk voor de strategische HRM-proposities. Jan Tjerk heeft meer dan 30 jaar ervaring als HRM-adviseur en heeft onder meer bij Zorgverzekeraars Nederland, de Nederlandse Zorgfederatie, Hay Group, Berenschot en Manpower (Right Management) gewerkt. Hij houdt zich bezig met thema's als HR-strategie en -innovatie, strategische personeelsplanning, HR-professionalisering en organisatieontwikkeling. Jan Tjerk is lid van de hoofdredactie van het magazine HR Strategie, lid van de Advisory Board van business school TIAS, lid van de Raad van Advies van HR Academy, kerndocent van diverse HRM-leergangen, voorzitter van het Noordelijk HRM-netwerk en regelmatig dagvoorzitter en spreker op HRM-congressen.


Corine Hansen is strategische organisatieadviseur bij de Gemeente Hollands Kroon, een fusiegemeente (sinds 2012) in de kop van Noord-Holland van Anna Paulowna, Wieringen, Wieringermeer en Niedorp. Ze is nauw betrokken geweest bij het klaarstomen van de gemeentelijke organisatie om meer maatschappelijke initiatieven vanuit de burgers te laten slagen. Een veranderende omgeving vraagt namelijk om een andere organisatie en andere ambtenaren. Bij Hollands Kroon gaan ze daar heel ver in. Voorafgaand aan de ontwikkeling naar zelfsturende teams zijn er allerlei HR-instrumenten ontwikkeld. Deze HR-instrumenten vormen de basis voor de ontwikkeling naar zelfstandige en verantwoordelijke ambtenaren.


Remko Bakker is hoofd Arbeidsmarkt en vanaf najaar 2017 Programma Manager Strategische Personeelsplanning bij het Radboudumc. Bij dit academisch ziekenhuis in Nijmegen dragen 10.000 collega's bij aan de ambitie om voor nu en in de toekomst de best mogelijke zorg voor patiënten te bieden; 'a significant impact on healthcare'. Remko helpt met zijn team hun collega's in zorg, onderwijs en onderzoek bij het regionaal, landelijk en internationaal werven en selecteren van 600 - 1000 talentvolle collega’s. Met als doel deze ambitie samen te realiseren.

Remko wordt geïntrigeerd door veranderingen bij mens (dus ook bij hemzelf) organisatie en maatschappij, waarover hij blogt via zijn LinkedIn profiel.


Koen stond aan de wieg van de introductie van Learning Agility in Nederland en is mede-ontwikkelaar van de eerste valide Learning Agility meting in Europa. In nauwe samenwerking met diverse toonaangevende organisaties voerde hij Learning Agility succesvol in als sturend principe om te werken aan de wendbaarheid en het leervermogen van de totale workforce. Gedreven door voortdurende nieuwsgierigheid is Koen, samen met de afdeling Research van HFMtalentindex, continue bezig de nieuwste inzichten in learning agility te onderzoeken en de resultaten daarvan te delen.


Bas van de Haterd staat bekend als een Professioneel Bemoeial. Hij helpt bedrijven met het oplossen van personeelsproblemen. Dat kan door nieuwe werknemers aan te trekken, maar ook door organisaties en mensen te helpen slimmer te werken. Hij is expert op het gebied van recruitment nieuwe stijl en personeelsbeleid in de eenentwintigste eeuw, waarin nieuwe media steeds een grote rol spelen. Bas koppelt technologische ontwikkelingen aan sociaal-maatschappelijke trends en vertaalt deze naar de economie en de arbeidsmarkt. Hij helpt organisaties bewust te worden van al deze ontwikkelingen en de impact die deze zullen gaan hebben op de manier waarop de organisatie werkt en zijn geld verdient. Bas van de Haterd schreef over deze onderwerpen meerdere boeken, waaronder ‘(R)evolutie van Werk’ en ’10 banen die verdwijnen en 10 banen die verschijnen’. Dit laatste boek krijgt u in e-book vorm cadeau bij aanmelding voor dit congres.


Karel Stolper heeft economie (bachelor) en filosofie (master) gestudeerd in Amsterdam en Utrecht.

Zijn loopbaan startte hij in 2004 bij ING Wholesale Banking. In 2008 heeft hij de overstap gemaakt naar IG&H consulting en heeft hij als (managing) consultant vrijwel alle zorgverzekeraars en diverse arbodiensten geadviseerd over marktstrategische vraagstukken. Vanaf 2013 is hij werkzaam bij CZ Zorgverzekeraar, waar hij als manager eerst verantwoordelijk was voor de intermediaire markt en tegenwoordig voor de hele zakelijke markt.

De afdeling waar Karel verantwoordelijk voor is ontwikkelt en vermarkt inhoudelijke dienstverlening voor zakelijke klanten en onderhoudt de contacten deze relaties. Het grootste deel van deze relaties zijn werkgevers die hun collectieve verzekerden onderbrengen bij CZ en in het verlengde daarvan samen met CZ aan de slag gaan met bedrijfszorg.

Karel heeft niet zo lang geleden een executive masters degree Health Economics, Management and Policy aan de London School of Economics an Political Science (LSE) in Londen afgerond.


Ingrid Verbeek (1967) studeerde Medische Biologie aan de Universiteit van Utrecht. Na diverse nascholingen in de cognitieve gedragstherapie heeft zij aan de wieg gestaan van het huidige Centrum voor Slaapgeneeskunde Kempenhaeghe, waar zij nog altijd werkt. Ze heeft daar in 1994 de niet-medicamenteuze behandeling van chronische slapeloosheid opgezet.

In 2004 is zij gepromoveerd bij Ed Klip in Groningen (Insomnia in perspective: diagnosis, treatment and education), faculteit Medische Psychologie. In 2005 heeft zij meegewerkt aan de tv-cursus Beter slapen? Doe-het-zelf! van Teleac en met Ed Klip het bijbehorende zelfhulpboek geschreven welke in 2013 in herziene versie verschenen is.

In 2010 heeft zij samen met collega Merijn van de Laar het protocollenboek ‘Behandeling van langdurige slapeloosheid’ (Bohn Stafleu van Loghum) geschreven met bijbehorend werkboek voor cliënten. Zij werkt in een multidisciplinair team waar zij zich vooral bezighoudt met cognitief gedragstherapeutisch behandelen van cliënten met slaapproblemen, het nascholen van collega’s in de eerste en tweede lijn en het verbeteren van de huidige behandelmethoden.

In 2014 heeft zij de Europese titel tot somnoloog behaald.


Marijke Gordijn studeerde Biologie aan de Rijksuniversiteit Groningen en specialiseerde zich tijdens haar promotie bij het Universitair Medisch Centrum, in de chronobiologie en psychiatrie, een vakgebied dat o.a. onderzoek doet naar 24-uurs ritmiek, licht, slaap en welzijn.

Na ruim 25 jaar als wetenschapper te hebben gewerkt startte zij in 2012 haar bedrijf Chrono@Work. Chrono@Work is een op wetenschappelijke kennis gedreven adviesbureau, verzorgt onderwijs en voert onderzoeksprojecten en ondersteunende laboratoriumtesten uit. Chrono@Work publiceert in wetenschappelijke tijdschriften maar werkt ook mee aan nieuwsitems in kranten en tijdschriften, radio en TV of verzorgt op maat gemaakte rapportages, lezingen en workshops. Onderwerpen die daarbij zoals aan bod komen zijn: het signaleren en behandelen van slaap-waak ritmestoornissen, chronotherapie bij slaap-en stemmingsstoornissen, interventies voor het verbeteren van werken in ploegendiensten, tot het voorkomen van verstoorde slaap bij jong en oud, waarbij speciaal de juiste verlichting op het juiste tijdstip de aandacht heeft.

Marijke is naast gastmedewerker bij de Rijksuniversiteit Groningen, mede-oprichter van Chronotherapie Netwerk Nederland, zit in de wetenschapscommissie van de Stichting Licht en Gezondheid, zit als voorzitter van de wetenschapscommissie van de Nederlandse vereniging voor Slaap-waak onderzoek in het bestuur en wordt regelmatig gevraagd in commissies van de Gezondheidsraad, o.a. over nachtwerk en LED verlichting.


Inge de Laat houdt zich bezig met alle aspecten van het arbeidsrecht, waaronder collectieve en individuele ontslagzaken, fusies en overnames en outsourcings. Ook adviseert en procedeert Inge op het gebied van gezondheidsrecht en privacy/bescherming van persoonsgegevens. Inge adviseert voorts haar nationale en internationale cliënten over de werking van de Wet op de ondernemingsraden.

Inge publiceert en doceert regelmatig op haar vakgebieden en is redactielid van het tijdschrift ArbeidsRecht. Zij is bestuurslid van de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Amsterdam e.o. en lid van de specialisatieverenigingen Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland (VAAN) en de European Employment Lawyers Association (EELA). Verder is Inge bestuurslid van de Discrimination Law Committee van de International Bar Association en spreekt zij regelmatig op internationale congressen.

Inge is lid van de Raad van Toezicht van de Amsterdamse Orde van Advocaten.

Chambers Europe 2014 schrijft “Inge de Laat focuses on the privacy-related aspects of employment law. Clients value her pragmatic attitude and clear and concise advice, with one stating: “She proactively offers advice on what we should or shouldn’t be doing. She does not sit on the fence, but gives you a definite position and direction.”

Tot haar overstap naar Rutgers & Posch was Inge als partner verbonden aan Kennedy Van der Laan.
 

Ed van Meer houdt zich al meer dan een kwart eeuw gepassioneerd bezig met het ambtenarenrecht en arbeidsrecht van de publieke sector vanuit diverse functies, waaronder die van vakbondsjurist, overheidsjurist en advocaat. Sinds kort is hij eigenaar van zijn eigen kantoor Van Meer Juridische Zaken & Advocatuur.

Ed is een ervaren, kundige en gedreven jurist die het klassieke juristenwerk uitstekend beheerst en ook niet schuwt. Het liefst treedt hij echter buiten de gebaande juridische paden. In de vrije ruimte, waarin hij vaak creatieve en vooral houdbare oplossingen voor zijn cliënten bedenkt, komt hij het beste tot zijn recht.

Via de VK&P Juridische Classroom verzorgt hij daarnaast tal van trainingen en lezingen op ambtenarenrechtelijk gebied. Een publicatie van zijn hand over de ‘normalisering’ haalde de parlementaire stukken. 

Vanuit een heldere kijk op wat er morgen nodig is schreef hij in 2017 het boek Het Nieuwe Ambtenarenrecht, de wet normalisering rechtspositie ambtenaren dat voor overheid en ambtenaren de gevolgen schetst die voortvloeien uit deze wet. 


Koen Weijling is Advocaat en mede-naamgever en -oprichter van Stuiver & Weijling Advocaten. Met bijna 25 jaar aan ervaring mag je Koen met recht specialist ambtenarenrecht en arbeidsrecht noemen. Daarnaast heeft hij een bijzondere belangstelling voor onderwijsrecht.

Hij is huisadvocaat van veel overheidswerkgevers en onderwijsinstellingen. Hij treedt ook op voor werknemers en ambtenaren. Koens drijfveer daarbij is het zoeken naar oplossingen in plaats van denken in problemen. Samenwerken is daarbij het sleutelwoord.

Als advocaat Ambtenarenrecht en Arbeidsrecht wordt hij dagelijks geconfronteerd met moeilijkheden in de samenwerking binnen organisaties, die leiden tot allerlei arbeidsconflicten. Juist dan is samenwerking en creativiteit van groot belang. 


Ingrid Blom is senior beleidsmedewerker arbeidsvoorwaarden en personeelsbeleid bij de Unie van Waterschappen. In die hoedanigheid is zij verantwoordelijk voor het tot stand komen van de cao waterschappen. Hierbij kijkt zij specifiek naar de visie op werken en werkgeverschap, zorgt zij voor de strategische cao-agenda en is zij betrokken bij de onderhandelingen en het afsluiten van een cao-akkoord voor de waterschappen.

Na het aannemen van de Wet normalisering rechtspositie ambtenaren coördineert zij in de sector waterschappen de transitie van de arbeidsrelatie van publiekrecht naar het civielrecht per 1 januari 2020. Voordat Ingrid bij de Unie van Waterschappen in dienst ging, heeft zij diverse functies als hoofd P&O en P&O-adviseur gehad bij (semi) overheid en zakelijke dienstverlening.


Rick is geheugentrainer en oprichter van de trainingsbureau’s BTMonkeys & Memorymonkeys. Hij spreekt over de kracht van het brein en dan heel specifiek het geheugen. Hoe ons geheugen in de 21ste eeuw belangrijker is dan ooit.

Sinds 2008 strijdt Rick op het internationale podium van de geheugensport. Hij is opgeklommen in de ranglijst van sterkste geheugens in de wereld. Zo staat hij op 9de plek van de wereldranglijst voor wat betreft het opsommen van het getal Pi uit het geheugen. Met 22612 decimalen bezit hij hiermee het Europees record. Ook is hij grootmeester in het geheugen. Deze titel, International Master of Memory, is behaald op de wereldkampioenschappen in Chengdu, China (2015).

Het is zijn Rick’s missie om de kracht van ons geheugen in te zetten in een wereld van informatieovervloed. Kennis van specifieke breinvaardigheden helpen de breinwerker niet alleen in effectiviteit maar zorgen ook voor mentale rust.

Rick’s trainingen en lezingen zijn interactief, ludiek, verrassend, maar bovenal een eyeopener voor wat betreft het menselijk geheugen in onze huidige tijd. 


Marcus heeft ruime ervaring op de Arbo onderwerpen Gezondheid, Veiligheid en PsychoSociale Arbeidsbelasting (Welzijn). Hij is zowel intern consultant als extern consultant voor verschillende bedrijven, waaronder GDF Suez, Energie NL, UWV, Achmea, KPMG, diverse Arbodiensten, etc.

Van 1980 tot 1997 heeft hij gewerkt als ( sport-) fysiotherapeut. Op dit moment is hij werkzaam als Manager Fit Preventie bij de Nederlandse Spoorwegen.

De rode draad in zijn carrière is het opstarten van nieuwe business en/ of organisatorische eenheden. Zijn sterke punten zijn: visie, samenwerking, enthousiasme en het (laten) excelleren van teams. Inzicht en visualisatie (bewustwording) zijn daarbij de basis voor structurele veranderingen in gedrag. Marcus vertaalt wetenschap naar praktijk.

Specialismen:
• Lifestyle en Workability.
• Preventie, verzuim en reïntegratie.
• Health & Safety-management,
• Advies en ondersteuning van de bedrijfsvoering op VG en PSA-issues.
• Coördinatie interne en externe Arbodienstverlening en andere aanbieders.
• Re-integratie, herstel en vroeg herkenning van overbelastingssignalen.
• Bedrijfsfysiotherapie en ergonomie.
• Management Systems & Auditing, OHSAS 18001.
• Crisismanagement en bedrijfshulpverlening


Cathérine is advocaat bij SteensmaEven en bestuurslid van Vereniging van Privacy. Zij heeft zich naast het arbeidsrecht, gespecialiseerd in het privacyrecht. Daarbij heeft zij veel ervaring opgedaan in de financiële sector. Zo heeft zij onder meer gewerkt aan het opstellen van de Gedragscode Verwerking Persoonsgegevens Financiële Instellingenen het Protocol Incidentenwaarschuwings-systeem Financiële Instellingen.

Zij heeft omvangrijke internationale projecten begeleid op het gebied van het privacyrecht en was binnen een groot internationaal advocatenkantoor verantwoordelijk voor de internationale privacy law practice group. Catherine heeft voor een periode van 4 jaar op detacheringbasis werkzaamheden verricht voor ABN AMRO Bank, waarbij zij heeft geholpen bij juridische, risk- en compliance gerelateerde projecten.

Catherine is medeoprichter en bestuurslid (secretaris) van de Nederlandse vereniging voor privacyrecht.  Zij publiceert over het arbeids- en privacyrecht en geeft regelmatig lezingen over deze onderwerpen


Sandra Bullee is HR adviseur bij de Gemeente Leidschendam-Voorburg en heeft als specialisatie vitaliteit en duurzame inzetbaarheid. Als projectleider heeft zij de opdracht om vitaliteit te implementeren en te borgen in de ambtelijke organisatie.

Sandra was voorheen HR adviseur bij de Gemeente Den Haag heeft vitaliteit op de kaart gezet door het formuleren van beleid en het uitwerken van programma’s.
Stress en burnout zijn onderwerpen waar zij veel oog voor heeft. Sandra is o.a. initiatiefnemer van het jaarlijks terugkerende programma Mental Fitness. Aan dit programma, dat bedoeld is om kennis te maken met yoga, zen en mindfulness, hebben al meer dan 1000 medewerkers van de Gemeente Den Haag deelgenomen.

Sandra is tevens yoga- en meditatiedocent. Sinds 2009 geeft zij yogalessen, workshops en trainingen.

 


Esther Burger is Manager HR Development bij T-Mobile. In een competitieve sector heeft deze telecomoperator de uitdaging elk talent van iedere medewerker te maximaliseren voor de organisatie doelen en voor het individu. Hiervoor creëert T-Mobile een omgeving waarbij elke medewerker in staat is om dit talent in te zetten.

Esther is samen met haar team verantwoordelijk voor het vertalen van people development: het mobiliseren van de talenten van ruim 1200 medewerkers. Daarnaast is het haar gelukt om Performance Management af te schaffen en om te zetten in ‘Great Conversations’, een hele belangrijke zet in het stimuleren van leren en ontwikkelen. Haar persoonlijk missie is om collega’s te ontketenen door hen te ontslaven, waarbij de medewerker niet 65% van zijn talenten in zet, maar de volle 100% van zijn/haar talenten. Naast innovaties op gebied van leren zijn nieuwe vormen van belonen en beoordelen zijn daarbij van essentieel belang.

 


Corine Hansen is strategische organisatieadviseur bij de Gemeente Hollands Kroon, een fusiegemeente (sinds 2012) in de kop van Noord-Holland van Anna Paulowna, Wieringen, Wieringermeer en Niedorp. Ze is nauw betrokken geweest bij het klaarstomen van de gemeentelijke organisatie om meer maatschappelijke initiatieven vanuit de burgers te laten slagen. Een veranderende omgeving vraagt namelijk om een andere organisatie en andere ambtenaren. Bij Hollands Kroon gaan ze daar heel ver in. Voorafgaand aan de ontwikkeling naar zelfsturende teams zijn er allerlei HR-instrumenten ontwikkeld. Deze HR-instrumenten vormen de basis voor de ontwikkeling naar zelfstandige en verantwoordelijke ambtenaren.


Martijn Mark is sinds 1991 werkzaam bij ING in diverse rollen. Momenteel is hij verantwoordelijk voor Performance Management bij ING Nederland. In deze rol houdt hij zich o.a. bezig met het implementeren van performance management modellen in de agile werkomgeving van ING. ING Bank zit midden in een transformatie van een traditionele bank naar een IT bedrijf dat bankdiensten aanbiedt om klanten te helpen hun doelen te realiseren op zakelijk en privé-vlak. Performance Management is één van de manieren om daaraan vorm te geven.

Een belangrijk element daarin is het principe van “continuous feedback”. Met “annual feedback” nemen ze geen genoegen meer bij ING. Zo is het in de sport heel normaal dat je voortdurend feedback krijgt. Tijdens de training, na iedere wedstrijd, enzovoort. Het boegbeeld van ING daarbij is bondscoach van het nationale dames voetbalteam, Sarina Wiegman. Deze trainster geeft haar voetbalsters constant feedback, zowel op techniek als op houding als op mindset. Zo kunnen zij zichzelf elke dag verbeteren. Het is de bedoeling dat de leidinggevenden bij ING leren ook zo feedback te geven aan hun medewerkers.


Hans van der Spek MMC RI (1961) studeerde Bedrijfseconomie aan de HEAO in Zwolle, waarna hij enige jaren werkzaam is geweest binnen de werkgebieden Finance, ICT en HRM. Daarnaast volgde hij met succes de studie AMBI (Informatica) en de Masteropleiding Management Consultancy aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

Sinds 2009 is Hans als adviseur werkzaam bij Berenschot. Hij is gespecialiseerd in het meetbaar maken van de bijdrage van HRM aan het behalen van de organisatiestrategie en advisering over de mogelijkheden om deze bijdrage te vergroten. Hij is onder andere betrokken  bij projecten op het gebied van het meetbaar maken van de effecten van HR-beleid, onderzoek naar HR-vraagstukken, benchmarking van HRM, ondersteuning van reorganisaties en harmonisatie van arbeidsvoorwaarden. Hans is manager van het Kenniscentrum HRM en als zodanig betrokken en verantwoordelijk voor de diverse HR trend- en salarisonderzoeken.

Daarnaast is hij op freelance-basis ondermeer verbonden aan Avans+ en de Utrecht Business School .


Erik-Jan is concernadviseur arbeidsvoorwaarden/ Arbeidsjurist bij de Gemeente Den Haag

Erik-Jan heeft Nederlands Recht gestudeerd aan de Radboud Universiteit Nijmegen en is van 2010 tot 2015 werkzaam geweest als juridisch adviseur P&O bij de gemeente Zevenaar. En in 2015 gestart als arbeidsjurist bij de gemeente Den Haag.

Vanaf 2016 werkzaam als concernadviseur P&O met als aandachtsgebied arbeidsvoorwaarden en in die hoedanigheid betrokken geweest bij de totstandkoming van innovatieve arbeidsvoorwaarden als het generatiepact en het vitaliteitspact.


Peter studeerde Bedrijfs- Sociaaleconomisch Recht aan de Rijks Universiteit Utrecht. Hij behaalde een masterdegree in Marketing aan de Universiteit van Brabant. Tijdens zijn loopbaan bij ING heeft hij diverse commerciële- en directiefuncties bekleed bij zowel Nationale-Nederlanden, RVS als  ING-bank. Sinds februari 2017 werkt hij als directeur van Juist!, dochteronderneming van het Zweedse Söderberg & partners, om in Nederland de communicatie  richting werknemers op het gebied van pensioen technisch innovatief en persoonlijk te maken. 

 


Mark Diebels (1968) is arbeidsrechtadvocaat en partner bij KZO|O13 Advocaten in Tilburg. In zijn praktijk staat hij werkgevers, ondernemingsraden en werknemers bij in lastige arbeidsrechtelijke kwesties. De omschrijving van zijn kantoor: ‘mensen in de rechten’ geeft goed weer hoe hij zaken doet.

Daarnaast heeft Mark een aanstelling als universitair docent arbeidsrecht aan de Universiteit Utrecht. Hij heeft diverse boeken en artikelen geschreven over verschillende arbeidsrechtelijke onderwerpen. Zijn bijzondere aandacht gaat uit naar complexe verzuimproblematiek, gevoed door zijn proefschrift uit 2014 dat in het teken stond van re-integratie van de zieke werknemer. Mede naar aanleiding van zijn aanbevelingen heeft het kabinet uitgesproken de loondoorbetalingsplicht bij ziekte voor MKB-bedrijven te bekorten.


Kim Jansen is psycholoog en afgestudeerd trainer. Sinds 2005 is Kim werkzaam op het snijvlak van HR, onderzoek en het trainerschap. Zij is gefascineerd geraakt door het thema Generaties en in het bijzonder de jongste Generatie Y, ook wel de Millennials.

Sinds 2014 geeft zij met haar bedrijf The Young Workforce presentaties, workshops, masterclasses en trainingen over onder andere Generatiemanagement. The Young Workforce bestaat uit een poule van coaches en trainers die bedrijven helpen om zich van binnenuit te ontwikkelen Daarmee verbindt ze generaties op de werkvloer en helpt zij organisaties en individuen om bruggen te slaan en toekomstbestendig te worden. In Future-proof organisaties versterken jong en oud elkaar en wordt ieders kracht optimaal benut. Het inzetten van generatiediversiteit verhoogt de wendbaarheid, creativiteit en werkenergie van alle medewerkers! In deze snel veranderende wereld onmisbaar. Opdrachtgevers zijn ondermeer AholdDelhaize, VU MC, ROC Amsterdam, Achmea, Ziggo, Vodafone, Brandweer Amsterdam Amstelland, Boskalis.


Anoek is trainer & moderator en tevens oprichter & regisseur van het generatietheater. 

Zij is eindeloos enthousiast over teamontwikkeling. 'Je kunt mij er ’s nachts wakker voor maken.' En alles wat ik bij teamcoaching zie, leer en doe, gebruik ik al te graag bij het Generatietheater. Wanneer ik voor een publiek sta en met acteurs werk, krijg ik vanzelf een enorme zin om er feest van te maken. Want hoe groot of klein de groep is: hoe meer interactie, des de leuker ik het vind.

Inmiddels staat er een professioneel en gevarieerd theaterprogramma. De recensies zijn lovend. “Op een super leuke manier worden zeer actuele thema’s uitgediept.” “Ik heb de zaal nog nooit zo hard horen lachen om zo’n serieus thema.” “De gesprekken blijven maar op gang komen.” “Het was voor mij zo onverwachts wat er gebeurde en ik vond dat jullie het zo levensecht uitvoerden. Hulde.”

Anouk Neele & het Generatietheater hebben hun kennis over de bühne gebracht bij ondermeer: Belastingdienst Apeldoorn Hogeschool van Amsterdam, GGD Friesland, Scala Welzijn Elsloo, Siemens Den Haag, ASVZ Sliedrecht, Christelijke Hogeschool Ede, Slingeland Ziekenhuis Doetinchem. 


Christine Kehrer-Bot (1964) is sinds 1 januari 2012 als advocaat verbonden aan AKD.

De praktijk van Christine Kehrer-Bot richt zich volledig op het arbeidsrecht in de meest brede zin. Zij adviseert, procedeert en onderhandelt over (collectieve) ontslagen, reorganisaties, arbeidscontracten (waaronder die van statutair bestuurders), sociaal plan, arbeidsvoorwaarden, gelijke behandeling, flexibele arbeidsrelaties en werkgeversaansprakelijkheid.

Binnen het arbeidsrecht is Christine gespecialiseerd in de ‘zieke werknemer’.. Zij adviseert en begeleidt (internationale) werkgevers in complexe poortwachter en WIA dossiers, inclusief alle sociaal verzekeringsrechtelijke aspecten.

 

Christine publiceert regelmatig en treedt op als docent bij de Erasmus School of Law (‘ESL’), het Instituut voor Arbeidsrecht (‘IVA’) en de Post Academische Leergang Arbeidsrecht (PALA+). Zij is annotator voor de JAR en mede auteur van SDU Arbeidsrecht Artikelsgewijs. Christine verzorgt de Signalering Wetgeving op Arbeidsrechtelijk terrein voor de Vereniging van Rotterdamse Arbeidsrecht Advocaten (VRAA) en de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland (‘VAAN’). Zij is redactielid van tijdschrift ArbeidsRecht.


Woedy Jageneau
Pakt de rol van de Protestgeneratie, vol verve. Is naast acteur ook illusionist en filosoof. "In mijn rol als 'Babyboomer' kan ik me helemaal uitleven. Soms zoek ik daarbij het randje op van het ongemak in het contact: dat is het leukste om te spelen."

Dieuwke Helder
Van de X generatie en trainingsactrice, pakt tips van het publiek op en maakt er nóg iets leukers van. "Lekker is het om een tip of regieaanwijzing meteen om te zetten in spel. Ik neig er dan naar om extremen op te zoeken en net iets anders te doen dan wat gevraagd wordt. Zo werd me een keer door het publiek gevraagd om iets sneller van stof te zijn. Toen ben ik door mijn tekst heen geraasd en het podium afgedonderd. Dat gaf hilariteit."

Helmer van der Sar
Helmer is (trainings)acteur, entertainer en theatermaker. Alles wat met drama te maken heeft, krijgt zijn aandacht. Een echte pragmaat die graag doorpakt. Opgegroeid in de 90's en dat is duidelijk te merken. "At your service."

Katina Borburg
Katina speelt één van onze twee Y-tjes. Naast een theateropleiding heeft ze de studie Culturele Maatschappelijke Vorming afgerond. In het dagelijks leven is ze jonge manager in de culturele sector. "Mijn generatie heeft over het algemeen een korte spanningsboog. Het moet wel uitdagend en leuk genoeg zijn, anders verlies ik energie."

Michelle Nijenhuis
Pas afgestudeerd muziektheaterstudent aan het conservatorium. Werkt als zangdocent en actrice. Een pittig Y-tje: helder over haar behoeftes. "Soms snap ik niet waar mensen zo moeilijk over doen. Je kunt toch het beste dingen gewoon uitproberen? Weet je vanzelf of het wel of niet werkt."


Mevrouw mr. C.J. (Karin) Frikkee is sinds maart 2015 raadsheer bij het Hof Den Haag en behandelt daar arbeidszaken in hoger beroep. Zij is daarvoor 10 jaar kantonrechter geweest en 10 jaar advocaat. Zij is actief op het gebied van het arbeidsrecht; zij maakt deel uit van de redactie van ArbeidsRecht en de deelredactie arbeidsrecht van het Tijdschrift voor Recht en Arbeid (TRA). Zij geeft geregeld cursussen en lezingen over het arbeidsrecht.


Prof. mr. dr. Ruben Houweling is sinds 2011 bijzonder hoogleraar Grondslagen van modern arbeidsrecht aan Erasmus School of Law. Hij was bij zijn benoeming de jongste hoogleraar aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Daarnaast is hij als programmamanager verantwoordelijk voor de implementatie van het nieuwe onderwijsmodel. Voorts heeft Ruben Houweling diverse nevenfuncties, zoals het lidmaatschap van de Commissie Cassatie in het belang van het Arbeidsrecht (CCA), is hij grondlegger van de innovatieve juridische portal AR Updates.nl, redacteur van diverse journals en is hij tevens verbonden als legal counsel aan DingemansVanderKind. Ten slotte is Houweling actief als raadsheer bij het Gerechtshof Den Haag.


Liesbeth is in 1990 afgestudeerd als bedrijfsarts aan de katholieke Universiteit Nijmegen. Zij werkt sinds 2006 als Health Manager Benelux en Frankrijk voor Shell International.

Achievements: 
"Create a very passionate, innovative and high performing team with high engagement scores. 
People value me for the possibilities I give them to work on their own professional development. This both benefits my team as well as the business".


Koen Sturm is een vakkundige en gedreven professional / manager met meer dan 10 jaar ervaring in management-, advies- en projectrollen binnen de zakelijke dienstverlening.

Koen heeft grote affinititeit met het doorvoeren van veranderen in organisaties. De verandering kan liggen op verandering uit noodzaak of een continue verandering gefocust op ontwikkeling en vernieuwing van de organisaties.

Hij is een energieke en motiverende persoonlijkheid die mensen in beweging krijgt en resultaten behaald vanuit gezamenlijke verantwoordelijkheid, heldere doelstellingen en verbinding. Koen is resultaatgericht en gefocust; heeft sterke voorkeur voor organisaties die continu bezig zijn met ontwikkeling & vernieuwing

Specialties: changemanagement, organisatie-ontwikkeling, duurzame inzetbaarheid menselijk kapitaal, projectmanagement, ontwikkeling partnership in klantrelaties, keten op snijvlak van werk, gezondheid & inkomen.


Drs. Marcel Reijmerink (1963) studeerde onder andere risicomanagement. Hij werkt als healthmanagement-expert bij HR Gezond Werken Achmea (en rechtsvoorgangers). Hij is sinds 2010 lid van het Europese gezondheidsnetwerk Enterprise for Health. In respectievelijk 2008 en 2010 ontving hij internationale model of good practice-prijzen voor de aanpak van beweegprogramma’s (Perugia) en mental health (Berlijn). In 2018 publiceerde hij het boek ‘Gezond door Werken. Een integrale benadering van verzuimmanagement’.


Na een carrière van bijna 30 jaar bij de Nederlandse Politie en het Openbaar Ministerie, volgde René in 2012 zijn hart en begon zijn eigen onderneming. Een onderneming met een sterke focus op de ontwikkeling van mensen en teams in profit en non-profit organisaties. Zijn expertise is het versterken van veerkracht in leiderschap, herstel van vertrouwen in relaties en samenwerken. Hij maakt mensen zelfbewust van hun eigen gedrag en wat voor invloed dit op anderen heeft. Voor een aantal opdrachtgevers is René ‘trusted advisor’.

René is afgestudeerd personeelswetenschapper. Hij heeft aan de VU Amsterdam de driejarige leergang Executive (team)coaching gevolgd. Hij maakt onderdeel uit van diverse netwerken, die zich o.a. bezighouden met de nieuwste wetenschappelijke inzichten en ontwikkelingen op het gebied van leiderschap, coaching, organisatie van werk en duurzame inzetbaarheid.

Begin 2018 is René de samenwerking aangegaan met The Resilience Institute Europe. Dit instituut legt de focus op de versterking van de veerkracht van leiders in organisaties.


Noortje Wiezer werkt als senior scientist in de unit Healthy Living van TNO. Zij is expert op het terrein van (mentale) gezondheid en duurzame inzetbaarheid van werknemers. Zij doet al jaren onderzoek naar factoren die  gezondheid van werknemers beïnvloeden en naar mogelijkheden om de gezondheid van werknemers te versterken, beiden zowel op het niveau van de organisatie van het werk als op individueel niveau.

In het Nederlands Innovatie Centrum voor Leefstijl Geneeskunde (NILG) richt zij zich op Leefstijl geneeskunde in de werksetting. Zij promoveerde aan de Universiteit van Amsterdam op een onderzoek naar de relatie tussen leiderschapsstijlen en organisatie cultuur en productiviteit en stress van medewerkers.


Carlijn Hermes heeft na een carrière in de reïntegratiebranche, als projectmanager veel ervaring opgedaan in het neerzetten van nieuwe concepten met als doel duurzame mensgerichte waardevermeerdering. Zij houdt zich sinds 2014 bezig met de effecten van digitale technologie op het welzijn van mensen en heeft hier haar missie van gemaakt. In 2016 heeft zij de stap naar zelfstandig ondernemerschap gezet en SmartLife Academy opgericht. Inmiddels is zij veelgevraagd spreker, trainer en heeft haar eerste boek uitgegeven.


Directeur, eigenaar, consultant TriageExpert. TriageExpert faciliteert totaaloplossingen op het gebied van taakdelegatie en verzuimprocessen. Daarnaast bestuurslid en penningmeester bij KoM (Kwaliteit op Maat). 

Rick is in staat om de complexe regelgeving en organisatie rondom taakdelegatie te vertalen naar gewone mensentaal. 


Sonja Smits is sinds 2018 arbeids- en organisatiedeskundige bij de interne arbodienst van het Erasmus MC; voorheen werkzaam bij Zorg van de Zaak. Sonja Smits heeft in 2011 haar Masterscriptie geschreven over het arbeidsrisico nachtarbeid. Sindsdien heeft zij zich ontwikkeld als expert op het gebied van gezond en veilig werken in de nacht. Zij verzorgt als zelfstandig A&O adviseur o.a. workshops voor ploegendienstmedewerkers en nachtwerkers, participeert in innovatie projecten over nachtarbeid samen met o.a. TNO en verzorgt lezingen bij beroepsorganisaties als de NVAB, NVvA en VvBN. Sonja Smits stimuleert 24/7 organisaties en arboprofessionals om meer aandacht te geven aan de impact van het arbeidsrisico nachtarbeid, te sturen op preventie en een gezonde leefstijl.


Robin Robart is in 1996 na zijn studie Personeel en Arbeid begonnen in de arbeidsbemiddeling. Hij hield zich hier met name bezig met de inzetbaarheid van uitkeringsgerechtigden met een WAO-achtergrond. Vervolgens werkte hij van 2001 tot 2012 in diverse HR-(management)functies bij PostNL en als specialist arbeid en gezondheid op het hoofdkantoor.
Na een korte uitstap als manager business development bij Zorg van de Zaak keerde hij in 2015 weer terug in het HR-werkveld als senior beleidsadviseur bij ROC West-Brabant (per 1-9-2019 Curio). Hij houdt zich hier bezig met vraagstukken, zoals het bevorderen van werkplezier van docenten en ondersteuning, arbeidsmarktstrategie gericht op docententekort en teamontwikkeling naar resultaatverantwoordelijke teams.

Naast zijn werk is Robin fanatiek hardloper en nieuwsgierig naar alles wat zijn eigen inzetbaarheid kan versterken.


Mark van Leusen (1978) is vanaf 2012 werkzaam als arbeidsdeskundige en sociaal bedrijfskundig adviseur bij VerzuimConsult. In de rol van sociaal bedrijfskundige adviseert hij organisaties over risicomanagement en kostenbeheersing bij verzuim, re-integratie en arbeidsongeschiktheid op zowel dossier- als organisatieniveau. Daarnaast verricht hij als arbeidsdeskundige nog regelmatig arbeidsdeskundig onderzoek in het kader van spoor 1 en wordt hij veelvuldig ingeschakeld in bezwaar- en beroepszaken. Voorafgaand aan zijn loopbaan bij VerzuimConsult was hij werkzaam in verschillende HR-functies.

Interessegebieden: mens, werk en inkomen, risicomanagement, bedrijfskunde en integraal management


Gerda Pot is onderzoeker Voeding en Gezondheid bij het Louis Bolk Instituut (Bunnik). Daarnaast is ze visiting lecturer bij King’s College London (UK).

Ze is een ervaren onderzoeker en docent. Gerda is gespecialiseerd in epidemiologie, klinisch onderzoek en gezondheidswetenschappen.

Haar onderzoek richt zich op chrono-nutrition, het belang van het wanneer we eten naast wat we eten, en hoe voeding/leefstijl ingezet kan worden bij de behandeling van chronische ziekten.

 


Joost van de Mortel (1976) is manager bedrijfsvoering binnen het Jeroen Bosch Ziekenhuis van de eenheden: Intensive Care, Diagnostiek, Sportgeneeskunde en Sport Medisch Centrum. Hij is sinds jaar en dag werkzaam binnen de ziekenhuissector en werkt hierin veel samen met externe partijen, zowel zorgverleners als bedrijven. Hij heeft naast zijn zorgopleidingen bedrijfskunde gestudeerd in Nijmegen en heeft dit Cum Laude afgerond met als eindthesis 'Patiënt empowerment'. Om patiënten regie te laten nemen en keuzes te kunnen maken is het van groot belang dat medewerkers dit ook moeten kunnen. Goed voor een patiënt zorgen betekent ook goed voor jezelf zorgen.

Interesse gebieden: ontwikkeling van medewerkers en organisatie, vitaliteit, duurzame inzetbaarheid, sport, intensive care, samenwerking in netwerken. Bestuurslid en penningmeester Stichting Venticare.


Rolf is voorzitter van de netwerkvereniging Kwaliteit op Maat en directeur in de arbobranche. Hij is jurist en bedrijfskundige en sinds 1999 in de arbowereld actief.

Hij was van 2013 tot 2019 directeur bij Rienks Arbodienst en heeft samen met de Vrije Universiteit het concept Fit at Work ontwikkeld. Inmiddels is hij directeur van de vernieuwende arbodienstverlener Dignus. 

In onze dynamische arbeids- en arbomarkt speelt er veel. Onder andere digitalisering, verschuiving van arboposities en -verantwoordelijkheden, tekort aan bedrijfsartsen, algemene schaarste op de arbeidsmarkt, nog steeds veel flexwerk en meer collectieve sociale zekerheid gewenst. Wij zullen er met elkaar op in moeten blijven spelen. De vertaalslag van toekomstscenario’s, marktontwikkelingen en theorie naar de praktijk is daarin cruciaal. Welke impact heeft een scenario of ontwikkeling op de medewerker, de klant en jezelf of je eigen organisatie? En nog praktischer: welke interventies pas je wanneer toe, die in lijn zijn met het meerjarig strategisch gezondheidsbeleid?

Genoeg om over te sparren dus!


Corina is afgestudeerd in sociale wetenschappen en werkt sinds 2004 als consultant in de branche van gedragsverandering, verzuim en inzetbaarheid. Daarnaast heeft ze haar studie bedrijfskunde en en een MBA afgerond. Daarnaast is ze bestuurslid bij de Nyenrode Alumni VCV. Een belangrijk kenmerk van Corina, naast haar goede humeur, is dat ze conceptueel denkt, altijd mogelijkheden ziet en hier dan vol voor gaat. Resultaatgerichtheid zit in haar natuur.

Ze is medeoprichter en mededirecteur van Hera Inzetbaarheid. Een adviesburo voor betere prestaties. Meer werkplezier. Meer inzetbare medewerkers. Focus op waar het echt om draait.


Hart voor de mens. Hard voor de zaak. Dat is zijn kern. Een torenhoge ambitie. Als ondernemer én als mens. Hij wil mensen inspireren, uitdagen en verbinden om samen het maximale te bereiken.

Meteen na zijn studie is hij, samen met zijn schoolvriend en compagnon Roel van der Sanden, gestart als ondernemer. Een eerste kantoorkamer met vloerbedekking uit de studentenkamer. Creatief zijn om te starten met weinig geld. Doorzettingsvermogen hebben in moeilijke tijden (afscheid nemen, overname-perikelen, verlies maken, geen groei, juridische procedures, investeren tegen de stroom in). “Succes wordt nooit vanzelfsprekend. Tenzij je te weinig ambitie hebt.”

Met nu een onderneming van 75 medewerkers en groeiend met 25 - 40% per jaar is Diederik nog net zo onrustig als toen ze met vijf mensen waren. Hij is gedreven altijd het maximale uit zichzelf te willen halen. Als ondernemer, maar vooral als mens.


Psycholoog Dr. Hylco Nijp is onderzoeker en docent Human Resource Management aan de Hogeschool Arnhem en Nijmegen.
Zijn aandachtsgebied is de inzet van gezonde en effectieve werkritmes en ‘slimmer werken’.
Hij is gepromoveerd bij de Radboud Universiteit op de combinatie motivatie, flexibele werktijden en ‘het nieuwe werken’. Hoe kan een organisatie personeel vrolijk houden in een context van onvoorspelbaarheid en hoge prestatiedruk? Hoe kunnen we ervoor zorgen dat werk zo positief mogelijk bijdraagt aan zowel de organisatie als de werkende persoon?



Joyce van Dijk, 1974 geboren in Borne, Overijssel. In 1992 verhuist ze naar Amsterdam, om te studeren aan de Frederik Muller Akademie (tegenwoordig: hbo-opleiding Media, Informatie en Communicatie). Zij ontwikkelt een passie voor het communicatievak. 

Na vijf jaar gooit ze het roer om en start ze haar eigen bedrijf, speciaal gericht op de rechten en gezondheid van vrouwen. Maar ze heeft ook oog voor voor de rechten en plichten van werkgevers. Zij vindt dat vrouwen in deze tijden zichzelf op de eerste plaats moeten zetten om financieel onafhankelijk te zijn. Dat is minder vanzelfsprekend als het lijkt. 

“Vrouwen hebben nog steeds een historische en hiermee een economische achterstand op de arbeidsmarkt. Dat is achterhaald. Als vrouw bouw je een achterstand op door zwangerschappen en hormonale veranderingen. Die achterstand zie ik al twintig jaar en is voor vrouwen heel moeilijk in te halen. Het lichaam van een vrouw is nu eenmaal biologisch ontworpen om kinderen te kunnen krijgen. Er moeten ook kinderen geboren blijven worden, anders sterven we uit. Laten we de omgeving zo inrichten dat vrouwen en mannen meer ruimte krijgen, bijvoorbeeld door een ruimer vaderschapsverlof.

 


Vanuit mijn 30 jaar ervaring als regisseur van prime-time televisie programma's met grote teams (vaak) freelancers, eigenaar en werkgever is ‘verzuim’ voor mij een perfect en zeer relevant gebied waar ik al mijn kunsten en schakels in mag zetten, op creatieve wijze. Mensen individueel bewegen richting een gezamenlijk doel. Gestimuleerd door 12Support Bedrijfsarts en Stafarts Wendel Slingerland om eens 'om te denken' ben ik verliefd geworden op dit vakgebied. Werken met en voor mensen om beweging te stimuleren, iets dat voor allen zo nodig kan zijn of blijken.
Niks is mooier dan mensen in beweging krijgen.


Tijdens mijn studie Informatica aan de TH Twente, ben ik begonnen in de ICT en in 1998 directeur/aandeelhouder geworden bij een softwarehuis. In 2003 is er een workflow applicatie op de markt gebracht die gemeenten en arbodiensten ondersteunt bij de Wet Verbetering Poortwachter. Dat was mijn eerste kennismaking met HR en data. Na de verkoop van het bedrijf in 2005 ben ik als zelfstandig Lean en Agile consultant verder gegaan. Daarbij ben ik steeds te vinden op het snijvlak van data, mensen en duurzame procesverbeteringen en heb ik diverse verbetertrajecten uitgevoerd in de zorg, het onderwijs en bij commerciële bedrijven. Van 2014-2017 heb ik een zijsprongetje gemaakt en heb ik een periode als wiskunde docent gewerkt. Gewoon omdat het me leuk leek en ook omdat ik het belangrijk vind dat kinderen wiskunde en werken met data leuk gaan vinden. 

Momenteel werk ik als een van de eigenaren in Leanpartners. Ook daar gaat het weer om de drie-eenheid mensen, data en processen duurzaam verbeteren. HR analytics is daarbij een van de terreinen waar dit denken en verbeteren goed tot zijn recht komt.


Mr. Corinne Theloosen heeft ruim 13 jaar ervaring als adviseur en trainer op het gebied van medezeggenschap. Namens Stavoor staat zij ondernemingsraden onder meer bij in complexe adviesvragen en verzorgt zij trainingen voor deze raden. Daarnaast adviseert zij organisaties over een passende en eigentijdse inrichting van de medezeggenschapsstructuur.


Anke is Adviseur Inzetbaarheid (verzuim&re-integratie) / Coach 'terug naar werk bij kanker'. Haar bedrijf PreGo-Verzuimpreventie verzorgt dienstverlening op maat op het gebied van Verzuimmanagement, Coaching en Re-integratie.
PreGo-Verzuimpreventie richt haar dienstverlening in brede zin op alle bij verzuim voorkomende situaties, vragen en mogelijkheden.

Anke geeft hierbij zelf nog aan:

‘Het allerliefst heb ik het over ‘hoe voorkom je uitval’ en adviseer daarom vaak aan leidinggevende én werknemer: Doe aan ‘vroegsignalering’ en voer daarbij het goede gesprek. Dat kan niet altijd! Als er wél sprake is van verzuim en daarmee arbeidsongeschiktheid door ziekte; waar ligt dan de regie, hoe ga je er mee om als leidinggevende/casemanager, maar waar pak je ook als werknemer je eigen regie hierin op?’

Anke werkt vanuit haar andere dienstverleningstak ‘Cabane Werkt’ samen met compagnon Amandus Boelens sinds 6 jaar als coach in specifiek begeleiding bij ‘terug naar werk bij kanker’. Dit betreft individuele trajecten voor werknemers en zzp-ers met kanker. Vaak heeft ook de betreffende werkgever hierin de nodige adviesvragen.

 

Dik van Leeuwerden is Portfolio Owner Wet- & Regelgeving bij ADP Nederland B.V.

Dit betekent dat Dik inhoudelijk verantwoordelijk is voor de koers van ADP op het gebied van alle Wet- & Regelgeving in het brede vakgebied van HR- en loonadministratie. 

Dik houdt zich al vanaf medio 1980 bezig met loonbelasting en sociale verzekeringen. Voor ADP was Dik werkzaam bij Deloitte Belastingdaviseurs B.V. en de Belastingdienst.

Door zijn brede kennis op het gebied van loonbelasting en sociale verzekeringen en zijn jarenlange ervaring is Dik een veelgevraagd spreker op congressen en seminars. Verder schrijft Dik op regelmatige basis artikelen in verschillende vakbladen en publiceert hij regelmatig op ADP.nl een blog over een actualiteit. 

Dik heeft diverse hobby’s. Zo houdt hij van voetbal, fietsen en biljart. Verder is hij ook geïnteresseerd in de geschiedenis van zijn woonplaats Dordrecht en verzorgt hij zo nu en dan rondleidingen voor gasten.

 

 

 

 


Judith Brouwer is ergonoom en bewegingswetenschapper. Als zelfstandig ondernemer adviseert zij bedrijven over gezonde en veilige werkplekken voor duurzaam inzetbare medewerkers. Om goed te adviseren luistert zij naar de vraag van de klant, doet zij onderzoek op de werkplek en levert een bijdrage aan het trainen van medewerkers om gezond en veilig (werk)gedrag te bevorderen.


“Samen werken aan vitaliteit levert niet alleen gezondheidsvoordelen op”, concludeert HR Reward Consultant Monique Bosbaan. “Collega’s leren elkaar ook beter kennen en werken daardoor beter samen.”

Door corona is alles even helemaal anders omdat veel mensen thuiswerken. Het vitaliteitsbeleid heeft er zelfs een boost door gekregen. “Het samen sporten ligt nu even stil, maar er is er veel animo voor de online events en er kunnen veel meer medewerkers meedoen dan voorheen fysiek. Het grote nadeel is dat je slechter zicht hebt op wat er bij mensen speelt. Gaat het echt wel goed of lijkt dat alleen maar zo? Daarom hebben we pas nog een bericht naar iedereen gestuurd met als onderwerp ‘Hé, hoe gaat het met jou?’ Enerzijds om aan te geven dat we oog voor ze hebben, maar ook om ze nog eens te wijzen op wat ze kunnen doen als het minder goed gaat. Waar kun je heen als je een probleem hebt? Wat kun je doen voor een collega en wat kunnen leidinggevenden voor jou betekenen? We benadrukken heel erg: houd contact, werk gezond, zorg goed voor jezelf.”


Latifa werkt als zelfstandig werkgelukdeskundige en ondersteunt mensen en organisaties in het vinden en bereiken van werkgeluk.  Zij deed diverse cursussen en trainingen en volgde de opleiding om Fearless High Performance Coach te worden. Latifa werkt vanuit haar adagium ‘als ik mezelf kan helpen, kan ik anderen ook helpen. Ik besefte dat ik al mijn ervaringen met andere mensen kon delen en dat ik mensen zou kunnen helpen om ook weer gelukkig te worden in hun werk, net als ikzelf!’.

 


Amaranatho coaches at the senior practitioner level of the European Mentoring and Coaching Council (EMCC), as well as a coaching supervisor. He works with executives/leaders and coaches to improve their agile mindset, mindfulness and their ability to self-reflect, so they can stay calm and connected in complex situations. He is a scrum master, has a degree in AI and developed the PlayfulMonk approach to awaken people and organization to their true potential.


Natasja van Dwingelen is van oorsprong opgeleid als registeraccountant en heeft ruime ervaring in  als adviseur, analist, manager en financieel directeur bij diverse bedrijven.

Haar ervaringen in het bedrijfsleven combineert ze sinds 2017 met haar kennis en ervaring als coach en trainer. Als Werk & Scheiding specialist begeleid ze werknemers die in (echt) scheiding zitten, met als doel duurzame inzetbaarheid van de werknemer in (echt) scheiding.

Door haar ruime ervaring in het bedrijfsleven weet ze als geen ander wat de impact van een (echt) scheiding voor een werknemer, werkgever en de (directe) collega’s is.


Philip Lomans, mededirecteur van Netvlies, wat in 2012 werd uitgeroepen tot slimste bedrijf van Nederland vanwege de innovatieve manier van werken. Philip is ambassadeur van de Provincie Noord-Brabant op het gebied van innovatief werkgeverschap en groeimentor bij @nlgroeit op thema’s als innovatie, leiderschap en organisatieontwikkeling. In de TopState opleiding tot EnergieDeskundige verzorgt hij de inspirerende modules over energiemanagement op organisatieniveau.


Charles Amkreutz ondersteunt graag bij organisatieveranderingen, coaching van leidinggevenden en HR professionals, vervanging van een leidinggevende HR-positie, team coaching, advies bij familiebedrijven, leiderschap en talentontwikkeling.

Charles is een ervaren eindverantwoordelijke op het gebied van human resources. O.a. ruim 15 jaar bij Pon als uiteindelijke positie Head Human Resources.  Hij heeft uitgebreide kennis en vaardigheden van het volledige HR-spectrum. Hij is van nature warm en enthousiast. En houdt ervan om contact te maken met mensen, heb een open mindset en ben altijd op zoek naar nieuwe kansen.


Femke Koehof is een ervaren professional die langs de businesskant van verschillende grote organisaties zoals Connexxion, Transdev en NS is uitgegroeid tot Directeur Integriteit en Compliance. Zij heeft een Integriteitsprogramma doorgevoerd bij NS waarbij cultuur, gedragsverandering en leiderschap een rol speelden. 'De praktijk is weerbarstig, zeker in organisaties waar 20.000 mensen werken en ieder team een eigen karakter kan hebben.'

Zij zal de toehoorders uitdagen en helpen praktische stappen te maken. 


Clare Luymes is senior onderzoeker bij het Amsterdam UMC en projectleider van het onderzoek naar de doorontwikkeling en onderbouwing van BAR (Beschrijving Arbeidsbelastbaarheid en Re-integratie). Daarnaast werkt zij als kennisadviseur bij Sociaal Medische Zaken, UWV. Ze heeft een achtergrond als arts en een passie voor het verbinden en het delen van kennis ten behoeve van de gezondheid van de maatschappij.


Sylvia is haar carrière begonnen in de financiële dienstverlening. Hier heeft zij ruime ervaring opgebouwd in de zakelijke en commerciële kanten van het bedrijfsleven. Zij merkte echter al gauw dat in deze wereld de contacten tussen mensen vaak niet optimaal en oprecht zijn. Na een persoonlijke aardverschuiving in 2006 en de nodige uitdagingen die dat met zich meebracht, is zij zich gaan ontwikkelen tot coach en trainer en daarbij paardencoaching gaan inzetten. Zodoende wil zij een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van mensen, die meer contact met zichzelf en anderen willen maken. Samen met haar partner Paul deelt ze haar privé-leven, werk en passie voor paarden.


Mijn missie: 'Iedereen gezond. Met Healthcoin willen we gezond gedrag direct leuk, aantrekkelijk en haalbaar maken.'

In 2015 is Mike van Holsteijn gestart met de missie “iedereen gezond” vanuit zijn bedrijf Healthcoin. De mix van beloning, spel, inzicht en samen ervaren wordt ingezet om mensen te inspireren tot een gezonde leefstijl. Gedreven vanuit persoonlijke ervaringen wil Mike het verschil kunnen maken in meer gezonde levensjaren voor vele mensen


Angelo Wiegmans (1973) is raadgever voor werkgevers en specialist op het gebied van verzuim. Zijn visie is scherp en in een vroegtijdig stadium weet hij ontwikkelingen te vertalen in de praktijk.

Vanuit Bedrijf Plus helpt hij werkgevers bij problemen in verzuimdossiers, organisatie vraagstukken, bezwaarprocedures UWV, WGA-herbeoordelingen en het maken van de afweging ERD Ziektewet en WGA. Dit doet hij op zijn eigen authentieke en empathische wijze. Een uitspraak die hij vaak aanhaalt is: “Zonder wrijving, geen glans”. M.a.w. het mag soms een beetje schuren. 


Bob is tech- & sportondernemer. Zijn interesses liggen bij technologie & vitaliteit. Met zijn sportonderneming CrossFit Limes traint hij 365 dagen per jaar zijn leden om ze sterk en fit te houden. Bij tech-onderneming FitterUp combineert hij zijn 15 jaar lange IT kennis met vitaliteit om een platform te leveren waar bedrijven hun medewerkers op een speelse manier fit en vitaal houden.


Als Financieel Trainer bij de afdeling Financieel Gezond geef ik trainingen aan professionals en vrijwilligers en cursussen en workshops aan inwoners van Den Haag.

Speciaal voor de werkgevers in Den Haag is er een workshop over werknemers met geldzorgen ontwikkeld. Deze workshop, voor met name leidinggevenden, geeft praktische tips voor het signaleren van financiële problemen bij de werknemers. Ook worden de mogelijkheden om deze problemen aan te pakken besproken. Hierbij wordt het pad bewandeld van mensen die nog geen financiële problemen hebben (rekening houdend met risicomomenten, bijvoorbeeld een scheiding) tot en met mensen met problematische schulden (schuldhulpverlening bij de gemeente).

De trainingen en workshops voor de inwoners van Den Haag bevatten alles waardoor mensen een financieel gezond leven kunnen leiden: inkomsten en uitgaven, jaaroverzicht en administratie, de theorie en de praktijk. Hierbij gaan we ook in op houding en gedrag van de cursisten. Daarbij hebben we het bijvoorbeeld over: welke valkuilen en verleiding heeft iemand, welke keuzes worden gemaakt en hoeveel overzicht heeft iemand.

Creativiteit is zeer gewenst in deze functie. Ik ontwikkel ook trainingen en opdrachten. Tijdens de trainingen maak ik regelmatig gebruik van zelfgemaakte tekeningen om de boodschap beter over te brengen. Over mijn ervaringen als financieel trainer schrijf ik regelmatig blogs op intranet.


Robert is Jr. onderzoeker in de werkgroep Arbeid & Gezondheid in het Erasmus MC. Momenteel als onderzoeker verbonden aan een onderzoek naar herstel en re-integratie bij werknemers met het Post-COVID Syndroom (PCS). Mede-cursusleider van het programma voor bedrijfsartsen en taakgedelegeerden betreffende de re-integratie van PCS-patiënten en het gebruik van hartslagvariabiliteit tijdens de bedrijfsgeneeskundige begeleiding.
Hij is afgestudeerd in gezondheidsbevordering aan de Universiteit van Maastricht. Bijzonder geïnteresseerd in het faciliteren en bewerkstelligen van gedragsverandering om gezondheid te bevorderen.


Rosa heeft ruim 10 jaar ervaring binnen het mbo onderwijs als arbo- en vitaliteitsadviseur bij Nova College. Met meer dan 1.200 medewerkers verzorgt het Nova College onderwijs aan 12.500 studenten vanaf 16 jaar in de regio Haarlem.

Zij heeft haar rol inhoudelijk steeds meer opgeschoven richting een strategisch en tactisch niveau. Zij zegt zelf: "Ik breng het verzuim- en vitaliteitsbeleid naar een hoger level. Vanuit de drie centrale thema’s: veiligheid, verbinding en vertrouwen, in context van het team en de organisatie. Gericht op duurzame veranderingen en eigen regie."

In 2022 werd zij verkozen tot Vitality Manager van het Jaar.


Jeske begeleidt organisaties, teams en professionals in diverse sectoren bij verander- en ontwikkeltrajecten, met name op het gebied van leiderschaps- en organisatieontwikkeling, duurzame inzetbaarheid en strategisch HRM/HRD.

Jeske heeft een (internationale) achtergrond in management, consulting, coaching en HRM. Zij is ervan overtuigd dat mensen en organisaties floreren, wanneer mens- en organisatieontwikkeling optimaal met elkaar zijn verbonden. Leidinggevenden hebben hierbij een cruciale rol. Hoe kunnen leidinggevenden bijdragen aan een constructief werk- en leerklimaat, en daarmee de ontwikkeling van zowel henzelf als die van hun medewerkers versterken?

Jeske is als associate verbonden aan Factor Vijf Organisatieontwikkeling en AOG School of Management (RUG).