Het Hybride Werken Werken op afstand: knelpunten en oplossingen

Het Hybride Werken

Webinar 

Datum
Donderdag 10 december 2020
13.00 - 16.45

Prijs
€ 375 (ex btw) online. 

Geaccrediteerd voor arbeidsdeskundigen met 3 punten
 

Corona dwingt ons tot thuiswerken. Maar thuiswerken is ‘here to stay’. Ook na corona.

Veel organisaties maken van de thuiswerkplek de basis. En geven de optie om naar kantoor te komen in overleg met de teamleider, zodat er niet te veel mensen tegelijk op kantoor zijn.

We krijgen een nieuwe combi van thuiswerken en op kantoor werken: het hybride werken. Op deze dag nemen we u mee langs de knelpunten en de oplossingen.

Hybride werken heeft z’n positieve, maar uiteraard ook negatieve aspecten. Voor sommigen is thuiswerken echt een crime. En leidt het tot nog meer stress. Anderen gedijen bij het thuiswerken en zijn soms zelfs verlost van werk gerelateerde klachten.

Er ligt een schone taak voor HR, maar zeker ook voor leidinggevenden. Hoe houd je in deze nieuwe setting de mensen bij de les. En hoe houd je het team bij elkaar en productief?

Voor de werkgever wordt het daarnaast nog wel een puzzel om de werktijd te verdelen. Wie werkt wanneer en hoe lang op kantoor?

Structureel thuiswerken heeft natuurlijk ook juridische consequenties.
Kun je zomaar zeggen: “Ga maar thuiswerken!” Kan een werknemer weigeren? Waar moet de werkplek aan voldoen? Welke eisen stelt de Arbowet? En hoe ga je dat regelen en vorm geven?

Te veel om op te noemen. Bereid je met dit webinar voor op een onvermijdelijke toekomst.