Praktijkdag Omgaan met life-events De meerwaarde van de werkgever

Praktijkdag Omgaan met life-events

Praktijkdag Omgaan met life-events

Een live event maar uiteraard met in achtneming van alle coronavoorschriften

Het Huis Utrecht
Boorstraat 107, 3513 SE Utrecht
Ruime parkeergelegenheid / dichtbij CS Utrecht 

Datum
Dinsdag 14 september 2021
09.30 - 16.30

Investering
€495 (ex btw)

Geaccrediteerd voor 2 PE punten door NVvA
 

"Rouw is geen ziekte, maar wel ziekmakend." Manu Keirse is één van de indrukwekkendste sprekers die wij ooit gehad hebben. Deelnemers pinken regelmatig een traantje weg tijdens het verhaal van Manu.

Life-events zijn levensgebeurtenissen die met stress gepaard gaan, zoals overlijden, ziekte, echtscheiding, 'me too', ongelukken, schulden. Gebeurtenissen die met verlies en rouw gepaard gaan. Life-events komen vaak voor en treffen ons allemaal. 

Als je als werkgever onhandig om gaat met dit soort situaties en bijbehorende emoties dan kan dat makkelijk leiden tot weerstand, conflicten en uiteindelijk verzuim. Je leert op deze dag omgaan met de belangrijkste life-events maar ook hoe je hier structureel aandacht aan geeft.

Jij bent vanuit de werkgever de gids. Jij kunt laten zien wat nodig is om mensen te ondersteunen en te helpen met een balans tussen werk en privé. 

Werkgevers zijn vaak terughoudend. 'Dat is toch privé?’ Op deze praktijkdag zul je ontdekken hoe belangrijk de rol van de werkgever hierbij is. 

‘Hier moet je aandacht aan besteden en beleid op maken. Onder het tapijt vegen is geen optie.’ zegt Gert-Jan Aleman, Manager Arbo Centrum Den Haag.