
Datum
Donderdag 23 november 2023
Locatie
Oudlaen, Utrecht
Tijd
10.00-16.30u
Prijs
€ 495 excl. BTW
Er leven veel vooroordelen op de werkvloer. Dat blijkt uit zeer recent onderzoek van de Tilburg University. Zo denken leidinggevenden dat medewerkers met psychische problemen het werk niet aan kunnen. En worden mensen die kampen met psychische aandoeningen, zoals depressies, angst of autisme, 5 keer vaker afgewezen voor een nieuwe functie. De angst voor langdurig ziekteverzuim overheerst.
Mensen zonder krasje bestaan niet. Want 43 procent van de Nederlanders krijgt ooit een psychische aandoening. En dan rekenen we overspannenheid en burn-out niet eens mee. Organisaties moeten af van het idee dat mensen niet in geestelijke nood kunnen raken.
Het is voor een ongeoefend oog moeilijk om psychische klachten te signaleren. Helemaal als medewerkers thuiswerken. Waar moet je op letten? En wat doe je dan vervolgens? Wat kun je zelf doen en welke hulp roep je in?
Maak jij je ook zorgen? Doe dan mee aan deze Online Masterclass Psychisch Verzuim en laat je inspireren door onze docenten Khadija Charaffi en Susy Willems. Twee ervaren psychologen die je leren om beter te handelen als er mentale nood is. Zowel op individueel niveau als wat doe je op organisatieniveau?
Meer dan de helft van alle verzuimers heeft psychische klachten. Iemand met burn-out verzuimt bijvoorbeeld gemiddeld 242 dagen. Alle reden om zeer alert te zijn en je aan te melden voor deze Masterclass met grote opbrengst.
PROGRAMMA
09.30 Ontvangst met koffie en thee
10.00 Introductie en kennismaking
10.15 Deel 1: Psychische klachten herkennen
Een groot deel van verzuim is psychisch. We staan permanent onder (grote) druk. Zeker nu. En dat leidt uiteindelijk tot het letterlijk 'opbranden': overspannenheid en burn-out. Maar er zijn ook andere oorzaken die leiden tot psychische klachten zoals angststoornissen, fobieën, verslaving, depressies en corona-stress.
Afwijkend gedrag herkennen en duiden. En hier is de gouden regel: hoe eerder, hoe beter.
Opdracht
11.45 Deel 2: Bespreekbaar maken
Hoe maak je de problematiek bespreekbaar? Welke ingang gebruik je? Wat zeg je wel, wat zeg je niet? Tips & Tricks.
12.30 Lunch
13.30 Vervolg deel 2: Bespreekbaar maken
14.30 Deel 3: De praktijk: Aanpakken en casuïstiek
Hoe ga je om met mensen met psychische klachten? Wie stelt vast wat er medisch aan de hand is? Wat pak je eerst aan: het fysiek of de psyche? Welke interventie is nodig? En hoe volg je het proces?
Opdrachten en casussen.
16.30 Afsluiting
Wil je liever online? Neem dan alsjeblieft contact met ons op: info@gezondinbedrijf.com.