Opleiding Lean in verzuim Stapsgewijze verbetering

Opleiding Lean in verzuim

Opleiding Lean in verzuim
Naar stapsgewijze verbetering

Data
Donderdag 15, 29 september en 13 oktober 2022
09.00 - 16.30

Locatie
Gardens Business Centre Oudlaen
Oudlaan 4, 3515 GA Utrecht

Investering
€1695 (ex btw)

Geaccrediteerd voor bedrijfsartsen met 18 punten (AbSg nr. 205153), arbeidsdeskundigen 15 pt. en RCMT® met 6 pt. 
 

Lean is een veelgebruikte methode om bedrijfsprocessen te verbeteren. Voor het verzuimproces wordt het nog weinig toegepast. Terwijl je met kleine verbeteringen in het verzuim- en re-integratieproces grote stappen kunt maken.

In de driedaagse opleiding Lean in verzuim leer je de principes van Lean te vertalen naar verzuim en re-integratie, casemanagement en de arbodienstverlening.

Je gaat aan de slag met drie centrale vragen: 

  1. Wie is jouw klant en wat is waarde voor hem of haar?
  2. Hoe verhoog je het probleemoplossend vermogen bij de werknemer?
  3. Waar loopt het niet goed en is er behoefte aan verbetering? 

Door de beantwoording van deze centrale vragen ontstaat er een systematische aanpak en ga je naar huis met een concreet verbeterplan.

En de resultaten? Minder wachttijden, betere werkafspraken, minder onbenutte mogelijkheden, meer regie, kortere verzuimduur en minder arbeidsverzuim.

Deze opleiding is het logische vervolg op de Masterclass Verzuimcijfers en Datagedreven Verzuimbeleid en is met name bedoeld voor HR managers, verzuimspecialisten, bedrijfsartsen en arbeidsdeskundigen. 

Wij zorgen op de locatie voor alle denkbare corona voorzorgsmaatregelen. 

Geaccrediteerd voor bedrijfsartsen met 18 punten (AbSg nr. 205153), voor arbeidsdeskundigen met 15 pt. en RCMT® met 6 punten.

Afbeelding1.png: PNG afbeelding (76 KB)

 

Dag 1 - Wie is jouw (verzuim) klant en wat is waarde voor hem of haar?

09.45 Inloop met koffie en thee

10.00 Kennismaking en start programma

12.30 Lunch

13.30 Vervolg + opdracht

16.30 Afsluiting

 

Dag 2 - Hoe ziet de verzuim-waardestroom er uit?

09.45 Inloop met koffie en thee

10.00 Terugkijken, opdrachtbespreking en start programma

12.30 Lunch

13.30 Vervolg + opdracht 

16.30 Afsluiting

 

Dag 3 Waar zit verspilling en wordt geen waarde toegevoegd?

09.45 Inloop met koffie en thee

10.00 Terugkijken, opdrachtbespreking en start programma 

12.30 Lunch

13.30 Vervolg + presentaties Plan van aanpak

16.30 Afsluiting

Opleiding Lean in verzuim
Van cijfers en data naar stapsgewijze verbetering

Data
Donderdag 15, 29 september en 13 oktober 2022

09.00 - 16.30

Locatie
Gardens Business Centre Oudlaen | Oudlaan 4, 3515 GA Utrecht

Investering
€1695 (ex btw)

Geaccrediteerd voor bedrijfsartsen met 18 punten (AbSg nr. 205153) en voor arbeidsdeskundigen met 6 punten.

Algemene voorwaarden
Na ontvangst van jouw aanmelding ontvang je de bevestiging en factuur. 

Wij verzoeken je de factuur binnen 30 dagen te voldoen. 

Annulering
Annulering is mogelijk tot 21 dagen voor de Opleiding. Na deze datum kun je wel iemand anders in jouw plaats laten deelnemen of kun je switchen naar een andere opleiding. Gelieve dit tijdig aan ons door te geven.

Kunnen wij je helpen met vragen over de inhoud van dit programma? Of heb je nog andere vragen over de andere bijeenkomsten of opleidingen? Neem dan gerust contact op met ons: 06-37663274

Gaston Dollevoet

Als partner van DEXIS Arbeid is Gaston al zo'n dertig jaar bezig om werken prettiger, leuker én effectiever te maken. Werk is immers een manier om ertoe te doen en van waarde te zijn voor anderen. Rode draad hierin is zelfregie van medewerkers, werken vanuit vertrouwen en vooral ook dat (samen) werken zin geeft aan het leven van mensen. Om te komen tot waardetoevoeging in werk, hecht ik groot belang aan wederkerigheid in arbeidsrelaties, bijvoorbeeld door naast werk ook inzetbaarheid te contracteren. Maar ook om bedrijfskundige concepten als Lean toe te passen op inzetbaarheid. Hij heeft meerdere boeken en artikelen over dit thema gepubliceerd. Daarnaast is hij al jarenlang als kerndocent verbonden aan Avans+.


Herman Evers

Herman is  sinds 1992 werkzaam in de wereld van verzuim, activering, re-integratie en inzetbaarheid. En heeft ruime ervaring in de inkomensverzekeringen, arbodienstverlening en casemanagement. Hij ontwikkelde de methodiek ‘de SOCIAAL ACCOUNTANT(r)’ waarmee de vraagstukken altijd vanuit de sociale en zakelijk kant worden belicht.  Herman is docent aan meerdere opleidingen en auteur van diverse boeken zoals ‘verzuim is uit activering is in’, ‘Activeringsgesprekken’ en ‘Inzetbaarheid als service’. Herman heeft veel gewerkt voor organisaties waar met Lean wordt gewerkt en deze werkwijze ook vertaald naar verzuim en arbodienstverlening.

Vanaf 1998 is Herman als zelfstandige werkzaam vanuit zijn bedrijf Evident bv.

Extra deelnemers


Factuurgegevens
Stuur de factuur

Investering
De investering voor deze Opleiding bedraagt, exclusief btw, €1695 per deelnemer. Dit bedrag is inclusief materiaal, oefeningen en opdrachten.

Algemene voorwaarden
Na ontvangst van jouw aanmelding ontvang je de bevestiging en factuur. Ruim een week van te voren volgen de praktische details. Wij verzoeken je de factuur binnen 30 dagen te voldoen. 

Mocht je om wat voor reden dan ook niet deel kunnen nemen aan deze training dan behoud je het recht om deel te nemen aan een volgende of vergelijkbare training. Ook kun je je laten vervangen door een collega. Wil je ons voor de datum van de training hiervan op de hoogte stellen?