Opleiding De Vitality Manager Regisseur van duurzame inzetbaarheid

Opleiding De Vitality Manager

 

Data
Start dinsdag 11 april 2023

Locatie
Gardens Business Center Oudlaen
Oudlaan 4, 3515 GA Utrecht

Investering 
Opleiding €3195 (ex btw)


Geaccreditateerd voor arbeidsdeskundigen met 21 punten | 6 PE-punten RCMT/RCV.

Voor advies of meer informatie kun je ons ook bellen 06-37663274 of mailen naar info@gezondinbedrijf.com
 

Er wordt meer dan ooit gevraagd van werknemers en leidinggevenden. Op diverse vlakken. Productiviteit, creativiteit, autonomie en flexibiliteit. En dan spelen er ook nog andere zaken als hybride werken, werk-privé balans en externe factoren als corona, krapte op de arbeidsmarkt en extreme prijsstijgingen.

Het is van levensbelang om jouw mensen betrokken, vitaal en duurzaam inzetbaar te houden.  

Met deze opleiding laten wij je zowel het grote geheel zien als de vertaling naar de werkvloer. Hoe pak je het aan? Hoe ga je vitaal aan de slag? Wat werkt en wat niet? Welke bouwstenen zet jij bij jouw bedrijf in? 

Je sluit de opleiding af met een concreet Plan van Aanpak. Een integraal Plan waarin jij aangeeft hoe jij als Vitality Manager het duurzame inzetbaarheidsbeleid verder brengt in jouw organisatie. Of hoe je het bestaande beleid een boost gaat geven.

Maar je kijkt ook naar je eigen persoonlijke ontwikkeling. Wat voor soort professional ben jij? Welke rol past bij jou? Waar zit je kracht en waar zitten je valkuilen? 

Wat zijn de bouwstenen van duurzame inzetbaarheid?

  • Doelstelling
  • Maatwerk
  • Verbinding
  • Communicatie 
  • Kosten en baten 
  • Draagvlak

Het is een HBO+ opleiding. Het meeste rendement haal je uit deze opleiding als je enige ervaring hebt in het werkveld. En in staat bent om zowel een spin in het web te zijn als iemand met helicopterview. Je krijgt les van Vitality Managers die gekozen zijn tot Vitality Manager van het Jaar.

Na het volgen van de opleiding en het presenteren van jouw eindopdracht ontvang je het Diploma Vitality Manager.

Je kunt ons natuurlijk ook bellen 06-37663274 of mailen: info@gezondinbedrijf.com

Rosa Wassink, Vitaliteitsadviseur, Nova College
"Heel veel dank voor de opleiding en de feedback op de eindopdracht. Het heeft me veel opgeleverd en ik ga me ervoor inzetten dit Plan van Aanpak werkelijk uit te voeren binnen het Nova College." 

Yildiz Neelen, Coördinator Gezondheid Gemeente Hoorn
'De opleiding heeft zeker voldaan aan mijn verwachtingen. Met de gekregen input heb ik ons huidige beleid kunnen beoordelen. Onze basis is goed, de winst ligt in het onder de aandacht brengen van ons beleid en het betrekken van onze medewerkers. Hiervoor heb ik genoeg handvatten gekregen. Daarnaast was de opleiding waardevol om mijn netwerk uit te kunnen breiden.'

Marieke de Jong, Vitaliteitsmanager Manager Xella
'Ik ging na elke module vrolijk naar huis, borrelend met ideeën. De opleiding bracht een schat aan ideeën en adviezen waar ik uit kon kiezen om het aan te laten sluiten aan de cultuur- en de medewerkers van Xella.
Het was een goede balans tussen theorie en praktijk die direct toepasbaar was, heel fijn!'

 

Module 1 | Het doel | Dinsdag 11 april 2023
Wat heeft jouw bedrijf nodig om vitaler te worden? Wat is de visie en missie van jouw bedrijf? Duurzame inzetbaarheid bestaat uit verschillende bouwstenen. Hoe kun je die bouwstenen optimaal inzetten om concrete stappen te maken? De opbouw en inhoud van de opleiding helpt om je eigen plan vorm te geven.
Rik-Jan Modderkolk en Muriel Thijssen

Module 2 | Meten | Dinsdag 25 april 2023

Cijfers en data zijn belangrijk bij duurzame inzetbaarheid. Cijfers laten vaak een verrassende waarheid zien. Meten heeft zin als je er wat mee doet; wat is de impact van o.a. lifestyle interventies op werkvermogen. Wat werkt en wat niet?
Rik-Jan Modderkolk en Irma Doze

Module 3 | Regisseren | Dinsdag 9 mei 2023
Afstemmen en opstellen duurzaam inzetbaarheids beleid: programma, draagvlak, uitrol. Er is geen one size fits all.

Doorpakken met lef en de inzet van de juiste interventies.
Katja Wouters en Gert-Jan Aleman

Module 4 | Communicatie | Dinsdag 23 mei 2023
Landt de boodschap van vitaliteit in de organisatie? Hoe geef je het beleid vleugels? Duurzame inzetbaarheid is geen trucje. Daar hoort ruimte voor de dialoog bij. Een belangrijke bouwsteen.
Sandra Niezink en Merel van Dorp 

Module 5 | Draagvlak en verbinding | Dinsdag 6 juni 2023
Er is een link tussen leiderschap en vitaliteit. Er is verbinding nodig tussen de uiteenlopende belangen van organisatie en medewerkers. Randvoorwaarde is een cultuur waar medewerkers regie willen, durven en mogen nemen op hun eigen vitaliteit en inzetbaarheid. 
Thimo Kooiman en Rik-Jan Modderkolk

Module 6 | Kosten en baten | Dinsdag 20 juni 2023
Wat kost het als medewerkers niet inzetbaar zijn? Welk beleid is effectief en welk beleid levert het meeste op? Kosten en baten van duurzame inzetbaarheid. 
Luuk Simons en Rob Koelewijn

 
Module 7 | Presentatie van de eindopdrachten | Dinsdag 4 juli 2023
De cursisten hebben gedurende de opleiding gewerkt aan een actieplan. Iedereen presenteert z’n eigen plan. Leren van elkaar.

En aansluitend uitreiking Certificaat Vitality Manager

Dagindeling per module:
09.30   Ontvangst met koffie en thee

10.00   Start programma
12.30   Lunch
13.30   Vervolg programma
15.00   Plan van aanpak
16.30   Afronding

Wil je meer weten of advies over de opleiding? Neem dan gerust contact op met Diederik Gallas 06-37663274 of via de mail gallas@gezondinbedrijf.com.

Rik-Jan Modderkolk

Rik-Jan Modderkolk (1965) tot voor kort Health Manager bij Pon Holdings zet zich in voor inzetbaarheid op het werk, zodat mensen met veel plezier en in goede gezondheid tot aan 67e of misschien wel 72e werkzaam kunnen zijn.

Dit vraagt anders denken en verschuiven van aandacht. Bijvoorbeeld van genezen van ziekte naar investeren in gezondheid. Ook vraagt dit samenwerking tussen diverse betrokkenen, zowel intern als extern. Uiteindelijk zijn de financiële revenuen dusdanig groot dat investeren in gezondheid geld oplevert.

In zijn rol als hoofddocent van de opleiding Programma Manager Duurzame Inzetbaarheid is hij een motiverend gesprekspartner voor alle cursisten. Hij geeft vertrouwen en draagt bij aan reflectie. Waarom doe je het? Wat wil je? En hoe ga je het doen!?

Rik-Jan Modderkolk heeft zijn eigen bedrijf X-fit, voor een totaal inzetbaarheidsprogramma. Hij werd in 2011 “Health manager van het jaar” op het Gezond in Bedrijf Event. 

Rik-Jan is daarnaast een enthousiast fietser. Zo reed hij op 14 juni 2021 de Cycling4climate Challenge van Breda naar Groningen.


Merel van Dorp

Merel is 6 jaar geleden begonnen als casemanager verzuim op het hoofdkantoor van FrieslandCampina en een aantal fabriekslocaties in het land. In de vacature werd gemeld dat er niet alleen affiniteit met verzuim moest zijn maar juist ook met het thema inzetbaarheid/vitaliteit.

Vitaliteit en inzetbaarheid ging steeds meer aandacht vragen. Er kwamen bijvoorbeeld projecten bij als ‘Boest your Mind’, het maken van een doorlopende campagne rondom mentale kracht als aanvulling op het Boest vitaliteitsprogramma. Maar ook de implementatie van een DI budget dat medewerkers zelf kunnen inzetten voor het kopen van interventies/training/coaching of vrije tijd. Als vitality manager heeft zij zich de afgelopen 2,5 jaar volledig gericht op vitaliteit.

Het afgelopen jaar is daar steeds meer een global scope bij gekomen en heeft zij samen met het learning & development team een programma gemaakt rond het thema vitaal hybride werken. 

Een route van heel lokaal en specifiek op verzuim, naar de wereld over met vitaliteit.

Op 28 september 2021 werd Merel uitgeroepen tot Vitality Manager van het Jaar.


Muriƫl Thijssen

Muriël is bedrijfsarts en reeds enige jaren Director DSM Fit. Daarvoor heeft zij als manager haar sporen verdiend bij ArboUnie.

Zij is een deskundig en gedreven manager en bedrijfsarts, die vanuit haar passie: “streven naar gezondere werknemers”, organisaties weet te prikkelen om stappen te maken richting het sturen op inzetbaarheid.

Het mooie is dat zij dit niet alleen vanuit medisch perspectief doet, maar ook vanuit Leiderschap en Cultuur. En daar is misschien wel de grootste winst te halen. Zij doet dit met een team enthousiaste professionals. In 2017 won zij de landelijke Gezond in Bedrijf verkiezing tot Vitality Manager van het jaar.


Gert-Jan Aleman

Gert-Jan Aleman is na een carrière bij Randstad en de NS en een masterstudie Strategisch HR in 2014 begonnen als manager van het Arbo Centrum van de Gemeente Den Haag. Samen met zijn enthousiaste team probeert hij de Gemeente te begeleiden bij het verhogen van de inzetbaarheid van de medewerkers en het vitaler krijgen van de organisatie.

In 2016 won hij de landelijke Gezond in Bedrijf verkiezing tot Vitality Manager of te year 2016. Naast dat hij dit een 'life-changing event' vond, heeft hij op zeer natuurlijke wijze een rol als duurzaam inzetbaarheidsambassadeur op zich genomen. Zowel binnen de Gemeente Den Haag als daar buiten! Hij is een begeesterd spreker die zich zelf iedere keer weer weet te overtreffen en dat overbrengt op de cursisten.

Aleman is 44 jaar en woont in Rijswijk. Hij sport 4 keer per week en zet minimaal 8000 stappen per dag. 


Sandra Niezink

Succes vraagt om emotioneel intelligente en creatieve mensen die over sociale en emotionele vaardigheden beschikken en mentaal gezond zijn. In de 21ste eeuw worden visie, beïnvloeding en het vermogen om waardevolle relaties aan te gaan steeds belangrijker. Het zijn de zachte succesfactoren die je helpen om jezelf te kunnen leiden om te ontwikkelen en te groeien. En het zijn dezelfde factoren die grote impact hebben op mensen die je tegenkomt in je werk en daarbuiten.

In mijn trainingen, workshops, presentaties en sessies gaat het in essentie over JOU ... in relatie tot je team, je taak en je (werk)omgeving. Daarin gaat het over mindset en gedrag, passie en daadkracht.

Vergroot de kwaliteit van je denken, handelen en communiceren.

  • Leer moedige gesprekken te voeren vanuit vertrouwen.
  • Leer met andere ogen te kijken naar problemen en onverwachte oplossingen te bedenken.
  • Leer met de ogen van anderen naar jezelf te kijken en word je bewust van je onbewuste opvattingen en gedrag.

Katja Wouters

Katja is sinds juli 2016 Programma manager Duurzame Inzetbaarheid bij DAF Trucks NV.

Ze is verantwoordelijk voor projecten en oplossingen op he gebied van 'employability', sociale innovatie, mobiliteit, vitaliteit en gezondheid. Zij wordt door haar collega's op handen gedragen. Bij de verkiezing van de Vitality manager van het Jaar in 2018 waar zij tweede werd kwam menig DAF Trucks collega 'ons Katja' ondersteunen.  

Katja heeft gestudeerd aan de technische Universiteit Eindhoven en is afgestudeerd  Master of Science, Industrial Engineering and management science


Thimo Kooiman

Thimo loodst vanuit zijn bedrijf Kooiman Konnekt mensen, teams en organisaties door groei, verandering en transitie, zodat beweging ontstaat. 

Beweging in mensenwerk realiseert hij door zijn inzet als coach, teamcoach, procesbegeleider en trainer. 
Het is zijn doel om ervoor te zorgen dat mensen krachtig en met plezier positie in kunnen nemen. Leiderschap en dialoog zijn daarbij sleutelwoorden voor hem.

Hij heeft meer dan 25 jaar ervaring als leidinggevende, project/programmamanager en adviseur op het snijvlak van organisatie- en mensontwikkeling. 

Daarnaast is hij associate bij Factor Vijf en Go4People.


Irma Doze

Irma is mede-eigenaar van AnalitiQs en expert in HR Analytics.

Zij heeft veel ervaring in het geven van workshops en het helpen van bedrijven om meer uit hun personeelscijfers en -data te halen. ‘Turning data into profit’ is haar passie.

In deze data liggen nieuwe inzichten en kansen verborgen waarmee bedrijven hun inzetbaarheid en bottom-line resultaten kunnen verbeteren.

De aanpak van Irma in projecten én trainingen wordt gekenmerkt door passie en resultaat. De combinatie van strategisch denken en hands-on uitvoering is haar favoriete manier van werken; de combinatie van theorie met cases en oefeningen is haar favoriete trainingsmethode.

Maar bovenal weet zij op een leuke manier cijfers tot leven te brengen.


Guido Welter

Na verschillende functies als HRM manager, HR consultant en innovatiemanager helpt Guido als Gids en Startmotor Duurzame Inzetbaarheid bedrijven bij het realiseren van DI op organisatie- en medewerker-niveau. Als directeur en adviespartner van het NPDI zet hij bij analyse, advies en programmamanagement kennis, online tooling (o.a. de DIX, organisatiescans en Kosten Baten tool duurzame inzetbaarheid (KOBA-DI tool) van TNO in. 

Ook is Guido ontwikkelpartner en trainer van de KOBA-DI tool. Inmiddels zijn er meer dan 250 adviseurs en HR functionarissen in het gebruik van de tool getraind.

Uit zijn koker komt de observatie: Duurzame Inzetbaarheid is 'not a straight way, but a hilly course!'.


Rob Koelewijn

De bevlogen KLM’er is al 17 jaar druk om de KLM-collega’s steeds fitter te krijgen. “Ik hoop zo de KLM van nieuwe brandstof te voorzien, niet om van A naar B te vliegen maar om steeds meer KLM’ers mee te krijgen in het streven naar gezonde werknemers en een gezonde werkplek.

Rob heeft Ergonomie gestudeerd aan de VU en daarna een MBA bij Avans+, bestaande uit de Masterclasses Organisatiekunde, verander management en strategisch management. Rob werkt al sinds 2003 bij KLM en is sinds oktober 2016 Vitality Manager bij KLM Health Services.

Rob Koeleman is op 25 september jl. uitgeroepen tot de Vitality Manager van 2018.

Extra deelnemers


Factuurgegevens
Stuur de factuur

Algemene voorwaarden
Na ontvangst van jouw aanmelding ontvang je de bevestiging en factuur. Praktische informatie ontvang je uiterlijk een week van te voren.

Wij verzoeken je de factuur binnen 30 dagen te voldoen. 
We behouden ons het recht voor de locatie van de opleiding te wisselen. Deelnemers worden hierover tijdig geïnformeerd.

Annulering
Annulering is mogelijk tot 1 maand voor aanvang. Na deze datum ben je het volledige inschrijfgeld verschuldigd. Indien u verhinderd bent is vervanging uiteraard mogelijk. Wij zoeken altijd naar een passende oplossing.