Mentale Veerkracht Mentale vitaliteit van medewerkers versterken

Mentale Veerkracht

 

Datum
Vrijdag 22 november 2024

Locatie
Garden Business Center Oudlaen, Oudlaan 4, 3515 GA Utrecht

Prijs
€595 (ex btw)
 

Het brein is de motor van ons werk. Het brein bepaalt onze veerkracht. Ons brein is iets om zuinig op te zijn. Je moet je eigen brein koesteren. Maar ook het brein van alle mensen in jouw organisatie. Want in organisaties wordt het brein op een manier belast die we in de geschiedenis nog niet eerder hebben gezien. De ene medewerker lijkt er meer last van te hebben dan de ander, maar uiteindelijk loopt iedereen het risico op te branden. Ook diegene van wie iedereen altijd zei: ‘Wauw, die gaat maar door!’

De biologie van het brein
We hebben echter nooit geleerd hoe om te gaan met de biologie van het brein. Hoe kunnen we zelf zorgen dat we mentaal fit blijven? En hoe vertalen we dat naar de organisatie, naar de medewerkers?

In deze Masterclass Mentale Veerkracht krijg je aan de hand van universele hersenwetten duidelijke en concrete tools aangereikt die bij toepassing garant staan voor positief ingestelde veerkrachtige medewerkers. Je kunt de mentale veerkracht beïnvloeden en trainen. Maar je zou het ook de gebruiksaanwijzing van het brein kunnen noemen. Er is veel winst te behalen!

Marcel Bos, gaat in deze Masterclass met jou de wereld van het brein in en leert je er duurzaam mee om te gaan. Bij jou zelf, bij jouw medewerkers en in jouw organisatie. Marcel zegt dan ook: 'Mentale Veerkracht zou binnen iedere organisatie topprioriteit nummer 1 moeten zijn.

Wist je dat:

 • Niet je intelligentie maar je gevoel de baas is?
 • Door overprikkeling je IQ met 50% af neemt?
 • Generatie Z en millenials gevoeliger zijn voor psychische klachten dan eerdere generaties?

Deze Masterclass is bedoeld voor HR functionarissen, Casemanagers, Arbo medewerkers en leidinggevenden. Een cursist zei: 'Er is een leven voor en na deze training!'. Een ander zei: 'Ik vond de dag mega-interessant. Het ging veel te snel voorbij!'

Als je met mensen werkt is deze Masterclass een no-brainer.

 

09.30 Welkom met koffie en thee

10.00 Start training: Wat kan jouw brein aan?

 • Waarom deze training?
 • Inzicht in de werking van het brein en stress
 • We weten steeds meer over universele breinwetten
 • Hoe houden wij ons aan deze wetten?
 • Wat gebeurt er als we er geen rekening mee houden?

11.10 Pauze

11.30 Wat kun je doen om het brein te ontlasten?

 • Herstelmomenten inbouwen
 • Wat is herstel?
 • Onderbrekingen & focus
 • Ruimte geven, krijgen en nemen
 • Zet het brein op groen
 • Autonomie, competenties, betrokkenheid

12.30 Lunchpauze

13.30 Een nieuwe manier van werken?

 • Wat betekent dat concreet voor je werkdag en jouw manier van werken?
 • Anders leiding geven
 • Anders samenwerken
 • Voorbeeldgedrag

14.45 Pauze

15.00 Mentale Fitness 

 • Wat is de belangrijkste arbeidsvoorwaarde?
 • Hoe komen we af van: ‘hard werken = stoer’
 • Hoe ga je een positieve cultuur binnen de organisatie promoten en doorvoeren

16.00 Afsluiting

Datum
Vrijdag 22 november 2024

Locatie
Garden Business Center Oudlaen, Oudlaan 4, 3515 GA Utrecht

Investering 
De investering voor deze masterclass bedraagt €595 per deelnemer (ex btw). 

Algemene voorwaarden
Na ontvangst van jouw aanmelding ontvang je de bevestiging en factuur. 

Wij verzoeken je de factuur binnen 30 dagen te voldoen. 

Annulering
Tot drie weken voor de datum kun je kostenloos annuleren. Indien je verhinderd bent, voor of na die drie weken, kun je altijd aan een andere of volgende training mee doen. Je kunt uiteraard ook iemand anders in jouw plaats laten meedoen. Wil je ons hierover aub van te voren inlichten?

Kunnen wij je helpen met vragen over de inhoud van dit programma? Of heb je vragen over de andere bijeenkomsten of opleidingen? Neem dan gerust contact op: 06-37663274 of via info@gezondinbedrijf.com.

Marcel Bos

Wie Marcel Bos zegt, zegt ‘de werking van het brein’. En niemand kan beter uitleggen hoe ons brein functioneert dan hij. Dat ons brein ons dagelijks ontelbare keren fopt, dat mensen ja zeggen en nee doen, dat we na 8 seconden al besloten hebben dat deze sollicitant het niet gaat worden, maar ook dat wij niet goed luisteren naar ons brein, bijvoorbeeld als het overbelast wordt en we op een burn-out afstormen. Marcel maakt je op speelse wijze deelgenoot van allerlei patronen in ons gedrag die te herleiden zijn tot wat hij noemt: de universele hersenwetten.

Onze cursisten hangen aan zijn lippen niet alleen vanwege zijn duizelingwekkende kennis van het vakgebied, maar ook vanwege het gemak waarmee hij zijn kennis vertaalt naar praktische oplossingen. Of dat nou op individueel niveau is of op teamniveau. Het brein maakt in 99% van de gevallen keuzes uit luiheid, maar dat betekent tegelijkertijd dat het brein ook weer geactiveerd en aangepast kan worden. We kunnen als het ware nieuwe wegen aanleggen in ons brein waardoor ons gedrag structureel verandert. Er is hoop.

Uiteraard kan dit innovatieve verhaal alleen overkomen met de nodige humor en relativering. Het is een fascinerend nieuw vakgebied, maar voor velen nog een blackbox. En soms wordt het controversieel ervaren bijvoorbeeld door mensen die psychologisch onderlegd zijn. Marcel pareert het ogenschijnlijk zonder moeite.

Onze cursisten ervaren het als een enorme verrijking van hun kijk op zichzelf en de mensen om hen heen. Het geeft baanbrekend nieuwe handvatten. Ik kan onderschrijven wat een cursist ooit schreef na een Masterclass van Marcel schreef: “Er is een leven voor en na de Masterclass”. Soms zijn dingen verrassend simpel, maar je moet het willen zien. 

Aanmelden voor Mentale Veerkracht

Voer uw naam en e-mailadres in. Hierna ontvangt u een e-mail waarmee u uw aanmelding definitief kan maken.