Workshop AI & Verzuim De impact van AI op verzuim en inzetbaarheid

Workshop AI & Verzuim

 

Datum
Vrijdag 6 september 2024
10.00-16.30

Locatie
Gardens Business Center Oudlaen | Utrecht

Investering
€595 (ex btw)
 

Het inzetten van artificiële intelligentie roept allerlei vragen op. Deels zijn dat onheilspellende vragen. Bestaat mijn baan nog wel over een paar jaar? Is AI wel betrouwbaar? En hoe zit het met privacy en veiligheid?

Maar er zitten ook veel positieve kanten aan AI. Sommige taken kun je nu al beter overlaten aan ChatGPT. Maar AI helpt ook bij het nemen van op data gebaseerde beslissingen, zodat je jouw aandacht richt op datgene wat echt belangrijk is. Zoals die werknemer ondersteunen die een kans van 70% heeft op langdurige uitval.


Bedrijfsarts Mark Droogers, neemt je mee in zijn ervaringen om AI te gebruiken in zijn verzuimaanpak: "Goed gebruik maken van AI gaat de kwaliteit en de effectiviteit van ons werk verhogen".


Eén ding staat vast. AI is er en gaat niet meer weg. Je kan het negeren, maar je kunt het ook omarmen en snappen wat het voor jou kan betekenen.

In deze workshop ga je ervaren wat AI toevoegt aan jouw werk op het vlak van verzuim en inzetbaarheid. Maar je gaat ook leren hoe je AI concreet kunt inzetten. Zowel voor jouzelf als voor jouw organisatie.

Lizzy Prins als ervaren AI-trainer zegt: "Wat ik zelf merk in mijn workshops, is dat AI vooral heel erg gaat leven als cursisten het geleerde onder begeleiding kunnen toepassen en hiermee experimenteren. Dan gaat het nog verder dan wat is het, wat kun je er mee en wat wil je er mee."


Deze workshop is bedoeld voor iedereen die in zijn dagelijkse werk te maken heeft met verzuimvraagstukken: verzuimspecialisten, bedrijfsartsen, arbeidsdeskundigen, casemanagers en Hr-professionals. Deze training is een herhaling van de workshop die in april met groot succes heeft plaats gevonden. 

Meld je met de groene knop aan voor deze unieke Workshop, waarbij kennis, praktijk en ervaring optimaal worden gecombineerd.

* We nemen ChatGPT als voorbeeld van een AI model voor deze workshop. Er zijn veel meer modellen en er komen er nog veel meer. Voor de leerervaring gebruiken we de bekendste. Alles wat je leert tijdens deze dag is ook van toepassing op andere taalmodellen.

 

Programma

09.30 De opkomst van AI in Arbo en HR

 • Wat is het bijzondere van AI (Chat GPT)?
 • Is het een bedreiging of een verrijking?
 • Veiligheid en betrouwbaarheid staan centraal
 • Wat kan AI toevoegen aan verzuimvraagstukken?
 • Toepassingen in het Arbo-werkveld: van verzuim naar inzetbaarheid

10.30 Casus

 • Chat GPT gebruiken als ondersteuning bij een verzuimcasus

11.15 Pauze 

11.30 Betere prompts, betere uitkomsten

Beter leren communiceren met AI-tools zoals ChatGPT, met als resultaat duidelijke antwoorden, het genereren van creatieve ideeën of het vinden van oplossingen, de sleutel ligt in het stellen van de juiste vragen.

12.30 Lunch

 13.30 Kansen en mogelijkheden voor jouw eigen rol

 • Deep dive in het verhogen van kwaliteit of kwantiteit

14.00 Praktijkvoorbeeld ‘AI als hulpmiddel voor de bedrijfsarts’

Mark Droogers (bedrijfsarts) neemt je mee in zijn ervaringen met verzuimmanagement. Kwaliteitsverbetering en ruimte voor preventieve inzet.
Hij zal ook ingaan op privacy gerelateerde zaken als transparantie, veiligheid, vertrouwelijkheid en integriteit.

15.30 Pauze

15.45 Omarmen van AI: Praktische stappen voor implementatie

 • Inzetten als onderdeel van verzuimmanagementprocessen: tips en tricks
 • Dit KUN je ermee. En wat WIL jij ermee?
 • Hoe zit het met de acceptatie in het veld?
 • Eerste stappen in jouw professie?

16.00   Afronding

Masterclass

Datum
Vrijdag 6 september 2024

10.00 - 16.30

Locatie
Gardens Business Center Oudlaen | Utrecht

Investering 
€595 (ex btw)


Algemene voorwaarden
Na ontvangst van uw aanmelding ontvangt u de bevestiging en factuur. Wij verzoeken u de factuur binnen 30 dagen te voldoen.

Mocht u onverhoopt niet deel kunnen nemen aan deze training dan behoudt u het recht om deel te nemen aan een volgende of vergelijkbare training. Ook kunt u zich uiteraard laten vervangen door een collega. Wilt u ons voor de datum van de training hiervan op de hoogte stellen?

Kunnen wij je helpen met vragen over de inhoud van dit programma? Heb je andere vragen over de opleiding? Of wil je advies? Neem dan gerust contact op met ons op: 06-37663274.

Lizzy Prins

Lizzy is de drijvende kracht achter Growth Consultancy en High Potential Factory en Spreker & trainer op het gebied van Leiderschap, softskills en de toekomst van werk. Ze is niet zomaar een ondernemer, maar een ware visionair met een missie.

Ze is een ware meester in het ontrafelen van complexiteit, het verbinden van talent met organisatiedoelen en het omzetten van gedurfde concepten naar tastbare resultaten. Lizzy schroomt niet om de status quo uit te dagen en is ervan overtuigd dat technologische ontwikkelingen de sleutel zijn tot succes. Volgens Lizzy vormen technologie en menselijkheid een onverslaanbaar powerduo.

Al van kinds af aan droomde ze van een persoonlijke robot. Diepgeworteld in haar carrière als HR-professional en later als HR-directeur, was ze voortdurend op zoek naar innovatieve tools om slimmer te werken. Haar passie voor technologie heeft haar een scherpe intuïtie gegeven voor wat echt belangrijk is namelijk: technologie als middel om meer ruimte te creëren voor menselijke interactie en betrokkenheid.

En ze voorspelt vol overtuiging: ontwikkelingen zoals AI en ChatGPT zijn geen hype, maar de toekomst.


Mark Droogers

Mark is Adviseur & bedrijfsarts en eigenaar van De Werkvermogen Oplossing

De werkvermogen oplossing bouwt op wat goed en bewezen is en breidt dat uit met een moderne kijk op mensen en organisaties, op fysiek & mentaal welzijn en werk. In de werkvermogen oplossing draait het om de bereidheid van werknemer en werkgever om te veranderen in het licht van werk. Op zoek naar het makkelijkste haakje voor die eerste stap op weg naar duurzame inzetbaarheid voor de werknemer, voor een team of een organisatie. Natuurlijk is iedere situatie uniek, door de mensen, de omgeving, wat er aan vooraf ging en waar het naartoe gaat. Toch kent iedere situatie ook vaste patronen. Zo'n patroon helpt om, ondanks de verschillen, situaties beter te begrijpen. En de kans groter te maken dat de beste oplossing boven komt.

Mark werkt bij verschillende arbodiensten en werkgevers als bedrijfsarts en stafarts, maar is ook betrokken bij nieuwe initiatieven op het gebied van e-learnings en AI-toepassingen. 

Aanmelden voor Workshop AI & Verzuim

Voer uw naam en e-mailadres in. Hierna ontvangt u een e-mail waarmee u uw aanmelding definitief kan maken.