Vitaliteit& Ouderen, Brein, Analytics, Leiderschap & Werkgeluk

Vitaliteit&

Datum
Donderdag 14 september 2017

Locatie
Inn Style
Herenweg 55
Maarssen
 

Prijs
€ 495,- excl. btw

Onze 'neem een collega mee'-korting!
2e inschrijving € 395.-
Vanaf 3e inschrijving € 295.-  

Meld u nu kostenloos zelf aan voor de verkiezing of nomineer iemand die u bijzonder waardeert op dit vakgebied!

U kunt dit doen via: info@gezondinbedrijf.com
Het congres rond de verkiezing Vitality Manager van het Jaar heet dit jaar Vitaliteit&. We noemen het zo omdat vitaliteit meer is dan alleen leefstijl, maar ook omdat er zoveel speelt rondom vitaliteit.

Hoe u het ook noemt: Vitality Management, gezondheidsmanagement, duurzame inzetbaarheid, het is een jong en mooi vakgebied waar nog veel te winnen is en waar steeds meer 'evidence based' wordt gewerkt.

Om veel redenen (verzuimbeheersing, daadkracht, innovatie) is het een vereiste dat organisaties vitaal zijn. Organisaties waarin teams energiek samenwerken en iedere medewerker duurzaam, effectief en met plezier werkt. Want toekomstbestendige organisaties zijn vitale organisaties. Daarom vindt op 14 september a.s. het event Vitaliteit& plaats.

Een bruisende dag boordevol informatie, inspiratie en praktijkcases. Met aandacht voor de 5 meest cruciale onderwerpen van onze huidige tijd:

Vitaliteit &
• Werkgeluk
• Het brein
• Ouderen
• Leiderschap
• Analytics

Op deze dag maakt u ook de zesde editie mee van de verkiezing Vitality Manager van het Jaar. Drie fantastische kandidaten strijden om deze titel. Praktijkvoorbeelden om uw vingers bij af te likken!

Neem uw collega mee. Profiteer van onze speciale kortingen. En meld u aan!

 

09.30
Ontvangst met koffie en lekkers


10.00
Opening & uitleg Verkiezing Vitality Manager van het Jaar

Wat is cruciaal bij  Vitality Management? Wat is vitaliteit? Hoe ziet de dag er uit.
Arjella van Scheppingen
Moderator, onderzoeker, zelfstandig adviseur en trainer 

10.10
Vitaliteit & werkgeluk
Een open cultuur waarbinnen ieder op zijn eigen wijze tot zijn recht kan komen. Meer werkplezier, extreem laag ziekteverzuim, geweldige teamspirit en fantastische resultaten. Weg met afdelingen, functieprofielen, beoordelingsgesprekken, werktijden of autorisatieschema's. 
Allard Droste              
Professioneel dromer, Bestseller schrijver ‘Semco in de polder’, Ondernemer, Eigenaar van Aldowa 

10.55 Speeddate met de 3 genomineerde Vitality Managers van het Jaar 2017

11.10 Pauze

11.30
Vitaliteit & breinvriendelijk werken  

Multitasken is het speciale talent om vele taken tegelijk te ruïneren en meer stress te creëren. Wat kunnen we doen om ons zelf en onze medewerkers hier tegen te beschermen? Breinvriendelijk werken leidt tot 30 procent efficiëncy. Brigitte Spee geeft u tips om dit in uw organisatie praktisch te bewerkstelligen.
Brigitte Spee
Eigenaar Brainworks en Manager Leren&Ontwikkelen Management en Staf, NS Leercentrum 

12.15 Interviews met de 3 genomineerde Vitality Managers van het Jaar 2017

12.30 Lunch

13.15
Vitaliteit & een nieuwe generatie senioren
Zo’n 85 % van de Nederlandse organisaties vergrijst spectaculair, met een piek rond 2035 (!). Voorlopig zijn de oudere generaties de grootste en de jongste de kleinste. Dat roept nieuwe vragen op. Hoe houd je een vergrijzende cultuur ‘bij de tijd’. Hoe wek je jeugdigheid op bij alle generaties? Er vormt zich een nieuwe generatie vitale senioren! Waar krijgen zij de meeste werkenergie van? Hoe kan je de toenemende ervaring eigentijds benutten? Hoe kan de groeiende groep senioren de natuurlijke vernieuwingsdrang van de kleinere groep junioren actief ondersteunen? Vanuit een generatieperspectief worden verrassende wegen zichtbaar. 
Aart Bontekoning
Organisatiepsycholoog, Veranderkundige en Generatie expert

14.00 Theepauze

14.15  
Vitaliteit & leidinggeven 
Om duurzame organisaties te creëren mogen we de manier waarop we naar werk kijken fundamenteel veranderen. Daarvoor vraagt onze maatschappij om Vitale Leiders. Maar hoe creëer je als vitale leider nu meer energie, motivatie en veerkracht bij jouzelf én bij de mensen in jouw team? Op weg naar een gezonde werkcultuur met meer invloed op de vitaliteit van medewerkers?  
Chiel van Kollenburg & Mark Siegenbeek van Heukelom
Directeur & Trainer Adaptics

15.00  
Vitaliteit & Analytics
Het Arbo- Centrum van de Gemeente Den Haag kan evidence based aantonen dat vitaliteit een van de knoppen is waar zij aan kunnen draaien om het verzuim omlaag en vitaliteit omhoog te krijgen. Verrassende onderdelen daarvan zijn: 1 openheid, 2 het op de juiste plek zitten, 3 resultaatgerichtheid, 4 werkbeleving. Deze aanpak en het resultaat stijgt uit boven het verzuimbeleid en boven de een-op-een verbanden. Dit alles en nog meer wordt door Gert-Jan bevlogen en inspirerend uit de doeken gedaan.
Gert-Jan Aleman 
Vitality Manager 2016  Manager Arbo Centrum, Gemeente Den Haag

15.45  
Moderator Arjella van Scheppingen vat voor u de dag samen en bespreekt de 'lessons learned'.

16.15  Prijsuitreiking Vitality Manager van het Jaar 2017


Maak het mee en meld u snel aan!

Datum
Donderdag 14 september 2017

Locatie
Omgeving Utrecht

Investering & korting
De investering voor deze Masterclass bedraagt, exclusief BTW, €495,- per deelnemer. Dit bedrag is inclusief documentatie & catering. De tweede deelnemer betaalt € 395,- en de derde deelnemer en verder € 295.-

Algemene voorwaarden
Na ontvangst van uw aanmelding ontvangt u direct de bevestiging en factuur. De routebeschrijving en andere praktische informatie ontvangt u een week van te voren.
Wij verzoeken u de factuur binnen 30 dagen te voldoen. 
Gids in Bedrijf | Gezond in Bedrijf behoudt zich het recht voor de locatie van de opleiding te wisselen. Deelnemers worden hierover tijdig geïnformeerd.

Annulering
Annulering is, uitsluitend schriftelijk, mogelijk t/m 24 augustus 2017. Wij berekenen u dan, exclusief BTW, € 49,50 administratiekosten. Na deze datum bent u het volledige inschrijfgeld verschuldigd. Indien u onverwachts verhinderd bent is vervanging uiteraard mogelijk. Gelieve dit tijdig aan ons door te geven.

Hoe blijven organisatie en mens vitaal in een snel veranderende omgeving? De Vitality Manager, gezondheidsmanager, healthmanager, of hoe u deze ook wilt noemen, speelt hier een belangrijke rol in als bevlogen architect, regisseur en uitvoerder.

De Vitality Manager van het Jaar Award is voor die professional, die zich heeft onderscheiden door een vitaliserende aanpak binnen een organisatie op de kaart te zetten.

Wie komen in aanmerking?
De kandidaten hebben een link met arbo, inzetbaarheid en verzuim. Of zijn anderszins betrokken bij vitaliteit. Vakgebieden waar kandidaten uit zouden kunnen komen, zijn: HRM, ARBO, bedrijfsgeneeskunde, gezondheidsmanagement, maar ook directie, changemanagement, organisatie advies.
Wat zoeken wij in een Vitality Manager van het Jaar?

Iemand die:

• De vitaliteit van de organisatie naar een hoger niveau weet te tillen;
• Ambitieuze doelen kan stellen in lijn met de organisatie en deze weet te realiseren;
• De diverse vakgebieden en stakeholders overziet en weet te verbinden;
• Aansluit bij de diverse behoeften die er zijn binnen de organisatie;
• De organisatie en medewerkers meekrijgt op de ingeslagen weg;
• Zorgt dat de organisatie leert van ervaringen en continu verbetert;
• Rendement en impact kan aantonen;
• Een bevlogen voorbeeld is voor het vakgebied.

De jury
De vakbekwame jury bestaat uit 4 leden: Dr. Arjella van Scheppingen (Adviseur Organisatie Vitaliteit), Mr. Brent Kooreman (HR Directeur Aludium), Gert-Jan Aleman (Manager Arbo Centrum, gemeente den haag) en Drs. Diederik Gallas (Directeur Gezond in Bedrijf). De vakjury wordt bijgestaan door de zaal met toehoorders. Zij bepalen voor 50% de uitslag.

De procedure
Na aanmelding ontvangt u een vragenlijst. Geef de jury met behulp van de vragenlijst een beeld van jou als Vitality Manager en wat u betekend heeft voor uw organisatie.

U kunt deze vragenlijsten en aanvullend materiaal insturen tot uiterlijk 11 augustus 2017. Rond 25 augustus worden de genomineerden bekend gemaakt. De genomineerde Vitality Managers laten op 14 september op inspirerende manier zien wat zij hebben bereikt de afgelopen periode.

Wij verheugen ons enorm op uw ingevulde vragenlijst. Stuur de vragenlijst digitaal naar info@gezondinbedrijf.com

Aanvullend materiaal ontvangen wij graag per post:
Gezond in Bedrijf
Vitality Manager van het Jaar 2017
Postbus 132
1400 AC Bussum

Meldt u aan via info@gezondinbedrijf.com

Vorige winnaars van de Gezond in Bedrijf Vitality Manager van het Jaar verkiezing:
• 2016: Gert-Jan Aleman, manager Arbo Centrum, Gemeente Den Haag
• 2014: Maaike Thijssen, Vitality Manager, ASML
• 2013: Wil Markesteijn, directeur/bestuurder De Lange Wei
• 2012: Henri Hendrickx, Senior Manager Medical Department SABIC
• 2011: Rik-Jan Modderkolk, International Health Manager Pon Groep

 

Arjella van Scheppingen

Arjella is zelfstandig onderzoeker, adviseur en docent en werkt in het brede vakgebied van werk, gezondheid en psychologie. Organisatie vitaliteit is daarbij hét thema waar zij zich op richt. Aspecten als zelfregulering, sociaal kapitaal, intrinsieke motivatie, vitaliteit en veerkracht hebben daarbij haar bijzondere belangstelling. Haar specialisme is de wijze waarop de genoemde
thema’s kunnen worden bevorderd. Hierbij put zij uit jarenlange werkervaring en haar promotie onderzoek dat ze vanuit TNO verrichtte en in 2014 afrondde.

Haar proefschrift ‘Fostering self-regulation in health in organisations’ is geheel gewijd aan het bevorderen van zelfregulatie ten aanzien van gezondheid en sociaal kapitaal in organisaties. Het leverde niet alleen een effectieve interventie op bij het bedrijf
waar zij onderzoek deed, maar vooral ook inzicht in ‘werkzame principes’ om zelfregulering te bevorderen. Individuen, teams en organisaties kunnen hiermee zelf hun zinvolle next step gaan formuleren en vorm geven.

Arjella’s ambitie is om bij te dragen aan een zelfregulerende beweging waarin mensen en organisaties duurzaam gezond en optimaal kunnen blijven functioneren, vanuit de overtuiging dat zowel mens als organisatie en de maatschappij als geheel hiervan gaan profiteren.


Allard Droste

Allard Droste is ondernemer, investeerder, bestseller auteur, spreker en professioneel dromer. Zijn doel: bedrijven en mensen helpen hun dromen om te zetten in actie. Nodig Allard uit bij een bedrijf of organisatie, en hij zal je laten zien waar de energie verloren gaat. “Vaste bedrijfsstructuren en managers zijn absoluut overbodig voor een gezonde onderneming”. Allard bewijst dat plezier en effectiviteit hand in hand kunnen gaan en hoe alle medewerkers weer mede-ondernemers worden.

Semco in de Polder
Allards boek “Semco in de Polder” is genomineerd als managementboek van het jaar. Zijn anekdotes en ervaringen haalt hij uit zijn directe werkomgeving.

In 2007 is hij, als eigenaar, ingestapt in het metaalbewerkingsbedrijf Aldowa te Rotterdam. Hier heeft hij een grote cultuuromslag gerealiseerd, van hiërarchisch naar samensturend. Van directief naar organisch. Een omslag van een algemene toeleverancier naar een projectorganisatie voor de gevelbouw. Van 2,5 naar 12 miljoen omzet. Van een ziekteverzuim van rond de 7% naar de 2%. Een bewijs dat anders werken mogelijk is in de keiharde praktijk. Uiteraard met alle ups-and-downs.

Het Kan eenvoudig en dat IS niet eenvoudig
In 2012 heeft Allard de pen in handen genomen om zijn eerste bestseller te schrijven, over zijn praktijkervaringen, met de prikkelende titel “Semco in de Polder”. Hij laat in zijn boek zien hoe het anders kan. Met vertrouwen, loslaten en durf kunnen mensen veel meer dan ze denken. ManagamentPro omschreef Allards boek als een prachtige bijdrage aan het denken over en implementeren van nieuw leiderschap.

Allard is gek op hardlopen, dromen en variatie. Zijn vrije tijd besteedt hij aan zijn zoons Maas en Duco.

Dosis Droste
Ook een Dosis Droste nodig, dat kan. Direct met Allard in contact, bel dan via 06-46724345 of stuur een email naar allard@hetkaneenvoudig.nl


Brigitte Spee

Brigitte Spee werkte jarenlang met veel plezier als manager en adviseur binnen de Nederlandse Spoorwegen (en nog). Zij gaf langdurig leiding aan grote groepen NS-ers, en specialiseerde zich daarna in leren en ontwikkelen. Al gauw kwam toen de fascinatie voor de vraag: “hoe leren (en veranderen) mensen nou eigenlijk?”

Vernieuwende antwoorden op die vragen ontdekte zij in de toepassing van nieuwe inzichten afkomstig uit de neurowetenschap. Ze werd daardoor zo gegrepen dat zij zelf spreekt van “verliefd zijn op het brein”. En zo vergaart zij nu al zo’n 12 jaar kennis over het brein, en ontwikkelt vanuit haar bedrijf Brainworks toepassingen op tal van gebieden: leren& ontwikkelen, leiderschap, vitaliteit, breinvriendelijk werken, crisisbeheersing, change, performance management.

Zij is van nature een inspirerend verhalenverteller, en heeft dan ook al een hoop mensen besmet met het breinvirus. De reden dat mensen haar regelmatig (terug)vragen om in bijeenkomsten over het brein te vertellen is, naast haar aanstekelijk enthousiasme, het feit dat ze zoiets ingewikkelds als kennis over de hersenen toepasbaar maakt op het dagelijks leven en werken. Die praktische en toegankelijke benadering is ook terug te zien in de bijdragen die zij leverde aan diverse boeken (o.a. De Canon van het Leren) en magazines. Haar missie en levenswerk zijn nog maar net begonnen; haar motto is: “ik vind dat iedereen de gebruiksaanwijzing van zijn hersenen moet kennen”.


Aart Bontekoning

Generatie-expert en organisatiepsycholoog Aart Bontekoning onderzoekt al twintig jaar ‘generaties in organisaties.’ Hij is geboren op een boerderij, maar hij verdiepte zich in cultuurverandering vanuit de kracht van opvolgende generaties. In 2007 promoveerde hij daarop, nog steeds als enige in de wereld.

Zo’n 85% van de Nederlandse en Europese organisaties vergrijst spectaculair, tot 2035! In vrijwel alle branches. Om met een vergrijzende organisatie bij de tijd te blijven wordt een flinke uitdaging.
Zijn stelling: ‘De sociaal, economische en ecologische toekomst van Nederlandse (vergrijzende) organisaties is afhankelijk van de jeugdigheid van alle werkende generaties, van de oudste tot de jongste’. Die jeugdigheid zit in het gebied waar een generatie de meeste werkenergie van krijgt. Doen waar je de meeste werkenergie van krijgt is ook van belang voor alle professionals die langer gaan werken. Dan laad je de eigen ‘energie-batterij’ voortdurend op en gaat die langer mee.

In zijn laatste boek ‘Nieuwe generaties in vergrijzende organisaties’ beschrijft hij wat iedere werkende generatie kan doen om zelf vitaal te blijven en de eigen organisatie bij de tijd te houden.


Chiel van Kollenburg

Na zijn WO master Cultuur, organisatie & Management was Chiel Gezondheidsmanager en docent bij ‘De Talentenacademie van 2005 tot 2008. De talentenacademie is een jonge organisatie waar ervaren professionals uit bedrijfsleven en topsport, organisaties en individuen begeleiden, coachen en adviseren op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, gezondheid en talent ontwikkeling. Zijn verantwoordelijkheid lag op het gebied van projectmanagement van trainingen en langdurige trajecten in het bedrijfsleven en de (top) sport, ontwikkeling van trainingsmateriaal en het management van enkele topsportteams zoals het Nederlands Bobslee team en het Nederlands 800 meter team. 

Sinds 2008 is chiel Initiatiefnemer/eigenaar Adaptics. Dit bedrijf ondersteunt en adviseert organisaties en medewerkers bij het vormgeven van gezondheidsmanagement, -interventies en -beleid. Adaptics bevordert gezond gedrag van mens en organisatie. 
Senior Projectleider en accountmanager van projecten op het gebied van duurzame inzetbaarheid, vitaliteit en gezondheid. Verantwoordelijk voor de +500 mdw. Accounts


Gert-Jan Aleman

Gert-Jan Aleman is na een carrière bij Randstad en de NS en een masterstudie Strategisch HR in 2014 begonnen als manager van het Arbo Centrum van de Gemeente Den Haag. Samen met zijn enthousiaste team probeert hij de gemeente te begeleiden bij het verhogen van de inzetbaarheid van de medewerkers en het vitaler krijgen van de organisatie. In 2016 won hij een landelijke prijs als Vitality manager of the year 2016. Aleman is 42 jaar en woont in Rijswijk. Hij sport 5 keer per week en zet minimaal 10.000 stappen per dag.