Masterclass Zelf uw Arbeidscontracten opstellen! Do's en don'ts van begin tot eind

Masterclass Zelf uw Arbeidscontracten opstellen!

Datum
Donderdag 2 november 2017

Locatie 
Carlton President Hotel Utrecht
Floraweg 25
3542 DX UTRECHT

Prijs
€ 495 excl. btw

Onze 'neem een collega mee'-korting!
2e inschrijving €445.50
3e inschrijving €396.00
4e inschrijving €346.50
5e inschrijving en verder € 297.00
De arbeidsrelatie begint leuk en vol verwachtingen van beide kanten. Maar zoals alle relaties kan ook deze relatie over hobbelige wegen gaan en uiteindelijk stuklopen. Dus, u wilt een solide juridische basis voor de relatie. Een basis waarmee u voldoende uit de voeten kunt en waarbij u niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Wat wilt u er in hebben staan? En wat moet er per sé in?

Meestal begint een medewerker met een flexibel of tijdelijk contract dat, als het goed gaat, uitmondt in een contract voor onbepaalde tijd. Waarom doen we dat eigenlijk? Wat is handig en wat zijn de verschillen?

Tijdens het dienstverband kan er van alles gebeuren. Van ziekte tot en met promotie of verandering van functie. Wat betekent dat voor het contract? Kan je hier op anticiperen?

En als het dan mis gaat? Hoe kunt u het contract op de beste manier beëindigen? Of kiest u voor een vaststellingsovereenkomst? En wat moet dan in staan? En hoe onderhandelt u met succes over de beëindigingsvoorwaarden?

Onze arbeidsrechtsadvocaat Dirk Thuijs neemt alle do’s and don’ts rond arbeidscontracten op een speelse en interactieve manier met u door. U gaat ook zelf aan de slag. En er is ruimte om een eigen casus in te brengen.

Aan het einde van de dag gaat u met een complete en gedegen arbeidsovereenkomst en vaststellingsovereenkomst naar huis. U weet hoe de verschillende contracten in elkaar zitten en heeft u op speelse wijze het arbeidsrecht leren kennen.

09.30    
Ontvangst met koffie en croissant

10.00     Wat gaan we doen?
Kennismaking en opzet van de dag

10.15    Met de deur in huis: flexibel of tijdelijk?
Hans van Stralen begint a.s. maandag als productiemedewerker. In deze vestiging werken  40 m/v. Het is gebruikelijk om de medewerkers eerst als uitzendkracht of op een tijdelijk contract te laten starten. Waarom niet meteen een vast contract? Hoe zit het met de ketenregeling en de aanzegverplichting? Waar moet u opletten bij het opstellen van een contract voor bepaalde tijd?

10.45     Zelf aan de slag:
Herschrijf het  tijdelijk contract van Hans van Stralen zodat dit toepasbaar is voor uw eigen organisatie

11.00     Koffiepauze

11.20     Het contract verlengen, of niet.. Het contract voor onbepaalde tijd
De leidinggevende  van Hans is na bijna 2 jaar nog steeds zeer tevreden over het werk dat Hans levert en zou hem graag in vaste dienst willen nemen. Hij neemt contact met u op en vraagt u een contract voor hem te maken. Wat moet u hierin absoluut opnemen?  

12.15     Zelf aan de slag:
maak van het tijdelijk contract van Hans van Stralen een contract voor onbepaalde tijd toepasbaar voor uw eigen organisatie

12.30     Lunch

13.30     Hobbels en bobbels: het zit tegen…
Hans is nu 2 jaar in vaste dienst. Hij houdt van voetballen en speelt op zondag bij De Krasse Vogels. Hij heeft al enkele keren een dikke knie gehad en uiteindelijk z’n kruisband gescheurd. Zo goed en zo kwaad werkt hij door. Zijn vrouw zorgt voor de kinderen maar is veeleisend. U kunt zien dat Hans het zwaar heeft. Hij oogt opgebrand. Hij werkt periodes wel en dan is hij weer ziek. De kwaliteit van zijn werk neemt af. De leidinggevende is niet meer  tevreden en vraagt u om advies. Wat te doen? Wat gaat u adviseren?

14.00     Het einde in zicht
Het lijkt er op dat Hans niet meer goed is te motiveren. Eén echt duidelijke grond voor ontslag is er niet. Het is van alles wat: niet goed functioneren, vaak ziek, blijven voetballen etc.
U wilt een vaststellingovereenkomst opstellen om met Hans tot een goede beëindiging te komen. Wat moet erin komen, bijvoorbeeld in de preambule en waarom? Hoe ga je om met de fictieve opzegtermijn en met een vrijstelling van werk? En wat is uw onderhandelingspositie?

15.00     Verfrissing

15.15     Zelf aan de slag:
Stel een vaststellingsovereenkomst op voor uw eigen organisatie  

16.15     Wat heeft u geleerd en wat kunt u nu in de praktijk zelf!

16.30     Afsluiting

Datum
Donderdag 2 november 2017

Locatie
Carlton President Hotel Utrecht
Floraweg 25
3542 DX UTRECHT

Investering & korting
De investering voor deze Masterclass bedraagt, exclusief BTW, €495,- per deelnemer. Dit bedrag is inclusief documentatie & catering. Elke extra deelnemer van een organisatie krijgt 10% extra korting. Dit loopt op tot 40%. 

Algemene voorwaarden
Na ontvangst van uw aanmelding ontvangt u direct de bevestiging en factuur. De routebeschrijving en andere praktische informatie ontvangt u een week van te voren.
Wij verzoeken u de factuur binnen 30 dagen te voldoen. 
Gids in Bedrijf | Gezond in Bedrijf behoudt zich het recht voor de locatie van de opleiding te wisselen. Deelnemers worden hierover tijdig geïnformeerd.

Annulering
Annulering is, uitsluitend schriftelijk, mogelijk t/m 12 oktober 2017. Wij berekenen u dan, exclusief BTW, € 49,50 administratiekosten. Na deze datum bent u  het volledige inschrijfgeld verschuldigd. Indien u onverwachts  verhinderd bent is vervanging uiteraard mogelijk. Gelieve dit tijdig aan ons door te geven.

mr. Dirk Thuijs

Dirk Thuijs is partner bij SUEZ advocaten te Amsterdam. Zijn praktijk bestaat in hoofdzaak uit arbeidsrecht en sociaal verzekeringsrecht in de meest brede zin van het woord. Hij is lid van de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Amsterdam e.o. alsmede van de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland.

Dirk Thuijs studeerde in 1996 af aan de Universiteit van Amsterdam. Hij is na zijn studie eerst als procesjurist gaan werken voor het UWV om vervolgens over te stappen naar de advocatuur. In 2004 heeft hij de Postacademische Leergang Arbeidsrecht succesvol afgerond. Naast publicaties voor onder meer Euroforum Uitgeverij B.V. en het Juridisch Zakboek Arbeidsrecht van SDU Uitgevers, verzorgt hij diverse trainingen en cursussen voor Gezond in Bedrijf op arbeidsrechtelijk/sociaalzekerheidsrechtelijk gebied.