Vitality Expert Event De next step in duurzame inzetbaarheid

Vitality Expert Event

Datum
Dinsdag 25 september 2018
Locatie
BOVAGhuis
Kosterijland 15
3981 AJ Bunnik
Prijs
€295.00 excl. BTW
Voor NPDI partners geldt een speciaal tarief!

 Partners:

Prevermo.jpg: JPEG image (7 KB)
 

De medewerker is aan zet. Vertrouwen, zelfinzicht, verantwoordelijkheid en samenwerking vormen de fundamenten voor de next step naar een voortdurende inzetbaarheid.

De organisatie faciliteert, daagt uit en verleidt de medewerker om die stap te zetten. Door mensen te motiveren, in een stimulerende omgeving te brengen, hun sterke punten te ontwikkelen en hen  100% erbij te betrekken.

Op 25 september a.s. is dit de rode draad van het Vitality Expert Event. Een vruchtbare samenwerking tussen het NPDI en Gezond in Bedrijf. Het doel is verbinding maken op het vakgebied en zoveel mogelijk experts laten profiteren van onze kennis en netwerken.

Je krijgt praktijk en inzicht van bedrijven, ondernemers, oud winnaars, onderzoekers en vooruitdenkers.

Op het event worden dé twee nationale prijzen op het gebied van duurzame inzetbaarheid uitgereikt:

Voor mens:                                                                  En voor organisatie:

Vitality Manager van het jaar 2018                         Kroon op het Werk 2018

                                            

Klik op de logo's voor meer informatie.

Zoveel kennis, ervaring en inspiratie was nog nooit bij elkaar! Zet vast in je agenda en zorg dat je er bij bent. Voor de prijs hoef je het niet te laten.

 

09.45
Opening door de moderator
Paul ter Wal, inzetbaarheidsspecialist, directeur Andare

09.50 Hans Biesheuvel, oprichter en directeur ONL (Ondernemend Nederland) interviewt een special guest
Over mens en organisatie in een tijd van groeiende krapte, war on talent, vergrijzing en verregaande technologisering. Noodzaak voor vernieuwing.

10.10
Keynote speaker
Meer motivatie en betrokkenheid met de sterke punten benadering
Versterken van talent leidt tot: meer bevlogenheid, minder ziekteverzuim, betere prestaties en meer ontwikkeling.
Marianne van Woerkom | Universitair Hoofddocent Human Resource Studies | Tilburg University

10.45 Koffie

11.15 The next step live!
Presentatie van de 3 genomineerden voor de verkiezing van de Vitality Manager van het Jaar 2018
         

11.45 Expertsessie I

1. Veerkracht, vitaliteit en verantwoordelijkheid
Duurzame inzetbaarheid vereist veerkracht en vitaliteit. Los van gezondheid. Hoe faciliteer je de eigen verantwoordelijkheid van de medewerker? Want dat gaat niet vanzelf.
Marja van Vliet | Trainer | Onderzoeker | Institute for Positive Health

2. Hoe vitaliseer je een vergrijzende organisatie?
Hoe blijf je met een vergrijzende organisatie vitaal en bij de tijd? Wat geeft mensen energie? En 50+ in het bijzonder? En hoe verbind je ze met de rest van de organisatie?
David Bobeldijk | ondernemer | spreker | Studelta

12.30 Lunch

13.30 Expertsessie II

3. Toekomstgericht ontwikkelen en de rol van leidinggevenden bij een leven lang leren

‘Laat jezelf goed gebruiken! Laat je vooral niet gek maken. Je baan verdwijnt helemaal niet. Zeker niet van vandaag op morgen. Maar die baan verandert wel. En jij ook. Hoe verenig je die veranderingen? En hoe cruciaal is een goede (bege)leidinggevende daarbij…?’

4. Tel uit je winst met duurzame inzetbaarheid
Hoe inzicht in kosten en baten Pon helpen naar nul instroom in de WIA. En wat investeren in duurzame inzetbaarheid doet voor medewerker en organisatie. Positieve correlaties tussen werkvermogen en diversiteit vanuit de Health Check.
Rik Jan Modderkolk | Vitaliteitsmanager | Pon Group | Oud-winnaar Vitality Manager van het Jaar 2012

14.15 Expertsessie III

5. Uitdagen en verleiden tot duurzame inzetbaarheid
Uitdagen en verleiden om beslissingen ten aanzien van gezondheid, welzijn en geluk te verbeteren. Met nudging gedragsverandering realiseren.
Joanne Reinhard | Consultant | &Samhoud

6. Employee Adventure
Hoe maak je van medewerkers mede-ondernemers? Wat beweegt de werknemer? Zonder droom is het los zand. Alle oude patronen over boord!
Allard Droste | Professioneel dromer | Auteur ‘Semco in de polder’ | Ondernemer

15.30 Break

15.50 Keynote speaker
Hoera, we hebben gewonnen! Maar hoe gaan we verder?
De winnaar van 2017, de Conservator Group heeft het winnen van de prijs gebruikt als start voor een intensieve samenwerking met de brancheorganisatie om de al succesvolle aanpak van duurzame inzetbaarheid te bekrachtigen.
Daphne Holtappel, directeur | Conservator Group | Winnaar Kroon op het Werk 2017

16.20 Prijsuitreiking Vitality Manager 2018 én Kroon op het Werk


        

16.40 Bubbels!

Wil je je zelf of iemand anders voordragen voor één van deze prijzen? Stuur dan een mailtje naar martine@gezondinbedrijf.com

 

 

Datum
Dinsdag 25 september 2018

Locatie
BOVAGhuis
Kosterijland 15
3981 AJ Bunnik

Investering & korting
De investering voor deze praktijkdag bedraagt, exclusief BTW, €295,- per deelnemer. Dit bedrag is inclusief documentatie & catering. Voor collega's van genomineerden geldt een speciaal tarief.


Algemene voorwaarden
Na ontvangst van uw aanmelding ontvangt u direct de bevestiging en factuur. De routebeschrijving en andere praktische informatie ontvangt u een week van te voren. Wij verzoeken u de factuur binnen 30 dagen te voldoen. 
Gids in Bedrijf | Gezond in Bedrijf behoudt zich het recht voor de locatie van de opleiding te wisselen. Deelnemers worden hierover tijdig geïnformeerd.

Annulering
Annulering is, uitsluitend schriftelijk, mogelijk t/m 24 mei 2018. Wij berekenen u dan, exclusief BTW, € 49,50 administratiekosten. Na deze datum bent u  het volledige inschrijfgeld verschuldigd. Indien u onverwachts  verhinderd bent is vervanging uiteraard mogelijk. Gelieve dit tijdig aan ons door te geven.

Wilt u meer weten over dit programma, eventuele sponsoring of over ons? Neem dan gerust contact op mij:
Martine Mittertreiner: 035-6780123 of 06-52371033

Paul ter Wal

CSP is als internationaal spreker actief op het gebied van Accountability, Engagement en Duurzame Inzetbaarheid. Hij is ook in Nederland een veel gevraagd spreker en dagvoorzitter op zijn vakgebied.

Hij heeft na zijn rechtenstudie aan de Vrije Universiteit Amsterdam onder andere als programmamanager Arbeidstoeleiding gewerkt bij de Bedrijfsvereniging voor de Gezondheid (thans: UWV). Als consultant Zorgverzekering en accountmanager Arbeidstoeleiding heeft hij ervaring opgedaan bij SOVAC (thans: Cap Gemini).

Sinds 1995 is hij werkzaam op het gebied van “Werk, Inkomen en Economie” bij ANDARE BV. In deze hoedanigheid adviseert en begeleidt hij bedrijven en organisaties bij het (mee)ontwikkelen en implementeren van duurzame inzetbaarheidsconcepten, waarbij invulling wordt gegeven aan de voor die organisatie wenselijke aanpak van bevlogenheid, preventie, interventie en re-integratie.

Paul heeft drie boeken geschreven en diverse publicaties op zijn naam staan in o.a. Sociaal Bestek, Zorgvisie en andere vakbladen. Tevens is hij als gastdocent verbonden bij o.a. de Master Recht, Arbeid & Gezondheid van de Universiteit van Maastricht.


Allard Droste

Allard Droste is ondernemer, investeerder, bestseller auteur, spreker en professioneel dromer. Zijn doel: bedrijven en mensen helpen hun dromen om te zetten in actie. Nodig Allard uit bij een bedrijf of organisatie, en hij zal je laten zien waar de energie verloren gaat. “Vaste bedrijfsstructuren en managers zijn absoluut overbodig voor een gezonde onderneming”. Allard bewijst dat plezier en effectiviteit hand in hand kunnen gaan en hoe alle medewerkers weer mede-ondernemers worden.

Semco in de Polder
Allards boek “Semco in de Polder” is genomineerd als managementboek van het jaar. Zijn anekdotes en ervaringen haalt hij uit zijn directe werkomgeving.

In 2007 is hij, als eigenaar, ingestapt in het metaalbewerkingsbedrijf Aldowa te Rotterdam. Hier heeft hij een grote cultuuromslag gerealiseerd, van hiërarchisch naar samensturend. Van directief naar organisch. Een omslag van een algemene toeleverancier naar een projectorganisatie voor de gevelbouw. Van 2,5 naar 12 miljoen omzet. Van een ziekteverzuim van rond de 7% naar de 2%. Een bewijs dat anders werken mogelijk is in de keiharde praktijk. Uiteraard met alle ups-and-downs.

Het Kan eenvoudig en dat IS niet eenvoudig
In 2012 heeft Allard de pen in handen genomen om zijn eerste bestseller te schrijven, over zijn praktijkervaringen, met de prikkelende titel “Semco in de Polder”. Hij laat in zijn boek zien hoe het anders kan. Met vertrouwen, loslaten en durf kunnen mensen veel meer dan ze denken. ManagamentPro omschreef Allards boek als een prachtige bijdrage aan het denken over en implementeren van nieuw leiderschap.

Allard is gek op hardlopen, dromen en variatie. Zijn vrije tijd besteedt hij aan zijn zoons Maas en Duco.

Dosis Droste
Ook een Dosis Droste nodig, dat kan. Direct met Allard in contact, bel dan via 06-46724345 of stuur een email naar allard@hetkaneenvoudig.nl


Rik-Jan Modderkolk

Rik-Jan Modderkolk (1965) zet zich in voor inzetbaarheid op het werk, zodat mensen met veel plezier en in goede gezondheid tot aan 67e of misschien wel 72e werkzaam kunnen zijn voor Pon. Dit vraagt anders denken en verschuiven van aandacht. Bijvoorbeeld van genezen van ziekte naar investeren in gezondheid. Ook vraagt dit samenwerking tussen diverse betrokkenen, zowel intern als extern. Uiteindelijk zijn de financiele revenuen dusdanig groot dat investeren in gezondheid budget neutraal mogelijk moet zijn. 

Rik-Jan Modderkolk is nu 9 jaar international Health Manager bij Pon en weet steeds weer nieuwe doelen te realiseren. Hij werd in 2011 “Health manager van het jaar” op het Gezond in Bedrijf Event.

 


Marja van Vliet

Duurzame inzetbaarheid vereist veerkracht en vitaliteit. Maar hoe faciliteer je de eigen verantwoordelijkheid van de medewerker? Want dat gaat niet vanzelf. In deze workshop gaan we aan de slag met methoden die medewerkers daarbij ondersteunen.  

Marja van Vliet (phd) is van oorsprong voedings- en bewegingswetenschapper. Momenteel is zij als onderzoeker en adviseur verbonden aan het Instituut voor Positieve Gezondheid.  Daarbij richt ze zich op een nieuwe visie en methode die burgers, patiënten én (zorg-)professionals beter in hun kracht zet. Veerkracht, vitaliteit en zelfmanagement  zijn daarbij belangrijke ingrediënten.


Marianne van Woerkom

Dr. Marianne van Woerkom is universitair hoofddocent bij het departement Human Resource Studies, Tilburg University. Haar onderzoek en onderwijs zich richt op leer- en ontwikkelingsvraagstukken in organisaties. Zij houdt zich bezig met thema's als 'de sterke punten benadering', positive psychology, coaching, teamleren en en leren op de werkplek.

Zij heeft o.a. gepubliceerd in Journal of Applied Psychology, International Journal of Human Resource Management, European Journal of Work and Organizationale Psychology, Journal of Business and Psychology, Journal of Managerial Pyschology en Adult Education Quarterly.


David Bobeldijk

David Bobeldijk (35) is Arbeids- en organisatiepsycholoog, ondernemer en spreker. Hij is onder andere mede-eigenaar van Studelta, een organisatie die starters op de arbeidsmarkt ontwikkelt en bemiddelt naar een baan op niveau. Op dit moment verzorgt David lezingen en trainingen over onderwerpen als werkenergie, drijfveren, generaties en leidinggeven aan Millennials. Daarnaast adviseert hij organisaties over selectie en geeft hij loopbaancoaching.


Joanne Reinhard

Als consultant bij &samhoud specialiseert Joanne Reinhard zich in het toepassen van kennis over gedragsverandering en nudging. Ze richt zich op het inzetten van gedragsinzichten om de productiviteit, gezondheid en het welzijn van medewerkers te verbeteren. Voorheen werkte zij bij het Behavioural Insights Team dat in 2010 werd opgezet door toenmalige premier van het Verenigd Koninkrijk met het doel om gedragsinzichten toe te passen voor effectiever overheidsbeleid. Joanne behaalde haar bachelor in economie en psychologie aan het University College Utrecht en haar MSc in Cognitive and Decision Sciences aan University College London.

Nudging tot duurzame inzetbaarheid
Hoe kun je gedragsverandering realiseren ten behoeve van duurzame inzetbaarheid? Een vorm van gedragsverandering die steeds meer aandacht krijgt is nudging: kleine duwtjes geven zonder de keuzevrijheid van mensen te beperken. Nudges kunnen worden toegepast om beslissingen ten aanzien van gezondheid, welzijn en geluk te verbeteren.  


Jos Sanders

Dr. Jos Sanders is sinds februari 2018 als lector leren tijdens de beroepsloopbaan verbonden aan het kenniscentrum kwaliteit van leren, faculteit Educatie van de Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN). Het onderzoek binnen het lectoraat van Jos richt zich met name op onderzoek naar het bevorderen en behouden van een lerende houding en attitude bij studenten en werknemers en het versterken van de skills intensiteit van de stage- en werkcontext. Concrete handelingsperspectieven en zelfsturing spelen daarin een cruciale rol.

Extra deelnemers


Factuurgegevens
Stuur de factuur

Algemene voorwaarden
Na ontvangst van uw aanmelding ontvangt u direct de bevestiging en factuur. De routebeschrijving en andere praktische informatie ontvangt u een week van te voren. Wij verzoeken u de factuur binnen 30 dagen te voldoen. 
Gids in Bedrijf | Gezond in Bedrijf behoudt zich het recht voor de locatie van de opleiding te wisselen. Deelnemers worden hierover tijdig geïnformeerd.

Annulering
Annulering is, uitsluitend schriftelijk, mogelijk t/m 4 september 2018. Wij berekenen u dan, exclusief BTW, € 49,50 administratiekosten. Na deze datum bent u  het volledige inschrijfgeld verschuldigd. Indien u onverwachts  verhinderd bent is vervanging uiteraard mogelijk. Gelieve dit tijdig aan ons door te geven.