Arbodienst MeetUp Opleiding Casemanager in Taakdelegatie Werkt u met Casemanagers in Taakdelegatie? Ja/nee

Arbodienst MeetUp Opleiding Casemanager in Taakdelegatie

Datum
Woensdag 28 november 2018 van 16.00u-17.30u

Locatie
NH Jan Tabak
Amersfoortsestraatweg 27
1401 CV Bussum

Prijs
Gratis
Zoals u weet neemt het aantal bedrijfsartsen af en schrijft de AVG een strikte scheiding voor tussen medische en niet-medische gegevens. Er is grote vrees dat dit leidt tot capaciteitstekorten in arbodienstverlening.  Het inzetten van professionele casemanagers in taakdelegatie is een mooie oplossing om knelpunten te voorkomen en zelfs tot een betere dienstverlening te komen.

De voorwaarde is dan wel dat de casemanagers in taakdelegatie onder strikte voorwaarden onder de vleugels van een bedrijfsarts werken en kwalitatief van hoog niveau zijn.

Een deel van de arbodiensten werkt reeds met casemanagers (of hoe ze ook genoemd worden). Of wil dat gaan doen. Gezond in Bedrijf heeft recent de opleiding Casemanager in Taakdelegatie ontwikkeld. Met het doel om casemanagers klaar te stomen voor deze relatief nieuwe functie.

Maar, wij zijn tegelijkertijd met UWV en een aantal arbodiensten een proefproject gestart om  kandidaten met een zorg- of personeelsachtergrond te vinden en op te leiden tot casemanager in taakdelegatie. Hier slaan we een dubbelslag. Wij leveren compleet opgeleide casemanagers.

In december rond de eerste lichting de opleiding Casemanager in Taakdelegatie af. Begin januari 2019 start hun nieuwe loopbaan bij de arbodienst die hen geselecteerd heeft en waar ze nu al stage lopen als onderdeel van de opleiding.

Win-win-win.

Het enthousiasme bij alle partijen over dit project is groot. De kandidaten zijn van ongekende kwaliteit. Het zijn bijvoorbeeld verpleegkundigen die een carièreswitch willen maken of HR mensen die zich willen specialiseren in casemanagement. Arbodiensten krijgen zeer gemotiveerde mensen die na de opleiding helemaal klaar zijn om aan de slag te gaan.

Er zijn er ook arbodiensten die hun eigen medewerkers naar deze opleiding sturen omdat het een complete opleiding is met veel aandacht voor de ‘mens’ kant van casemanagement.
Klik hier om het opleidingsprogramma te bekijken.

Wilt u meer weten over casemanagers in taakdelegatie en de bijzondere samenwerking tussen UWV, Gezond in Bedrijf en Paul ter Wal, onze hoofddocent, kom dan naar onze Meet Up op 28 november van 16.00 - 17.30 in Jan Tabak te Bussum. Daar kunt u alle betrokken partijen ontmoeten en uit eerste hand horen wat de kansen en mogelijkheden zijn.

Meld u hier aan voor deze bijeenkomst. Wij verheugen ons op uw komst.

Mocht u meer willen weten over ons of over de programma's? Neem dan gerust contact op met
Martine Mittertreiner: 035-6780123 of 06-52371033

15.30  Inloop en ontvangst

16.00  Welkom door Gezond in Bedrijf

16.05  Casemanagement in Taakdelegatie: kans of noodzaak?

  •   Het waarom, het wat en het hoe
  •   Vormgeven van nieuw verzuimbeleid
  •   Inhoud opleiding: aansluiten op de behoefte
      Paul ter Wal, directeur Team Andare, inzetbaarheidsspecialist


16.45  Het project Casemanager in Taakdelegatie met UWV

  •   Toelichting op de werkwijze en samenwerking
  •   Win-win-win
  •   Ervaringen: welke arbodiensten deden mee? Reacties van de kandidaten en UWV
      Diederik Gallas, directeur Gezond in Bedrijf


17.00  Vragen en discussie

17.15  Drankje

Paul ter Wal CSP

Paul ter Wal CSP is als internationaal spreker actief op het gebied van Accountability, Engagement en Duurzame Inzetbaarheid. Hij is ook in Nederland een veel gevraagd spreker en dagvoorzitter op zijn vakgebied.

Hij heeft na zijn rechtenstudie aan de Vrije Universiteit Amsterdam onder andere als programmamanager Arbeidstoeleiding gewerkt bij de Bedrijfsvereniging voor de Gezondheid (thans: UWV). Als consultant Zorgverzekering en accountmanager Arbeidstoeleiding heeft hij ervaring opgedaan bij SOVAC (thans: Cap Gemini).

Sinds 1995 is hij werkzaam op het gebied van “Werk, Inkomen en Economie” bij ANDARE BV. In deze hoedanigheid adviseert en begeleidt hij bedrijven en organisaties bij het (mee)ontwikkelen en implementeren van duurzame inzetbaarheidsconcepten, waarbij invulling wordt gegeven aan de voor die organisatie wenselijke aanpak van bevlogenheid, preventie, interventie en re-integratie.

Paul heeft drie boeken geschreven en diverse publicaties op zijn naam staan in o.a. Sociaal Bestek, Zorgvisie en andere vakbladen. Tevens is hij als gastdocent verbonden bij o.a. de Master Recht, Arbeid & Gezondheid van de Universiteit van Maastricht.

Extra deelnemers


Factuurgegevens
Stuur de factuur

Algemene voorwaarden
Na ontvangst van uw aanmelding ontvangt u direct de bevestiging. De routebeschrijving en andere praktische informatie ontvangt u een week van te voren.

Gids in Bedrijf | Gezond in Bedrijf behoudt zich het recht voor de locatie van de opleiding te wisselen. Deelnemers worden hierover tijdig geïnformeerd.