Praktijkdag Werk & Kanker Een delicate balans

Praktijkdag Werk & Kanker

Datum
Dinsdag 14 februari 2017

Locatie
Carlton president Hotel Utrecht

Prijs
€495.00 excl. BTW

Onze 'neem een collega mee'-korting!
2e inschrijving 10% korting €445.50
3e inschrijving 20% korting €396.00 
4e inschrijving 30% korting €346.50 
5e en verder    40% korting €297.00 

Ieder jaar krijgen 40.000 werknemers de diagnose kanker. Dankzij nieuwe behandelmethodes wordt kanker steeds meer een chronische ziekte. Omdat we tegelijkertijd langer doorwerken krijgt u in de toekomst onvermijdelijk vaker te maken met medewerkers die kanker hebben.

Werk is heel belangrijk voor een kankerpatiënt. Onderzoek wijst uit dat zinvol werk kan bijdragen aan verlichting en herstel. Voorwaarde is wel dat er ook begrip is op de werkvloer. Leidinggevenden en collega’s vinden kanker vaak een lastig onderwerp en weten niet goed hoe ze met hun zieke collega om moeten gaan. Bovendien is geen kankerdiagnose hetzelfde en gaat iedere patiënt er anders mee om. Dit betekent maatwerk en een stevige taak voor u als HR-adviseur.

Het is de kunst om een balans te vinden tussen empathie en de uitvoering van de wet Poortwachter. Aangezien herstellen van kanker bijna net zo lang duurt als de behandeling ervan, moet u daar de juiste keuzes in maken. En dan hebben we de psychosociale gevolgen nog niet genoemd.

Tijdens de praktijkdag Werk & Kanker krijgt u wetenschappelijke inzichten en antwoorden op de volgende vragen:

• Wat doet kanker met uw medewerker en diens functioneren?
• Wat zijn de psychosociale en fysieke gevolgen van de behandeling?
• Wat is de invloed van veerkracht op herstel?
• Hoe zorgt u voor een succesvolle terugkeer naar werk?
• Wat is de beste manier om steun en zorg te bieden?
• En wanneer moet u juist zakelijk zijn in het kader van Poortwachter?

Met de kennis en praktische tips van onze specialistische sprekers stellen wij u in staat maatwerk te leveren per individu, zodat u onnodige pijn en schade kunt voorkomen.

Wij ontmoeten u graag op 14 februari in Utrecht!


Extra Masterclass Werken met Veerkracht

Woensdag 15 februari 2017

Wilt u meer verdieping over de instrumenten waarmee u veerkracht bij uw medewerkers kunt toetsen en beïnvloeden? Kom dan ook naar de Masterclass Werken met Veerkracht op 15 februari 2017. Bij deelname aan de Masterclass ontvangt u gratis een gesigneerd exemplaar van het boek Veerkracht van onze topspreker Michael Portzky (onlangs door deelnemers gewaardeerd met een 9)!