Opleiding De Vitality Manager Leer alles over duurzame inzetbaarheid van 7 ervaren Vitality Managers!

Opleiding De Vitality Manager

Data
Start dinsdag 17 september 2019
Overige data: 24/9, 1/10, 8/10, 29/10, 5/11/ en 19/11

Locatie 
Seats2meet Amersfoort
Stationsplein 49
Amersfoort

Investering 
Opleiding €2995 
Arrangement €500 
Post Bachelor (facultatief): €250
(Alle prijzen zijn ex btw)

Voor meer informatie kun je bellen met Martine Mittertreiner (06-52371033) of mailen naar info@gezondinbedrijf.com

Wil je proeven van de sfeer en de kwaliteit van onze opleidingen kom dan op dinsdag 4 september a.s. naar onze Opleidingsintroductie in De Tinfabriek te Naarden (16.00-17.00). Aanmelden via info@gezondinbedrijf.com

De Vitality Manager is binnen organisaties verantwoordelijk voor vitale en duurzaam inzetbare mensen.

Maar, wat doet een Vitality Manager/Manager Duurzame Inzetbaarheid precies? En hoe creëer je een vitale organisatie met duurzaam inzetbare mensen? Wat werkt en wat niet? Wat is de theorie? En vooral: hoe werkt het in de praktijk? Vitaliteit is veel meer dan de fysieke gezondheid van medewerkers. Welke elementen zorgen voor productiviteit, bevlogenheid en werkgeluk?

7 Vitality Managers van KLM, DSM, Daf Trucks, Signify (Philips Lighting), Gemeente Den Haag, Pon Holdings en Randstad, maken jou wegwijs in de mooie maar soms weerbarstige wereld van vitaliteit en duurzame inzetbaarheid.

Met de Opleiding Vitality Manager leer je beleid vorm te geven dat inspireert en rendeert. Met een aanpak waarbij de dialoog, het vertrouwen en de autonomie van de medewerkers centraal staan.

Je leert over:

  • een evidence based aanpak van duurzame inzetbaarheid
  • de onderzoeksfase voor het opstellen van beleid
  • vitaal leiderschap
  • beleid dat past bij jouw organisatie
  • implementatie en communicatie en
  • rendement.

Je gaat aan de slag met je eigen plan van aanpak ofwel je krijgt input om je huidige beleid te verbeteren en aan te passen. Uiteindelijk sluit je af met een presentatie en ben je klaar om het beleid uit te rollen in jouw organisatie.

20 jaar ervaring in verzuim en vitaliteit hebben geleid tot de baanbrekende opleiding De Vitality Manager. Wij zijn trots dat deze opleiding gegeven wordt door Vitality Managers uit de praktijk en daarnaast door Hogeschool NCOI aangemerkt is als Post Bachelor. Hiermee garanderen wij ervaring en een hoog kennisniveau.

Voor het verhogen van duurzame inzetbaarheid en de vitaliteit in een organisatie is geen 'one size fits all'. De crux is het vinden van de juiste mix van maatregelen. En dat is voor ieder bedrijf anders. Of het bedrijf nou groot is of klein, oud of jong, profit of non profit.

Meer weten? Op dinsdag 4 september is er een kennismakingssessie in De Tinfabriek te Naarden (16.00-17.00). Meld je aan voor deze gratis sessie via info@gezondinbedrijf.com.

Meer weten? Download dan onze brochure.

 

Module 1 | Fundament & visie | Dinsdag 17 september 2019
Wat heeft jouw bedrijf nodig om vitaler te worden? Duurzame inzetbaarheid bestaat uit verschillende bouwstenen. Hoe kun je die bouwstenen optimaal inzetten om concrete stappen te maken? De opbouw en inhoud van de opleiding helpt om je eigen plan vorm te geven.

Module 2 | Meten en investeren | Dinsdag
24 september 2019
Cijfers en data zijn belangrijk bij duurzame inzetbaarheid. Cijfers laten vaak een verrassende waarheid zien. Meten heeft zin als je er wat mee doet; wat is de impact van o.a. lifestyle interventies op werkvermogen. Wat werkt en wat niet?

Module 3 | Structuur & interventies | Dinsdag 1 oktober 2019 
Afstemmen en opstellen integraal beleid: Programma, draagvlak, uitrol. Er is geen one size fits all.
Doorpakken met lef en de inzet van de juiste interventies.

Module 4 | Implementatie & dialoog |
Dinsdag 8 oktober 2019
Landt de boodschap van vitaliteit in de organisatie? Hoe geef je het beleid vleugels? Duurzame inzetbaarheid is geen trucje. Daar hoort ruimte voor de dialoog bij. Een belangrijke bouwsteen.

Module 5 | Leiderschap & vitaliteit | Dinsdag 29 oktober 2019
Er is een link tussen leiderschap en vitaliteit. Er is verbinding nodig tussen de uiteenlopende belangen van organisatie en medewerkers. Randvoorwaarde is een cultuur waar medewerkers regie willen, durven en mogen nemen op hun eigen vitaliteit en inzetbaarheid.

Module 6 | Rendement & verbeteren |
Dinsdag 5 november 2019
Wat kost het als medewerkers niet inzetbaar zijn? Welk beleid is effectief en welk beleid levert het meeste op? Kosten en baten van duurzame inzetbaarheid.
 
Module 7 | Presentatie van de eindopdrachten | Dinsdag 19 november 2019
De cursisten hebben gedurende de opleiding gewerkt aan een actieplan. Iedereen presenteert z’n eigen plan. Leren van elkaar.
En aansluitend uitreiking Certificaat Vitality Manager


Dagindeling per module:
09.30   Ontvangst met koffie en thee
10.00   Start programma
12.30   Lunch
13.30   Vervolg programma
15.00   Plan van aanpak
16.30   Afronding

Mocht u meer willen weten over ons of over de programma's? Neem dan gerust contact op met
Martine Mittertreiner: 035-6780123 of 06-52371033


tinie klein2.jpg: JPEG image (8 KB)

Extra deelnemers


Factuurgegevens
Stuur de factuur

Algemene voorwaarden
Na ontvangst van uw aanmelding ontvangt u direct de bevestiging en factuur. De routebeschrijving en andere praktische informatie ontvangt u een week van te voren.
Wij verzoeken u de factuur binnen 30 dagen te voldoen. 
Gids in Bedrijf | Gezond in Bedrijf behoudt zich het recht voor de locatie van de opleiding te wisselen. Deelnemers worden hierover tijdig geïnformeerd.

Annulering
Annulering is, uitsluitend schriftelijk, mogelijk t/m 27 augustus 2019. Wij berekenen u dan, exclusief BTW, € 49,50 administratiekosten. Na deze datum bent u  het volledige inschrijfgeld verschuldigd. Indien u onverwachts  verhinderd bent is vervanging uiteraard mogelijk. Gelieve dit tijdig aan ons door te geven.