HR en Verzuim Strategie, visie, plan, uitvoering en ondersteuning

HR en Verzuim


Datum

Start donderdag 10 oktober 2019 van 10.00u-16.30u

Overige data:
24-10, 07-11, 21-11, 05-12, 19-12, 09-01, 23-01, 06-02 examen

Locatie
Station Amersfoort CS
Seats2meet
Stationsplein 49
Amersfoort

Investering
€2495 opleiding (8 modules, documentatie, examen, Certificaat Verzuimbeleid 3.0) 
€500 arrangement
€250 Post Bachelor (facultatief)
(Alle prijzen zijn ex btw)

Voor meer informatie kun je bellen met Martine Mittertreiner (06-52371033) of mailen naar info@gezondinbedrijf.com

Wil je proeven van de sfeer en de kwaliteit van onze opleidingen kom dan op dinsdag 4 september a.s. naar onze Opleidingsintroductie in De Tinfabriek te Naarden (16.00-17.00). Aanmelden via info@gezondinbedrijf.com
Opleiding HR & Verzuim

De verzuimwereld is in beweging. Er is een tekort aan bedrijfsartsen, de uurtarieven stijgen, taakdelegatie is in opkomst. Tegelijkertijd vraagt de AVG om aanpassingen van het Eigen Regie model. Ondertussen stijgt landelijk het verzuimpercentage en verhoogt de druk op het personeel.

Hoe zit het met het verzuim in jouw organisatie? Is het verzuimbeleid al in lijn gebracht wet- en regelgeving? Werken jullie met interne verzuimcoaches of met casemanagers in taakdelegatie? Hebben jullie goed werkende afspraken met jullie bedrijfsarts over werkwijze en communicatie? Wie volgt het verzuimproces en hoe houd je regie als je niks mag opschrijven?

Heb je kortom van de gelegenheid gebruik gemaakt om het verzuimbeleid grondig onder de loep te nemen en een stevige update te geven?

Voor velen is verzuim niet het leukste thema, maar wel een belangrijk thema. Verzuim is een signaal dat aangeeft hoe het gaat met de organisatie.
“Iedere organisatie krijgt het verzuim dat het verdient.”

Deze opleiding is bedoeld voor HR om vorm te geven aan een beleid dat aandacht heeft voor de mens, de organisatie en de partijen daar omheen. En passend is binnen de kaders van deze tijd. Gedurende de opleiding werk je aan plan om het beleid van jouw organisatie te updaten.

Regie houden waar het hoort! Wie bepaalt welk proces gevolgd wordt? Ben jij dat? Schrijf je dan snel in en start op 10 oktober a.s.
 
Modules

 1. Het nieuwe verzuimbeleid | Donderdag 10 oktober 2019
  De wereld van verzuim en Arbo is gigantisch in beweging. Van taakdelegatie, de moderne rol van de bedrijfsarts, duurzame inzetbaarheid naar meer eigen regie van medewerkers. Hoe ga je daar als werkgever c.q. als intern casemanager mee om?
 2. Poortwachter Privacy Update | Donderdag 24 oktober 2019
  De wettelijke kaders waarbinnen het moet gebeuren. Wat zegt wet- en regelgeving rondom verzuim en arbo? Poortwachter, privacy en arbeidsrecht. Na deze module weet u van de hoed en de rand.
 3. Verzuimstrategie | Donderdag 7 november 2019 
  Wat wil je? Waar gaat de organisatie heen? Ontwikkel een visie die past bij jouw organisatie. Maak je eigen business case. En durf groot te denken, want goed verzuimbeleid levert enorm veel op.
 4. Sturen zonder te dokteren | Donderdag 21 november 2019
  Regie houden zonder te medicaliseren. Werken aan herstel van inzetbaarheid. Het begrijpen van de gehele situatie. Welke vragen mag je stellen? Wie doet wat? En hoe
 5. Het Goede Gesprek, deel 1 | Donderdag 5 december 2019 
  Voor een echt goed gesprek is er openheid, oprechtheid en verbinding nodigJezelf kennen, de ander lezen en begrijpen dat je samen verder moet. Hoe stel je de juiste vragen?
 6. Psychische problematiek | Donderdag 19 december 2019
  Stress en burn-out zijn een onontkoombaar onderdeel geworden van de HR praktijk. Maar er zijn nog meer psychische klachten. Daar doorheen spelen conflicten, pesten en disfunctioneren een verstorende rol. Hoe pik je de juiste signalen op? En dan?
 7. Het Goede Verzuimgesprek, deel 2 | Donderdag 9 januari 2020
  Omgaan met weerstanden. Moeilijke mensen, moeilijke situaties. Hoe senior zit jij in je rol? Hoe krijg jij iemand zelf in beweging?
 8. Het verzuimplan en het inkopen van arbodienstverlening | Donderdag 23 januari 2020
  Als je weet wat je wilt kun je kiezen welke dienstverlening daarbij hoort. Maar welke afspraken maak je en hoe zorg je er ook voor dat gebeurt wat er is afgesproken? Zo houd je grip.

Examenopdracht (Plan van Aanpak) | Donderdag 6 februari 2020

Voor wie is deze opleiding bedoeld? Voor iedereen binnen HR en/of Arbo die het verzuimbeleid wil moderniseren en privacy proof wil maken.