Praktijkdag Re-integratie perikelen Hoe houd je altijd beweging in het dossier?

Praktijkdag Re-integratie perikelen

 

Online Masterclass

Datum
Dinsdag 26 januari 2021

Locatie 
Online

Prijs 
Online: €395 ex btw (gebruik code: online)

Geaccrediteerd voor 2 PE punten door NVvA
 

Deze online praktijkdag is voor de ervaren verzuimspecialist of casemanager verzuim die zich verder wil verdiepen in re-integratie en mobiliteit.

Een aantal verzuimgevallen kost buitensporig veel aandacht. Hoe komt dat toch? De medewerker is bijna niet in beweging te krijgen, het eerste en tweede spoor lopen moeilijk en de tijd tikt ongenadig door. Voor je het weet ben je in een energie slurpend WIA-traject verzeild raakt.

Voor deze categorie lastige gevallen hebben we een intensieve praktijkdag ontwikkeld. De docenten nemen je mee langs alle hobbels en bobbels die re-integratie blokkeren. En dat begint al bij terugkeer in eigen werk, bij de invulling van passende arbeid of bij de inzet van arbeidstherapie. Maar het tweede spoor blijkt in de praktijk vaak een ondoenlijk traject. 

Soms is er natuurlijk een medische beperking, maar vaak is er iets anders aan de hand. In 50% van de gevallen is er een mismatch in de functie, op het werk, met de leidinggevende, in de thuissituatie. Hier is kennis, ervaring en tact nodig om beweging te realiseren.

We laten tevens zien dat re-integratie niet begint als het fout is gegaan. Door tijdig te werken aan loopbaanontwikkeling en mobiliteit kun je veel ellende voorkomen. 

En ja, corona zorgt er voor dat problemen nog meer uitvergroot worden. Alle reden om er bovenop te zitten!