Praktijkdag Onregelmatige Diensten Duurzame inzetbaarheid en nachtwerk

Praktijkdag Onregelmatige Diensten

Datum
Donderdag 11 juni 2020

Locatie
Hotel Veenendaal
Bastion 73
3905 NJ Veenendaal

Prijs
€ 495.00 excl. BTW

Onze 'neem een collega mee'-korting!
2e inschrijving 10% korting €445.50
3e inschrijving 20% korting €396.00 
4e inschrijving 30% korting €346.50 
5e en verder    40% korting €297.00 

Geaccrediteerd voor arbeidsdeskundigen met 3 punten
In Nederland werken 1,3 miljoen mensen in onregelmatige diensten. In nachtdiensten of in wisselende diensten: ochtend, middag of avond. In vrijwel alle sectoren bestaan dit soort vol continu diensten.

Het hebben van onregelmatige werktijden is absoluut geen pretje. Sterker nog, het is een enorme aanslag op je privéleven. Met bovendien een hoog risico op schadelijke gezondheidseffecten als burn-out, slaaptekort, hoge bloeddruk, diabetes type 2 en hart- en vaatziekten.

Onregelmatige diensten zijn helaas onvermijdelijk. Ziekenhuizen kun je niet sluiten, hoogovens moeten doorstoken, schepen varen door en orde moet gehandhaafd. De vraag is dan: hoe kun je de schadelijke effecten van onregelmatig werken beperken?

Dat kan door een aanpak waarbij je veranderingen in bioritme vermindert. Daarmee beperk je de gezondheidseffecten, maar voorkom je ook verzuim en houd je output op peil. Bij zo’n aanpak moet je denken aan: flexroosteren, slaapondersteuning, speciale voeding, aangepast licht en ontspanning tijdens de diensten.

Wordt dit versterkt door een fijne bedrijfscultuur, een hecht team, steun van leidinggevenden dan gaat het resultaat door het dak.

Kost dat niet veel? 'Nee', zegt Joost van de Mortel van het Jeroen Bosch Ziekenhuis, 'want wat zijn de kosten als je het niet doet?'

Wil jij ook horen hoe het anders kan? Kom dan naar deze Praktijkdag Onregelmatige diensten! En profiteer van ervaring en evidence based kennis.

Tip: neem collega's en leidinggevenden mee. Want dit is teamwork!