Datagedreven verzuimbeleid Met de juiste data sturen op gedrag

Datagedreven verzuimbeleid

Masterclass online

Datum
Donderdag 9 september 2021
10.00-16.00

Locatie
NH Hotel Jan Tabak
Amersfoortsestraatweg 27, 1401 CV Bussum

Investering
Online: €445 (ex btw)

Vul online in bij kortingscode als u online wilt deelnemen, dan krijgt u automatisch de goede prijs.
 

Er zijn twee grote en mooie ontwikkelingen in verzuim- en inzetbaarheidsland. De eerste is dat we steeds beter snappen waarom mensen doen wat ze doen (neuropsychologie) en de tweede is dat we in organisaties steeds beter data kunnen ontginnen en gebruiken voor een gerichte aanpak.

Met die tweede ontwikkeling gaan we deze Masterclass aan de slag.

Je leert data te vinden die er echt toe doen. En hoe je die data kunt vertalen naar actie.

Een heel simpel voorbeeld:

Jouw organisatie heeft een verzuimpercentage van 5%. Maar wordt dat nou veroorzaakt door relatief weinig mensen of door heel veel mensen? Met andere woorden is hier sprake van lang of kort verzuim?

Het zou kunnen dat een klein groepje mensen het normaal vindt om zich vaak ziek te melden. Daar hanteer je een andere gedragsmatige aanpak dan op een afdeling waar relatief veel mensen zich ziekmelden. En hoe is het verdeeld over de organisatie?

Met dit soort data kun je al gericht aan de slag. Maar je kunt nog zoveel meer doen!

Gerard Versluis, ervaren LEAN trainer, legt de geheimen bloot van de cijferwereld. En laat je stappen maken op het terrein van data gedreven verzuimbeleid. Hij doet dat op een toegankelijke en begrijpelijke manier. Zo worden cijfers leuk!

Deze Masterclass is zowel bedoeld voor mensen die al in een LEAN of Agile omgeving werken, als mensen die dat niet doen. Iedere professional kan hier zijn aanpak mee verbeteren. 

Wil jij ook op basis van data leren sturen en beleid maken met impact? Meld je dan snel aan voor deze Masterclass Data gedreven verzuimbeleid.