Masterclass cORona OR in corona-tijden: elke fase een andere bril

Masterclass cORona

Data
Maandag 14 september 2020 | 13.00-17.00

Prijs 
€ 199 (excl. BTW)

 2 PE punten voor arbeidsdeskundigen
Deze Masterclass is bedoeld voor iedereen die betrokken is bij corona-beleid. En zich wil inzetten voor een breed draagvlak. Zowel werkgever als OR. 

In deze crisistijd hebben we behoefte aan krachtig leiderschap. Althans dat roepen veel bedrijven. Er moet snel gehandeld worden en er is weinig tijd voor uitgebreid overleg met de OR. 

Of dat handig is vragen wij ons af. Daarom hebben wij een Online Masterclass ontwikkeld waar zowel werkgever als OR van kunnen profiteren. 

Want de relatie met de OR is juist nu van belang. Anders volgt de rekening geheid later. En kun je wachten op de boomerang. Is dat nodig? Nee, absoluut niet. Want de OR kan zeker bijdragen aan goede besluiten. 

Deze online middag is een mix tussen duidelijke regels en eerlijk spel. Voor iedereen die in de OR zit of er vanuit zijn of haar rol mee te maken heeft. Met twee ervaren en deskundige docenten: arbeidsrechtadvocaat Annemarie Busse en Corinne Theloosen van Stavoor.

Een unieke kans om te werken aan constructieve en positieve medezeggenschap in een lastige tijd. Meld je aan en doe online mee!

12.30     Inloggen

13.00     De aftrap
We maken kort kennis en kijken naar het programma van de middag

13.15     De kaders en Corona
In vogelvlucht passeren de belangrijkste rechten van de OR de revue. We verbinden deze aan typische corona-voorbeelden.

Waar staan we nu? 
We zoomen in op een aantal veelvoorkomende kwesties. Denk aan aanpassen van werktijden, verplicht vakantiedagen opnemen, omgaan met minuren die ontstaan, thuiswerken, omgaan met de richtlijnen et cetera. Maar we kijken ook zeker naar wat er op stapel staat in organisaties. Reorganisaties, omzetdalingen, arbeidsvoorwaarden-issues, zoals versoberen of afschaffen, nazorg voor medewerkers…  We verbinden dit alles uiteraard aan de rol van de OR en kijken naar de aandachtspunten die dit oplevert voor de OR.

14.30     Break

14.45     Waar staan we nu? Door de bril van de ondernemingsraad
Wat vraagt de huidige situatie van de OR? Wat is een goede positionering in het besluitvormingsproces? Welke rol kan en wil de OR nog meer spelen? Hoe borg je hierin de samenwerking en de lijnen met de bestuurder? Hoe krijg je zorgen en aandachtspunten op de agenda? In het laatste deel van de bijeenkomst kijken we gericht naar de praktijk. Wat staat de OR te wachten en hoe kan de OR het beste zijn rol pakken?!

16.00     Break

16.15     De punten op de i
We kijken terug op de belangrijkste bevindingen van vanmiddag, er is ruimte voor nabranders en punten op de i.

17.00    Afsluiting